|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۴:۴۶
کد خبر: ۲۳۴۹۴۸
تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۷ - ۱۷:۴۸
اگر تاکنون وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نفت با مقوله استاندارد درگیر بودند، به استناد قانون یاد شده اکنون همه دستگاه ها مکلفند که بستر توسعه پایدار را از مسیر استانداردها اجرایی کنند و سازمان ملی استاندارد نیز در این زمینه و کمک به دستگاه ها آمادگی کامل دارد.
 معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران گفت: یکی از مهمترین اهداف استانداردسازی در ایران و جهان، ایجاد بستری مناسب برای توسعه پایدار است و دستیابی به این مهم جز با رعایت استانداردها و پیاده سازی آنها میسر نمی شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،وحید مرندی مقدم در سخنرانی پیش از خطبه های نماز عبادی- سیاسی جمعه تهران به مناسبت روز جهانی استاندارد در محل دانشگاه تهران افزود: در بند 24 ابلاغیه رهبر معظم انقلاب درخصوص اقتصاد مقاومتی بر «لزوم پوشش استاندارد برای تولید همه کالاهای داخلی» تاکید شده است؛و این بدان معناست که 23 بند پیشین جز با تحقق استانداردها محقق نمی شود.

مرندی مقدم اظهار داشت: در قانون جدید سازمان ملی استاندارد ایران که اواخر پارسال مصوب و ابلاغ شد، دستگاه های اجرایی مکلف شدند که همه مقررات فنی شان را به استاندارد ملی تبدیل کرده و بر آنها نظارت کنند.

«همچنین سازمان ملی استاندارد مکلف شده که بر این تدوین و اجرا، نظارت عالی داشته باشد»

وی یادآور شد: اگر تاکنون وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و نفت با مقوله استاندارد درگیر بودند، به استناد قانون یاد شده اکنون همه دستگاه ها مکلفند که بستر توسعه پایدار را از مسیر استانداردها اجرایی کنند و سازمان ملی استاندارد نیز در این زمینه و کمک به دستگاه ها آمادگی کامل دارد.

معاون نظارت بر اجرای استاندارد سازمان ملی استاندارد ایران خاطرنشان کرد: امروز بیش از 37 هزار استاندارد ملی در کشور در حوزه های تولیدی، خدماتی و غیره تدوین شده است.

** کسب رتبه 22 ایران در بین کشورهای عضو ایزو

وی در ادامه به برخی دستاوردهای این سازمان در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: کسب رتبه نخست استانداردسازی در بین کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی و کسب رتبه بیست و دوم در بین کشورهای عضو سازمان جهانی استاندارد (ISO) و جهش قابل توجه در مقایسه با اوایل انقلاب (رتبه حدود پنجاهم)، از جمله این دستاوردها بوده است.

مرندی مقدم همچنین به سفر اخیر دبیرکل سازمان جهانی استاندارد به ایران در 2 هفته پیش اشاره کرد که برای نخستین بار در تاریخ کشورمان اتفاق افتاد و افزود: مقام یاد شده در بازدید از مراکز و نقاط مختلف کشور، متعجبانه روند استانداردسازی در کشورمان را تحسین کرد.

** تدوین استاندارد غذای حلال

وی اضافه کرد: امروز جمهوری اسلامی ایران یکی از اعضای هیات مدیره سازمان استاندارد و اندازه شناسی کشورهای اسلامی است و در تدوین استاندارد غذای حلال نقش موثری ایفا کرده است، به طوری که استاندارد نوشته شده از سوی ایران مورد توجه همه کشورهای شیعه و سنی قرار گرفته و از حقوق همه شیعیان جهان در مقوله غذای حلال دفاع کرده است.

** تدوین الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی

این مقام مسئول همچنین از آمادگی سازمان ملی استاندارد ایران برای تدوین الگوی پیشرفت اسلامی- ایرانی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب خبر داد.

به گفته وی، بیش از 2 هزار و 500 «آزمایشگاه همکار» علاوه بر آزمایشگاه هایی که در وزارتخانه ها و دانشگاه ها وجود دارد، از سوی این سازمان ایجاد شده که نقش بسزایی در اشتغالزایی و مشارکت در استانداردسازی داشته اند.

مرندی مقدم همچنین خاطرنشان کرد: بیش از 350 شرکت بازرسی در داخل و خارج کشور ایجاد شده و همه این توانمندی ها می تواند بستر مناسبی برای دستگاه های اجرایی و واحدهایی تولیدی و خدماتی برای ایفای نقش شان در توسعه پایدار باشد.

وی در پایان بیان داشت: این سازمان هرگاه به فرمایشات رهبری عمل کرده، موفق شده و هرگاه در این زمینه نتوانسته همراهی لازم را داشته باشد، دچار عقب ماندگی شده یا ضربه خورده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین