کد خبر: ۲۳۷۸۲۸
تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۱۲
اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع برنامه‌های پیروز حناچی یکی از کاندیداهای تصدی پست شهرداری تهران هر یک سوالات و نظرات خود را در خصوص برنامه‌های وی مطرح کردند.
  اعضای شورای اسلامی شهر تهران پس از استماع برنامه‌های پیروز حناچی یکی از کاندیداهای تصدی پست شهرداری تهران هر یک سوالات و نظرات خود را در خصوص برنامه‌های وی مطرح کردند.

به گزارش ایسنا، زهرا صدر اعظم نوری رئیس کمیسیون سلامت شورای اسلامی شهر تهران در خصوص برنامه‌های پیروز حناچی گفت: برنامه شما بسیار مشخص و دارای چارچوب است. این یعنی شما چالش‌های شهر تهران را شناسایی و بر اساس آنها برنامه خود را ارائه کرده‌اید. چالش‌های آزار دهنده شهروندان که شما به خوبی بر آن آگاهید به عنوان نقطه قوت برنامه‌های شما محسوب می‌شود. در حوزه شهرسازی یکی از معضلات ما موضوع عملکرد و خروجی‌هاست. از طرح جامع و طرح تفصیلی تبعیت نشده و همه شیوه‌هایی که قرار بود برای افزایش کیفیت کار، سرعت، هزینه کمتر، تعدیل نیروی انسانی و در نهایت رضایت شهروندان ایجاد شود مانند دفاتر خدمات الکترونیک همگی با مشکلات بسیاری مواجه هستند.

وی افزود: «به ضرس قاطع می‌توانم بگویم هیچ کدام از این اتفاقات نیفتاده است و در عین حال حوزه شهرسازی به محیط زیست و باغات صدمه زده به شکلی که 128 هکتار از باغات ارزشمند تهران نابود شده است. شهرسازی، ترافیک و آلودگی هوا را افزایش داده و در نهایت باعث سلب رضایت شهروندان شده‌ است. لذا از شما می‌خواهم بگویید که چه برنامه عملیاتی برای ساماندهی حوزه شهرسازی دارید. با توجه به تجربه و تخصصی که در این حوزه از شما سراغ دارم.»

به گزارش ایسنا، در بخش دیگری از این جلسه آرش حسینی میلانی یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در طرح سوالی از حناچی گفت: برنامه ارائه شده از سوی شما از جامعیت خوبی برخودار است ولی لازم است در مورد برخی محورها توضیحات بیشتری دهیم.

وی افزود: یکی از محورهایی که باید تشریح شود بحث حریم شهر تهران است. توضیح دهید که طرح راهبردی حریم پایتخت چه گام‌هایی دارد و چه نتایجی را برای کلانشهر تهران در بر خواهد داشت. قطعا مسائل شهر تهران موضوعات کوتاه مدت نیستند و باید مسائل کلان را هم مد نظر قرار داد. در منطقه شهری تهران چگونه می‌توان بر چالش‌ها و مشکلات محیط زیستی غلبه کرد.

میلانی ادامه داد: موضوع دیگر شهر انسان محور است. با توجه به رویکرد مثبتی که در معاونت شهرسازی شهرداری تهران داشته‌اید و طرح جایگزین برج باغ را با همکاری شورا ارائه داده‌اید. در خصوص شهر انسان محور چه برنامه‌ای را مد نظر دارید؟

وی تاکید کرد: سهم و سرانه دوچرخه و پیاده محوری در شهر تهران اندک است و عملا در برنامه‌ها نادیده گرفته می‌شود. علی رغم تلاش شورا ما حرکت جدی را در این مدت مشاهده نکرده‌ایم. شما تشریح بفرمایید که چه برنامه عملیاتی در زمینه گسترش حمل و نقل پاک مد نظر داریم.

شهربانو امانی دیگر عضو شورای اسلامی شهر تهران نیز در خصوص برنامه‌های حناچی کاندیدای شهرداری تهران گفت: با 500 هزار حاشیه نشین انقلاب شد، برای بیش از چهار میلیون حاشیه نشین چه برنامه‌ای دارید؟ من نظرات شما در حوزه شهرسازی را می‌پذیرم و فکر می‌کنم اگر بتوانید اعتماد شورا را کسب کنید قطعا می‌توانید آرزوهایی را که سال‌های سال داشته‌اید برآورده کنید اما می‌خواستم توجه شما را به یکی از مهمترین سرمایه‌های انسانی در درون سازمان جلب کنم. ما نزدیک به یک سال است که با یکدیگر همکاری داریم. علی رغم اینکه کاندیدا بودید با کاندیداهای منتخب همکاری جدی داشته‌اید.

وی افزود: من معتقدم سرمایه مهم سازمان همین سرمایه انسانی است. شهردار 12 ساله پایتخت اگر رضایتمندی درون سازمانی را می‌توانست در کنار خود داشته باشد حداقل یک دوره رئیس جمهور می‌شد یعنی مجموعه 68 هزار نفری همکاران ما در بدنه سازمان و ارتباطات گسترده‌ای که در سراسر کشور دارند اگر رضایت داشتند وضعیت متفاوتی ایجاد می‌شد.

وی ادامه داد: با وجود اینکه می‌گویند در این دوره مدیریت شهری پایدار نیست می‌بینید که با وجود همه مشکلات و بدهی‌ها بدنه سازمان وظایف خود را انجام داده و تلاش می‌کند وقفه‌ای در اداره شهر ایجاد نشود. تقاضا داریم بگویید چه برنامه‌ای برای حوزه فرهنگی و اجتماعی مد نظر قرار داده‌اید؟

الهام فخاری هم پس از شنیدن برنامه پیروز حناچی گفت: توجه به مولفه‌های هویتی تهران در برنامه‌های شما پررنگ بود، خیابان ولیعصر به عنوان یک سرمایه ملی محسوب می‌شود که در برنامه شما به آن توجه شده، شما جزء معدود افرادی بودید که به روش فراخوان در مدیریت شهری پایبند بودید اما جای چند بحث در برنامه شما خالی بود از جمله موضوع پسماند.

وی ادامه داد: لازم می‌دانم برنامه مشخص همراه با دوره زمانی مشخص همراه با مشارکت کنندگان توسط هر یک از کاندیداها تشریح شود. آنقدر درگیر دیگر وظایف در شهرداری تهران شدیم که اساسی‌ترین وظیفه شهرداری مغفول مانده است.

وی تاکید کرد: نکته دیگر موضوع دیپلماسی شهری است که در برنامه‌های شما نادیده گرفته شده بود. شما به عنوان معاون وزیر از مجموعه دولت با مدیریت شهری سر و کار داشتید اما امروز در مجموعه شهرداری تهران هستید. آیا تفاوتی در حوزه شهرداری تهران در نگاه امروز شما با گذشته وجود دارد یا خیر؟

احمد مسجدجامعی یکی دیگر از اعضای شورای اسلامی شهر تهران نیز در اعلام نظر خود درباره برنامه پیروز حناچی گفت: باید اولویت‌های ما مشخص شود. مهمترین کار شورا انتخاب شهردار است. من در این مرحله اعتراض دارم که یک روز پنج نفر برنامه ارائه می‌کنند و در هیچ یک از کمیسیون‌ها این موضوعات مورد بررسی قرار نمی‌گیرد. نهایتا از میان این پنج نفر دو نفر را انتخاب می‌کنیم. زمان را فشرده کردیم و از بسیاری مسائل غفلت می‌کنیم.

وی افزود: اعتبار و زمان ما محدودیت‌هایی را ایجاد می‌کند که باید برای اقدامات‌مان اولویت بندی کنیم. موضوعات و چالش‌های اساسی پیش روی تهران مثل آلودگی هوا باید در بخش‌های مختلف مورد بررسی قرار گیرد. جنس آلودگی هوا در همه جای تهران یکسان نیست. بیشترین آلودگی در ری وجود دارد که جنس آن با سایر مناطق یکی نیست. چرا که آلودگی در ری ناشی از وجود کارخانه سیمان است. این در حالیست که در برخی از نقاط تهران آلودگی‌ها ناشی از وجود معادن شن و ماسه است. به این ترتیب ضرورت یک نگاه آمایشی و مکان محور در مورد معضلات شهر تهران احساس می‌شود. در برنامه‌ها از این مهم غفلت شده است.

وی تاکید کرد:‌ در حوزه مدیریت بحران نیز پس از زلزله سال گذشته بازدیدی از سوله‌های مدیریت بحران داشتیم. موضوع مهمی که در حاشیه این بازدیدها مطرح شد فرونشست زمین بود که پس از زلزله مهمترین تهدید برای تهران محسوب می‌شود که از دشت‌های جنوب تهران آغاز و به سمت مرکز تهران پیشروی می‌کند. در برنامه شما اگر این موضوع مورد توجه قرار بگیرد. بسیار مفید خواهد بود.

امینی نائب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز پس از استماع برنامه پیروز حناچی برای تصدی پست شهرداری تهران گفت: مهمترین دغدغه مدیریت شهری تامین منابع مالی است. اگر منابع مالی وجود داشته باشد در همه حوزه‌ها می‌توانیم کارهای موثری انجام دهیم. اما اگر پول نباشد همه کارها قفل خواهد شد. شما برای تامین منابع و درآمد برای شهرداری که لازمه توفیق برای شهر است چه برنامه‌ای را مد نظر قرار داده‌اید.

پیروز حناچی پس از شنیدن سوالات و نظرات اعضای شورای اسلامی شهر تهران در پاسخ به آنها گفت: در مورد خیابان ولیعصر باید بگویم که چنین نمونه‌ای در دنیا با این عقبه و پیشینه بسیار کم نظیر است. لذا ما به دنبال ثبت جهانی این خیابان هستیم. قطعا ایجاد ثروت از محل پتانسیل فرهنگی برای تمام کلانشهرهای دنیا از اهمیت بسزایی برخوردار است و این موضوع در برنامه‌های ما نیز مد نظر قرار داده شده است.

وی افزود: بهره گیری از فراخوان‌ها در حقیقت بهره گیری از خرد جمعی است که به ما ثابت شده نتایج خوبی به همراه دارد لذا در مورد طرح ساختمان پلاسکو بهره گیری از زمین‌های آزاد شده ناشی از انتقال راه آهن تهران – تبریز به زیر زمین و برای پهنه جنوبی خلیج فارس از فراخوان استفاده کردیم.

حناچی ادامه داد: برای موضوع پسماند تفکیک از مبدأ و آموزش را در دستور کار قرار دادیم. قطعا کودکانی که در زباله‌ها مشغول جمع‌آوری پسماندها هستند وهن شهر تهران محسوب می‌شوند. باید تولید زباله را کاهش دهیم و شیوه جمع‌آوری را نیز تغییر دهیم.

وی در خصوص برنامه‌های خود در حوزه دیپلماسی شهری نیز گفت: انعطاف پذیری در تهران به گونه‌ای در برنامه‌های ما طراحی شده که دیپلماسی نیز در آن مستتر است. در خصوص نگاه من پس از مشغول شدن به خدمت در شهرداری تهران و قبل از آن باید بگویم در شهرداری چیزی که با آن مواجه شدم با عقبه من کاملا متفاوت است اما ظرف یک سال گذشته کاملا آداپته شدم و امروز نگاهم کاملا به مشکلات به ویژه در حوزه درآمدها نسبت به گذشته متفاوت شده است.

وی تاکید کرد: بحران فرونشست ارتباط مستقیمی با استفاده بی رویه از منابع آبی دارد. در خصوص رضایت کارمندان سازمان نیز اینکه دل کارکنان سازمان را به دست بیاورم این توانایی را دارم و می‌توانم طوری اقدام کنم که مجموعه شهرداری برای اهداف بزرگ تهییج شود.

این کاندیدای شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبت‌های خود به طرح جامع و تفصیلی شهر تهران اشاره کرد و افزود: در این طرح‌ها اهدافی را برای شهر تهران ترسیم کرده‌ایم که در اقدامات اجرایی باید آنها را پیاده کنیم. ارائه لایحه حفاظت از باغات با اتخاذ سیاست برد – برد انجام شد که کاری بسیار موثر است. در حقیقت اگر موضوعات را اقتصادی و معقول ببینیم به نتایج مثبت می‌رسیم. ما توجه ویژه‌ای به رود دره‌ها، ساماندهی محور فرحزاد داشته‌ایم و توانستیم اقدامات موثری انجام دهیم. تعبیر سیاست برج - باغ به خانه - باغ در دستور کار قرار گرفت که می‌تواند در حفظ باغات نقش بسزایی داشته باشد.

حناچی تاکید کرد: در حوزه بحران و تاب‌آوری یکی از موضوعات مهم پادگان 06 است که می‌تواند برای تهران به فرصت یا تهدیدی بزرگ تبدیل شود. ما موافقت‌های اولیه را در این خصوص اخذ کرده‌ایم و با توجه به اینکه این پادگان شناسنامه ارتش است و ساختمان‌های قدیمی بسیاری در آن وجود دارد و تمامی عرصه آن ساخت و ساز انجام شده تلاش کردیم پهنه‌ای را برای اهداء به شهر در نظر بگیریم. لذا 35 هکتار توافقات اولیه شده تا به شهر داده شود تا در حوزه سرانه‌ها مورد استفاده قرار گیرد.

وی ادامه داد: تصویب طرح ساماندهی و ارتقای کیفی میدان‌های بهارستان، محمدیه، منیریه به تصویب کمیسیون ماده 5 رسیده است و طرح جایگزینی مجتمع ایستگاهی حقانی نیز نهایی شده است که از بروز آسیب بزرگ به شهر به این ترتیب جلوگیری شد.

وی به نهایی شدن طرح تفصیلی ویژه منطقه 22 اشاره کرد و افزود: می‌توانست منطقه 22 به بزرگترین معضل شهر تهران تبدیل شود. اگر هیچ کاری در حوزه شهرسازی نکرده بودیم همین یک اقدام می‌توانست گامی مهم و بزرگ قملداد شود که در این دوره انجام شد.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین