کد خبر: ۲۳۳۹۴۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۳
امروز شركتي در صادرات موفق مي شود كه از كيفيت و استانداردهاي روز دنيا برخوردار باشد. چرا كه در امر واردات، كيفيت موضوع حاكميتي مي شود و حاكميت هر دولت و كشوري روي اين موضوع اصرار دارد كالايي وارد كشور كند كه از حداقل استانداردهاي معتبر جهاني برخوردار باشد.
مراسم روز جهانی استاندارد با شعار استانداردهای بین المللی و چهارمین انقلاب صنعتی، صبح امروز با حضور معاون اول رییس جمهور، رییس سازمان ملی استاندارد ایران، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رییس سازمان انرژی اتمی، دستیار ویژه رییس جمهور در امور حقوق شهروندی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، معاون وزیر کشور، استاندار البرز و صاحبان صنایع در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه تلاش و برنامه ریزی برای جلب رضایت و افزایش امید مردم به آینده و بهبود کشور باید در دستور کار همه قرار گیرد، گفت: خسارت‌هایی که از بابت کاهش سطح سرمایه اجتماعی، اعتماد عمومی و امید به آینده نظام، جامعه و کشور وارد می‌شود از خساراتی که در اثر برخی اتفاقات مادی وارد می‌شود به دلیل تاثیرگذاری در زندگی مردم بیشتر است.


اسحاق جهانگيري صبح امروز در مراسم روز جهاني استاندارد، ضمن تبريك اين روز به دست اندركاران استاندارد كشور، با اشاره به تحريم هاي ظالمانه آمريكا و مقاومت ملت ايران در برابر فشارهاي خارجي اظهار داشت: امروز ما در شرايط خاصي به سر مي بريم كه اين شرايط مي طلبد سياست هايي متناسب با وضعيت فعلي تدوين كنيم.

وي با بيان اينكه در اين جنگ اقتصادي مي خواهند علاوه بر كاهش منابع درآمدي ايران امكان واردات محصولات مورد نياز را از بين ببرند و در نهايت با فشارها، مردم را ناراضي و عليه حاكميت بشورانند، گفت: حتماً بايد تلاش كنيم منابع درآمدي خود را افزايش دهيم . نفت اصلي ترين منبع درآمدي ماست و آمريكا ادعا كرده كه آن را به صفر مي رساند، برخي كشورها نيز با آمريكا همراهي مي كنند .در اين شرايط حتماً مردم ايران از مسئولين انتظار دارند كه با وجود فشارها بتوانيم ميزان صادرات را در حد قابل قبول انجام دهيم.

جهانگيري اضافه كرد: ما با استفاده از برخي روش ها، شركاي جديد در دنيا پيدا كرده ايم و با شركاي سنتي نيز مذاكره داشته و راهكارهايي پيدا كرده ايم و آمريكا بايد بداند كه هر كشوري كه مورد تحريم قرار بگيرد براي دور زدن تحريم ها تلاش خواهد كرد.

معاون اول رييس جمهور ادامه داد: يكي از اتفاقاتي كه آمريكا نمي خواست رخ بدهد افزايش بهاي نفت بود چرا كه آمريكا تصور مي كرد كشورهاي ديگر مي توانند جايگزين ايران شوند اما الان مي بينند هنوز تحريم نفت ايران شروع نشده قيمت نفت بالاي ۸۰ دلار شده است يعني اگر به ميزان نصف گذشته هم نفت صادر كنيم درآمد نفتي ما به اندازه پيش از تحريم ها خواهد بود.

وي خاطر نشان كرد: بازرگانان و بخش خصوصي داخلي نيز به كمك آمده اند. ايران مسير استراتژيك ترانزيت است و دنيا نمي تواند آن را ناديده بگيرد و بسياري از كشورها ناچار هستند براي تامين انرژي خود نفت ايران را بصورت غيرمستقيم خريداري كنند.



جهانگيري با اشاره به اينكه اين حق صادر كنندگان، توليد كنندگان و فعالان اقتصادي است كه مطالبات و انتظاراتي داشته باشند، تصريح كرد: اما امروز زماني است كه مردم و كشور از فعالان اقتصادي و توليد كنندگان مطالباتي دارند و وقت آن است كه بخش خصوصي دلسوز و عاشق وطن ببيند كه چگونه مي تواند صادرات خود را افزايش داده و منابع حاصل را در اختيار كشور قرار دهد تا كشور بتواند از اين شرايط با سربلندي عبور كند.

معاون اول رييس جمهور افزود: امروز كه كشور گرفتار است اين هنر نيست كه ببينيم چگونه مي توانيم سود بيشتري ببريم پس وطن پرستي و جوانمردي براي چه زماني است؟

وي با تاكيد بر اينكه بايد صادرات غيرنفتي كشور را افزايش دهيم گفت: خوشبختانه ورود صادر كنندگان به صحنه خوب است اما بهتر مي توانند به صحنه بيايند و انتظار اين است كه در بازگرداندن ارز به چرخه اقتصاد عملكرد بهتري داشته باشند.

معاون اول رييس جمهور با تاكيد بر اينكه مدت دوران تحريم را ما تعريف مي كنيم ، اظهار داشت: اين دوران را مي توان طوري تعريف كرد كه چند ماهه تمام شود و راه آن اين است كه نخبگان، دلسوزان و فعالان اقتصادي و همه كساني كه به وطن عشق مي ورزند پاي كار بيايند و ثبات و آرامش را به كشور برگردانند . نبايد با جو سازي دشمن در بازي آنها قرار بگيريم بلكه بايد طوري بازي كنيم كه منافع ملتمان در آن تامين مي شود.



جهانگيري با اشاره به نامگذاري سال جاري تحت عنوان حمايت از كالاي داخلي گفت: در شرايط تحريم برخي كالاهاي خارجي به دليل محدوديت منابع ارزي اجازه واردات پيدا نمي كنند. در شرايط عادي و براي سالهاي متمادي واردات هر كالايي با تعرفه مشخص مجاز بود اما امروز و در شرايط غيرعادي تحريم بايد منابع ارزي محدود كشور را مديريت كنيم كه در جايي كه مصلحت است، هزينه شود.

وي با بيان اينكه در دوره تحريم جهت گيري مردم به سمت كالاي داخلي خواهد بود،‌تصريح كرد: اين فرصتي طلايي براي توليد كنندگان كشور است و اينكه گفته مي شود در شرايط تحريم بايد تهديدها را به فرصت تبديل كنيم به اين معني نيست كه تحريم خوب است. تحريم بسيار ظالمانه و زورگويانه است ولي مي توان از دل آن فرصت بوجود آورد.

معاون اول رييس جمهور تصريح كرد: توليد كننده داخلي بايد بداند كه ملت امروز نگاهش به آنهاست پس نبايد قيمت ها را غيرطبيعي بالا ببرد. نبايد به ملت ظلم كرد. كيفيت كالا نبايد كاهش يابد چون مردم مجبور شده اند به كالاي داخلي رو آوردند. توليد كننده دلسوز كسي است كه با قيمت مناسب و كيفيت خوب كالا را ارائه دهد و وقتي كه مردم به يك كالاي داخلي با كيفيت و قيمت مناسب عادت كنند، وقتي نمونه خارجي آن وارد شود، كالاي داخلي را رها نمي كنند تا به سمت كالاي خارجي بروند.

وي در ادامه با تاكيد بر اينكه سازمان ها نيز بايد متناسب با تحريم چابك شوند، بر ضرورت از بين بردن بروكراسي تاكيد كرد و گفت: در جلسه سران قوا نيز كه با حضور مقام معظم رهبري برگزار شد ايشان تاكيد كردند كه قوانين و مقرراتي كه مانع هستند شناسايي و لغو شوند.

جهانگيري از اتاق بازرگاني، اتحاديه ها و انجمن هاي بخش خصوصي خواست قوانين و مقرراتي كه فكر مي كنند مزاحم فعاليت آنها است را به دولت پيشنهاد دهند تا دولت آنها را بررسي و حذف كند.

معاون اول رييس جمهور در بخش ديگري از سخنان خود گفت: سازمان هايي مانند سازمان ملي استاندارد نيز بايد در زمينه صادرات و واردات كالا چابك عمل كنند و وقتي كه كالايي به كشور وارد مي شود نبايد چند روز در بنادر و گمركات براي بررسي و نمونه برداري معطل باشد اين جفا به حق مردم است.



جهانگيري اظهار داشت: روز جهاني استاندارد فرصت مناسبي است كه تأملي در ضرورت رسيدن به معيارها و شاخص هايي كه زندگي را براي مردم بهتر مي كند، داشته باشيم.

معاون اول رييس جمهور هدف اصلي استاندارد را زمينه سازي تامين شرايط زندگي مناسب و با كيفيت براي مردم دانست و تصريح كرد: اين همايش فرصتي براي دست اندركاران موسسه استاندارد، سياست گذاران، دستگاه هاي اجرايي ، نهادهاي مدني و بخش خصوصي است تا كنار هم بنشينند و اتقافاتي كه در استاندارد افتاده را نقد و بررسي كنند و افق هاي بزرگ تر و بهتري براي خود ترسيم نمايند.

وي با بيان اينكه همانطور كه شاخص در بخش صنعت، توليد،‌اقتصاد، صادرات و واردات بسيار ضروري است و هيچ كس حاضر نيست كه كالايي كه از شاخص هاي حداقلي برخوردار باشد را مصرف كند، خاطرنشان كرد: در جنبه هاي فرهنگي، اجتماعي و سياسي نيز ضرورت ايجاب مي كند كه شاخص هاي مناسب داشته باشيم .

دكتر جهانگيري ادامه داد: بخش هايي مانند آموزش و پرورش و آموزش عالي، بهداشت، محيط زيست و مقوله هايي نظير‌ انسجام اجتماعي،‌ داشتن اميد، اعتماد به نهادهاي اجرايي و حكومتي و احساس امنيت نيازمند معيارهاي مناسبي است تا اين نيازهاي اجتماعي و فرهنگي از يك حداقل لازم كمتر نباشد.

معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه ما در جامعه به هم پيوسته جهاني زندگي مي كنيم، به شعار روز جهاني استاندارد تحت عنوان انقلاب صنعتي چهارم اشاره و خاطر نشان كرد: هر كدام از انقلاب هاي صنعتي كه در دنيا رخ داد منشأ تحولات عظيمي در روابط ملت ها و زندگي مردم شد . امروز موضوعي تحت عنوان فناوري هاي پيشرفته و فناوري هاي نوين، تقريبا تمام ابعاد زندگي انساني، اقتصاد، توليد و صنعت را تحت تاثير قرار داده است بنابراين بايد استاندارد هاي متناسب با هر موقعيتي را ايجاد كنيم.

جهانگيري با اشاره به اينكه توسعه كشور، رفاه مردم و رضايتمندي جامعه را به دنبال دارد، بر حضور نخبگان و لزوم ارايه شاخص هاي متناسب با بخش هاي مختلف اقتصادي، سياسي و اجتماعي تاكيد كرد و اظهار داشت: وقتي در دنيا استاندارد شعار خود را انقلاب چهارم صنعتي قرار داده ما نمي توانيم هنوز درباره مسائل اوليه نظير خودرو صحبت كنيم.



وي گفت: چند سال پيش درميان ده شركت برتر دنيا نام شركت هايي ديده مي شد كه سرمايه و كارخانه هاي بيشتري داشتند ، اما امروز شركت هايي كه داراي بيشترين گردش مالي هستند، شركت هاي فعال در بخش فناوري هاي جديد هستند . پيام تغيير بوجود آمده اين است كه اگر مي خواهيم واحد توليدي موفق داشته باشيم بايد فناوري هاي روز دنيا را به خدمت بگيريم.

معاون اول رییس جمهور ادامه داد: امروز شركتي در صادرات موفق مي شود كه از كيفيت و استانداردهاي روز دنيا برخوردار باشد. چرا كه در امر واردات، كيفيت موضوع حاكميتي مي شود و حاكميت هر دولت و كشوري روي اين موضوع اصرار دارد كالايي وارد كشور كند كه از حداقل استانداردهاي معتبر جهاني برخوردار باشد.

دكتر جهانگيري ادامه داد: خوشبختانه توليد كنندگان كشور در سالهاي گذشته هم در فرآيند توليد و هم در ارايه محصول نهايي با اخذ استانداردهاي لازم كيفيت قابل توجهي بدست آورند و اين براي افزايش صادرات غير نفتي كشور بسيار مهم است.

معاون اول رييس جمهور با بيان اينكه البته پيش از انقلاب عمده صادرات كشور فرش،‌ پسته و برخي از محصولات سنتي بود اما امروز كالاهاي صنعتي كه دانش سهم بالاتري در آنها دارند از سهم بيشتري درصادرات برخوردارند، اظهار داشت: پيام مهم اين موضوع صادرات محصولات صنعتي است كه ميزان ارزش افزوده مغز انسان در آنها بالاتر است و جزء كالاهاي دانش بنيان هستند.

جهانگيري با اشاره به اينكه در حال حاضر تعداد شركت هاي مستقلي كه با مشخصه دانش بنيان فعاليت دارند به چند هزار رسيده است، گفت: بقيه شركت ها كه با اين عنوان فعاليت نمي كنند نيز تلاش كرده اند در فرآيند توليد از دانش و فناوري هاي روز استفاده كنند و بايد به اين جهت گيري در بنگاه هاي اقتصادي توجه شود.

معاون اول رييس جمهور با طرح اين موضوع كه ايران با بسياري از كشورهاي شرق آسيا و آمريكاي لاتين به طور همزمان مسير توسعه را آغاز كرد اما از آنها در جريان توسعه عقب ماند به مساله ضعف در سياست گذاري پرداخت و افزود: تمام بررسي ها و مطالعات بيانگر آن است كه بخش خصوصي كشور توانمند است و ضعف اصلي در اينكه نتوانسته ايم با سرعت مسير را طي كنيم به خاطر نبود سياست گذاري هاي عالمانه و دقيق بوده است.

جهانگيري اضافه كرد: عدم استمرار سياست هاي عالمانه نيز از ديگر دلايل عدم موفقيت است چرا كه گاهي سياست ها خوب بوده اما با تغيير مدير سياست ها نيز متوقف شده اند. كشورهايي موفق شده اند كه با وجود تغييرات مديريتي، تغيير دولت ها و حتي در زمان كودتا،‌ سياست هاي توسعه اي آنها تغيير نكرده است.

معاون اول رييس جمهور در ادامه با تاكيد بر اينكه ايران شايستگي توسعه را دارد و از بخش خصوصي توانمند، قدرت برنامه ريزي بالا و نيروي انساني جوان و تحصيل كرده برخوردار است، خاطر نشان كرد: ايران داراي موقعيت جغرافياي منحصر به فرد است و همه اين ظرفيت ها كمك مي كند كه به روند توسعه شتاب داده شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین