|
|
امروز: شنبه ۲۲ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۵
با اشاره به طرح ادعایی حمله به منافقین
کد خبر: ۲۳۳۷۱۹
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۵۳
بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به حکم دادگاه آلمان ابراز امیدواری کرده بود که دولت آلمان به واقعیت‌ها وقوف کامل پیدا کند و دیپلمات مزبور تبرئه و به ایران عودت داده شود.
رئیس‌جمهور فرانسه در رابطه با ادعای برخی کشورهای اروپایی مبنی بر دست داشتن ایران در طرح ادعایی بمب‌گذاری در تجمع منافقین، گفت که مشخص نیست چه کسی دستور این حمله را داده بود.

به گزارش ایسنا، امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه در گفت‌وگو با شبکه فرانس24 تصریح کرد که مشخص نیست چه کسی برای طرح ادعایی بمبگذاری در نشست سالانه گروهک تروریستی منافقین در پاریس دستور صادر کرده بود.

مکرون در ادامه با تکیه بر دست داشتن ایران در این ماجرا گفت: همان طور که می‌دانید (حکومت) ایران در مواردی دسته‌بندی‌ها و اختلافات خودش را دارد. برای همین نمی‌توان گفت که آیا دستور بمب‌گذاری از بالا آمده بود، یا از این دستگاه امنیتی یا آن یکی نهاد.

وی در حالی این موضع را اتخاذ کرده است که یک هفته پیش وزیر امور خارجه فرانسه، وزارت اطلاعات ایران را به دست داشتن در بمبگذاری ادعایی در نشست منافقین متهم کرد و دارایی‌های متعلق به وزارت اطلاعات ایران و دو شهروند ایرانی هم در همین رابطه از طرف فرانسه مسدود شد.

یک دیپلمات ایرانی به نام اسدالله اسدی نیز با ادعای ارتباط با این طرح در آلمان بازداشت و به بلژیک مسترد شد و در آنجا علیه وی اعلام جرم هم شده است.

بلژیک ادعا می‌کند که این دیپلمات ایرانی با زن و مردی که چندی پیش در این کشور به دلیل همراه داشتن حجم قابل توجهی مواد منفجره در خودرویشان بازداشت شدند، در ارتباط است که قصد حمله به تجمع منافقین در منطقه‌ای در نزدیکی پاریس در ماه ژوئیه را داشتند.

یک مقام ارشد فرانسوی در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز مدعی شد که طرح بمبگذاری ادعایی (در پاریس) احتمالا کار تندروها بوده تا به وجهه بین‌المللی حسن روحانی ضربه بزنند.

مکرون همچنین گفت که منتظر توضیحات رئیس جمهور روحانی است، اما در دو باری که پس از این ماجرا با همتای ایرانی خود صحبت کرده، وی در این باره پاسخی نداده است.

رئیس جمهور فرانسه درباره توافق هسته‌ای ایران و گروه موسوم به 1+5 نیز گفت که باید یک سیاست دشوارتر درقبال ایران وجود داشته باشد به گونه‌ای که حفظ توافق هسته‌ای، بحث درباره برنامه هسته‌ای این کشور پس از 2025 که بخش‌هایی ازتوافق منقضی می‌شود، برنامه موشکی بالستیک تهران و نفوذش در منطقه را شامل شود.

وی تاکید کرد که هیچ‌گاه درخصوص ایران ساده انگارانه رفتار نکرده است.

در ژوئیه سال جاری (میلادی)، همزمان با سفرهای اروپایی حسن روحانی رئیس جمهور و محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران، مقام‌های قضایی و اطلاعاتی بلژیک از بازداشت افرادی در ارتباط با یک توطئه بمب‌گذاری خبر دادند.

محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان در واکنش به خبر بازداشت این دیپلمات ایرانی گفت: چه همزمانی جالبی. همزمان با شروع سفر رئیس‌جمهور به اروپا یک عملیات ایرانی، افشا و عوامل آن دستگیر می‌شوند. ایران هرگونه خشونت و ترور را در هر مکانی محکوم می‌کند و آماده همکاری با همه مقامات ذی‌ربط برای کشف آنچه تنها یک عملیات پلید برای دادن نشانی غلط است، می‌باشد.

همزمان با بازداشت این دیپلمات کشورمان، حسن روحانی رئیس جمهور ایران در راس یک هیئت سیاسی و اقتصادی ابتدا به سوئیس و سپس به اتریش سفر کرده بود. به گفته بهرام قاسمی، این سناریو برای تخریب روابط ایران و اروپا در این مقطع مهم و حساس طراحی و اجرا شده و اسناد و مدارک متقن برای روشن شدن ابعاد ماجرا آماده ارائه است.

در پی دستگیری این دیپلمات ایرانی در آلمان که به درخواست پلیس فرانسه صورت گرفت، سفرای فرانسه، بلژیک و کاردار آلمان (در غیاب سفیر) نیز به وزارت امور خارجه کشورمان فراخوانده شدند و مراتب اعتراض ایران به این کشورها ابلاغ شد.

سید عباس عراقچی، معاون سیاسی وزارت امور خارجه ایران نیز در دیدار با سفیر فرانسه و کاردار آلمان مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی نسبت به دستگیری دیپلمات ایرانی را اعلام و با تأکید بر مصونیت دیپلمات‌ها براساس کنوانسیون وین، خواستار آزادی فوری و بدون قید و شرط دیپلمات جمهوری اسلامی ایران شد.

وی این اقدام را سناریو و توطئه‌ای برای تخریب روابط ایران و اروپا دانست که همزمان با سفر رئیس‌جمهور کشورمان به اروپا و در آستانه اجلاس وزرای خارجه ایران و کشورهای ۱+۴ صورت می‌گیرد و هدف آن تحت‌الشعاع قرار دادن اجلاس مزبور در راستای اهداف آمریکا و رژیم صهیونیستی می‌باشد.

عراقچی همچنین با اشاره به سیاست‌های اصولی جمهوری اسلامی ایران در محکومیت هرگونه اقدام تروریستی، تأکید کرد: با توجه به اسناد و مدارک موجود نقش گروهک منافقین در طراحی این نمایش مضحک روشن است، کمااینکه مواد انفجاری نزد دو نفر از اعضای دستگیر شده این گروهک کشف شده است.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز در واکنش به حکم دادگاه آلمان ابراز امیدواری کرده بود که دولت آلمان به واقعیت‌ها وقوف کامل پیدا کند و دیپلمات مزبور تبرئه و به ایران عودت داده شود.

مقام‌های بلژیک در ماه ژوئیه درخواست استرداد اسدلله اسدی و مرد دیگری را ارائه دادند که با نام "مهراد الف" معرفی شده و در پاریس دستگیر شده بود.

پلیس بلژیک مدعی است که مهراد الف همدست زن و شوهری بوده که در بروکسل به دلیل حمل نیم کیلوگرم مواد منفجره و یک چاشنی انفجاری دستگیر شده بودند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین