کد خبر: ۲۳۶۴۷۴
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۲۲:۴۸
برخی دولت‌های اروپایی به دلیل مواجهه با بحران پیری و رشد منفی جمعیت، سیاست‌ها و اقدامات خاصی را از تبلیغات تلویزیونی تا در نظر گرفتن مزایای تشویقی برای بالا بردن نرخ باروری در میان شهروندان خود در پیش‌ گرفته‌اند.
بحران پیری جمعیت و رشد منفی تولد یکی از جدی‌ترین معضلات جمعیتی کشورهای اتحادیه اروپا مانند آلمان، مجارستان، بلغارستان، لهستان و ایتالیاست. بر اساس آمار سال ۲۰۱۷ میلادی، نرخ رشد جمعیت در آلمان ۰/۱۶- درصد، مجارستان ۰/۲۵- درصد، بلغارستان ۰/۶۱- درصد و لهستان ۰/۱۳- درصد بوده است. در این میان ایتالیا با ۰/۱۹ درصد رشد جمعیت، با بحران پیری جمعیت و کمترین نرخ تولد در سال در میان کشورهای اتحادیه اروپا روبروست.

ایتالیا: برای سومین فرزند یک قطعه زمین کشاورزی می‌گیرید

ایتالیا در میان کشورهای اتحادیه اروپا، کمترین نرخ تولد در سال را دارد. به نحوی که جمعیت این کشور از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۸ تقریبا ۶۸ هزار نفر کاهش یافته و در سال گذشته میلادی در این کشور تنها ۴۶۴ هزار تولد به ثبت رسیده است. در واقع جمعیت ایتالیا با سرعت به سمت پیر شدن پیش می‌رود.

به همین دلیل دولت راستگرای این کشور که با شعارهای مهاجر ستیز و ضد ساختار بر سر کار آمده، در طرح بودجه سال آینده آورده است که به هر خانواده‌ای که سومین فرزند خود را به دنیا بیاورند، یک قطعه زمین کشاورزی داده می‌شود.

بر اساس این طرح که توسط حزب راستگرای افراطی «لیگ» در بودجه سال آینده گنجانده شده، به زوجی که از سال ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱ سومین فرزند خود را به دنیا بیاورند، یک قطعه زمین کشاورزی داده می‌شود.

دولت ایتالیا می‌گوید که با این طرح دو نشان را با یک تیر خواهد زد. وزیر کشاورزی این کشور اخیرا در توضیح این طرح اعلام کرد که به دلیل کم بودن زاد و ولد حتی در روستاهای ایتالیا، وزارتخانه تحت مدیریت وی تصمیم گرفته است تا در جهت تغییر روند رشد منفی جمعیت به دولت کمک کند.

ایده «زمین برای کودک» به نحوی به سود دولت این کشور نیز هست. انجمن شرکت‌های کشاورزی ایتالیا می‌گوید که هزینه نگهداری از نزدیک به نیم میلیون هکتار زمین کشاورزی تحت مالکیت دولت بسیار بالاست.

در این طرح که توسط لورنزو فونتانا وزیر خانواده و یکی از اعضای حزب مذهبی و راستگرای ایتالیا مطرح شده است، اقدامات تشویقی تنها به زوج‌هایی اعطا می‌شود که بصورت قانونی ازدواج کرده‌اند. همچنین تنها مهاجرانی می توانند از این مزایا برخوردار شوند که بیش از ده سال در ایتالیا زندگی کرده باشند.

دولت لهستان نیز که با رشد منفی نرخ جمعیت روبروست، اخیرا با اختصاص دادند ۷۰۶ هزار یورو، کارزار عمومی را با شعار «تولید مثل مانند خرگوش» به‌ راه انداخته است.

در ویدئوی تبلیغاتی این کارزار که توسط وزارت بهداشت لهستان تولید شده است، راز به دنیا آوردن تعداد زیاد فرزند برای مخاطبان توضیح داده می‌شود. خرگوش راوی در این ویدئو می‌گوید که ورزش، سبک سالم زندگی و اجتناب از استرس راز فرزندآوری او است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین