|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۶
کد خبر: ۲۳۶۴۱۶
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۵
پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) ایالات متحده آمریکا در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند، نوزادان متولد شده از پدران مسن، مشکلات پزشکی بیشتری نسبت به نوزادان متولد شده از پدران جوان دارند.
یک مطالعه جدید نشان می‌دهد، مردانی که در سنین بالا، پدر می‌شوند فرزندان آنها در آینده مشکلات پزشکی بیشتری دارند.

به گزارش ایسنا و به نقل از گاردین، مردانی که در سنین بالا، پدر می‌شوند باید بدانند که خطرات بالقوه‌ای سلامتی کودکان آنها را تهدید می‌کند.

پژوهشگران "دانشگاه استنفورد"(Stanford University) ایالات متحده آمریکا در مطالعه اخیرشان دریافته‌اند، نوزادان متولد شده از پدران مسن، مشکلات پزشکی بیشتری نسبت به نوزادان متولد شده از پدران جوان دارند.

پژوهشگران دانشگاه استنفورد کالیفرنیا طی مطالعه اخیرشان، داده‌های پزشکی بیش از ۴۰ میلیون نوزاد متولد شده بین سال‌های ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۶ در ایالات متحده را مورد بررسی قرار دادند.

آنها با مطالعه پرونده و داده‌ها دریافتند، کودکان متولد شده از پدران ۴۵ ساله و بالاتر، ۱۴ درصد بیش از نوزادان متولد از پدران جوان، در معرض خطر ابتلا به تولد زودرس، وزن کم هنگام تولد و قرار گرفتن در بخش مراقبت‌های ویژه در هنگام تولد، قرار دارند.

بر اساس این مطالعه، نوزادان متولد شده از مردان ۴۵ ساله و بالاتر، در" آزمون سلامتی نوزادان آپگار"(Apgar newborn health test) نمره پایینی کسب کرده و در مقایسه با نوزادان متولد شده از پدران ۲۵ تا ۳۴ ساله، ۱۸ درصد بیشتر در معرض بیماری قرار دارند.

نمره‌دهی آپگار یا آپگار نوزاد٬ روشی سریع و مطمئن در ارزیابی سلامت نوزاد در لحظه‌های ابتدایی تولد است که در سال ۱۹۵۲ توسط "ویرجینیا آپگار" ابداع شد و تا امروز از مهمترین ارزیابی‌های بدون نیاز به تجهیزات پزشکی محسوب می‌گردد. مقیاس آپگار توسط ارزیابی نوزاد تازه متولد شده است که با پنج معیار ساده که هرکدام از صفر تا دو ، نمره‌دهی می‌شود و پس از جمع‌بندی پنج مقدار بدست آمده سلامت کلی نوزاد مشخص می‌شود. بنابراین نمره آپگار در یک محدوده صفر تا ۱۰ قرار می‌گیرد. پنج معیار با استفاده از سرنام واژگان انگلیسی برای نمود و ظاهر٬ پالس ٬ گریه و حرکات٬ چابکی٬ شکل تنفس تعریف می‌شود. از هر معیار بنابر شدت و وضعیت عنوان شده در نوزاد٬ یک امتیاز صفر٬ یک یا دو تعلق گرفته و در پایان جمع پنج امتیاز داده شده نمره آپگار نوزاد است.

پژوهشگران همچنین دریافتند، خطر ابتلا به "دیابت بارداری" در خانم‌هایی که از مردان مسن، باردار می‌شوند نیز بیشتر است.

دیابت بارداری به شرایطی گفته می‌شود که افزایش قند خون برای اولین بار، طی دوران بارداری دیده شود. دیابت بارداری، تقریبا در چهار درصد از بارداری‌ها بروز می‌کند. دیابت بارداری، حالت عدم تحمل گلوکز است و با وجود ناسازگاریش با بدن در زنان باردار بدون سابقه دیابت ظاهر می‌شود.

با توجه به عوارضی که دیابت برای جنین و مادر باردار می‌تواند داشته باشد، پیشگیری و کنترل دیابت طی دوران بارداری ضروری است.

"مایکل آیسنبرگ"(Michael Eisenberg) نویسنده ارشد این پژوهش گفت: در حالی که خطرات ناشی از پدر شدن در سنین بالا، کم است اما باز هم زوج‌ها هنگام بچه دار شدن نباید سن پدر را نادیده بگیرند. این نکته بسیار مهمی است که زوج‌ها می‌بایست به آن توجه کنند. مردان نباید فکر کنند که آنها دارای زمان نامحدود فرزندآوری هستند.

آیسنبرگ در ادامه تاکید کرد که افزایش خطرات فرزند آوری در سنین بالا برای والدین کم است اما این کار تاثیرات منفی بسیاری برای فرزندان دارد.

پژوهشگران در ادامه با بررسی سن مادران و در نظر گرفتن تحصیلات و سبک زندگی (استعمال دخانیات) آنها، دریافتند کودکان متولد شده از مردان بالای ۴۵ سال هنگام تولد وزن کمتری دارند.

آنها افزودند وزن نوزادان متولد شده از پدران مسن ۲۰ گرم کمتر از نوزادان متولد شده از پدران جوان است.

آیسنبرگ افزود: پدر شدن در سنین بالا تاثیرات منفی کمی ندارد و ممکن است این مسئله به افزایش خطرات بهداشتی در جهان منتهی شود. به گفته دفتر آمار ملی، در انگلستان و ولز میانگین سن فرزندآوری مردان در طی ۴۰ سال گذشته، افزایش یافته است.

چندی پیش "هیلاری براون" (Hilary Brown) اپیدمیولوژیست "دانشگاه تورنتو" کانادا نیز با انتشار مقاله‌ای در هفته‌نامه‌های مشهور پزشکی "بی.ام.جی"(BMJ) گفت: به رغم تلاش‌های محققان، تاثیرات سن مادر و پدر در بروز اختلالات مختلف در نوزادان را نمی‌توان نادیده گرفت. به عقیده من آسیب به دی.ان.ای در اسپرم مردان مسن تنها توضیح ممکن برای بروز اثرات منفی در نوزادان است. مطالعات نشان داده است که بالا رفتن سن زوج‌ها در هنگام فرزندآوری به دلیل داشتن سبک زندگی ناسالم مانند مصرف سیگار و مصرف مکرر الکل، چاقی و بیماری‌های مزمن است. تمامی مشکلات مذکور با مشکلات سلامتی نوزادان آنها نیز مرتبط است.

آیسنبرگ و همکارانش نیز در انتها افزودند که ایجاد تغییراتی در دی.ان.ای اسپرم مردان مسن، ممکن است دلیل بروز مشکلات پزشکی در فرزندان آنها باشد.

این مطالعه در مجله "British Medical" منتشر شد.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین