کد خبر: ۲۳۶۶۲۸
تاریخ انتشار: ۱۲ آبان ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۳
"دلیل جدا نشدن پوشش نازل مخزن اکسید کننده بلوک "D" تغییر شکل حسگر جداسازی به میزان خمشی شش درجه بود و این اتفاق نه در کارخانه پروگرس-سازنده موشک- و نه در راه حمل به بایکونور بلکه هنگام پیکره بندی موشک در بایکونور صورت گرفته است.
رئیس کمیسیون بررسی حادثه سایوز ام.اس-10 در یک کنفرانس مطبوعاتی دلیل عدم موفقیت موشک سایوز اف-گ در 11 اکتبر را تشریح کرد.

به نقل از پایگاه خبری نیوزرو؛ اولگ اسکوروباگاتف رئیس کمیسیون بررسی حادثه سایوز ام.اس-10 به خبرنگاران گفت: مشکل پیش آمده در دقیقه یکصد و هجدهمین ثانیه بعد از پرتاب، تغییر شکل حسگر جداسازی مرحله اول و دوم در هنگام مونتاژ موشک در بایکونور بوده است.

وی گفت: "دلیل جدا نشدن پوشش نازل مخزن اکسید کننده بلوک "D" تغییر شکل حسگر جداسازی به میزان خمشی شش درجه بود و این اتفاق نه در کارخانه پروگرس-سازنده موشک- و نه در راه حمل به بایکونور بلکه هنگام پیکره بندی موشک در بایکونور صورت گرفته است.

 اسکوروباگاتف افزود، بررسی هیئت فنی نشان داد که گسل ایجاد شده در این حسگر فقط زمانی می‌توانست اتفاق بیفتد که موشک مذکور در قزاقستان مونتاژ می‌شد.

وی گفت: روسکاسموس تصمیم دارد دو موشک سایوز دیگر را که برای پرتاب‌های بعدی قرار است استفاده شود مجددا جمع کند تا مشکلات مربوط به این حسگرها در آینده پیش نیاید.

دیمیتری راگوزین، رئیس سازمان فضایی روسیه(روسکاسموس) نیز گفته است مجرم این اشتباه شناخته شده است. او همچنین توضیح داد که بلوک جانبی به اشتباه به موشک متصل شده بود و بر خلاف دستورالعمل در مونتاژ، دقت لازم صورت نگرفت.

راگوزین تاکید کرد: "تحقیقات پیچیده مهندسی نشان داد که نقص در ساختار موشک نبوده همچنین مشکل در کارخانه سازنده بوجود نیامده، در این حادثه، شرکت سازنده موشک یعنی صنایع موشکی و فضایی پروگرس مقصر نیست.

به گفته دیمیتری بارانوف مدیر شرکت صنایع موشکی و فضایی پروگرس، با توجه به جمیع جوانب، روند پیکره بندی موشک‌ها در بایکونور بزودی آغاز خواهد شد. پرتاب گروه بعدی خدمه ایستگاه فضایی بین‌المللی برای 3 دسامبر برنامه‌ریزی شده است و فضاپیمای بدون سرنشین پروگرس ام.اس-10 نیز قرار است در 16 نوامبر به فضا پرتاب شود که حدود 2500 کیلوگرم آب، مواد غذایی، ادوات و تجهیزات همچنین سوخت را به این مجتمع مداری برساند.

این نخستین حادثه طی 35 سال گذشته در زمان پرتاب یک ناو کیهانی سرنشین‌دار بشمار می‌رود.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین