کد خبر: ۲۳۳۱۰
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۱
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در چهارمین نشست کارگروه تخصصی اشتغال که در شهر سنندج برگزار شد، گفت: اقتصاد ایران در وضعیتی قرار دارد که حداقل به رشد 7 درصدی نیاز دارد.
علی ربیعی روز پنجشنبه افزود: با تجربه رشد منفی سال های اخیر اقتصاد ایران به نرخ رشد دو رقمی نیاز دارد، ضمن آنکه اقتصاد کشور باید توانمند شود و به سوی آینده ای بهتر گام بردارد.

وی با اشاره به اینکه دولت یازدهم در کاهش نرخ تورم موفق عمل کرده است، اظهار داشت: همان طور که رییس جمهور قول داده بود در سال 93 نرخ تورم به 25 درصد کاهش یابد، این وعده اکنون تحقق یافته و این میزان حتی از 25 درصد هم کمتر شده است.

وی با بیان آنکه دولت عزم کرده نرخ تورم را به 10 درصد تقلیل دهد، تصریح کرد: با وجودی که متغیرهای غیرقابل کنترل در کشور زیاد است اما این آرزوی 40 ساله مردم ایران بوده که بتواند به چنین نرخ تورمی دست یابد.

ربیعی یادآور شد: اقتصاد ایران باید هرچه سریعتر از رکود خارج شود بنابراین هر چیزی که می تواند یک شغل در کشور ایجاد کند باید به آن توجه کرد.

به گفته ربیعی، فقرا در شرایط رکود و تورم بیشترین آسیب را می بینند و برای تغییر وضعیت آنها باید رونق بزرگ در کشور شکل بگیرد زیرا حتی اگر دولتی در آینده روی کار بیاید و 700 میلیارد دلار هم درآمد داشته باشد اما برنامه ای برای تحقق اهداف نداشته باشد، به جایی نخواهد رسید.

وی با بیان آنکه فقرا در شرایط کنونی بیشترین آسیب را می بینند، اظهار داشت: هم اکنون وضعیت چند دهک پایین جامعه در شرایط نامطلوبی قرار دارد و تنها دو دهک بالا از شرایط رفاهی بالا برخوردار هستند.

وی درباره نقش صنایع کوچک در اقتصاد کشورها نیز گفت: در کره جنوبی فقط کارخانه سامسونگ نیست که فعالیت می کند بلکه صنایع کوچک زیادی در رشد اقتصادی این کشور نقش دارند.

ربیعی درخصوص کشور برزیل گفت: با وجودی که اقتصاد این کشور در 10 سال گذشته در بدترین شرایط قرار و بدهی زیادی به بانک های بین المللی داشت اما توانست با برنامه ریزی و تحقق اهداف مورد نظر، اکنون به مثابه یک قدرت بزرگ اقتصادی و سیاسی است.

وی گفت: هم اکنون دولت تدبیر و امید در زمینه مسایل بین المللی سیاست خوبی را دنبال می کند و مقام معظم رهبری نیز بر تلاش برای تحقق این سیاست ها تاکید دارند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: در صورتی که سرمایه گذاری به دنبال رفع تحریم ها ایجاد شود، تحرک جدی در اقتصاد ایران شکل می گیرد.

ربیعی با اشاره به لایحه بهبود کسب و کار گفت: درصدد هستیم که سند توسعه اشتغال را بهبود بخشیم.

وزیر تعاون دیگر مباحث مهم درخصوص اشتغال را حمایت از تولید و کار در خصوص پنجره واحد صدور مجوز برای فعالیت های اقتصادی عنوان کرد و گفت: باید با کمک یکدیگر از دیوانسالاری عبور کنیم، هرچند دولت یازدهم در این مسیر گام برمی دارد.

ربیعی گفت: در بحث اشتغال بخش هایی که در زمینه پروژه های ملی فعال هستند باید به طرح های استانی تبدیل شوند.

وی ادامه داد: هم اکنون در زمینه آب، نفت، گاز، معدن، راه و مسکن سرمایه گذاری های خوبی در کشور انجام شده، ضمن آنکه وزارتخانه های جهادکشاورزی و نیرو نیز کارهای خوبی زیادی در دست انجام است.

وی از تخصیص 7 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی خبر داد و گفت: با این میزان می توان تحرکی در بخش های عمرانی ایجاد کرد و بدهی پیمانکاران این بخش را پرداخت.

وزیر تعاون؛ کار و رفاه اجتماعی همچنین از مصوبه 280 هزار میلیارد تومانی شورای عالی اشتغال خبر داد و گفت: این رقم به گونه ای اشتغال ایجاد خواهد کرد که موجب تورم نشود.

ربیعی افزود: 50 درصد این میزان می تواند در حوزه های جدید اشتغال و نیمی دیگر روی کارهای سنتی بانک ها تخصیص یابد.

وی با اشاره به ظرفیت صندوق توسعه ملی، گفت: از منابع این صندوق می توان در امر توسعه یاری گرفت.

به گفته ربیعی، در صورتی که در استان کردستان فضای جذب قوی ایجاد شود، می توان چند میلیارد دلار هم از صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در این استان دریافت کرد.

وی گفت: اقدام دیگری که وزارت کار پیگیری می کند ایجاد خوشه بندی با آموزش مهارت است که خوشبتخانه این امر تاکنون نتایج خوبی هم داشته است.

وزیر کار خطاب به مسوولان استان کردستان گفت: این استان ظرفیت های خوبی از جمله سنگ های تزیینی دارد که می توان با ارزش افزوده بر روی آنها کارهای زیادی در استان انجام داد.

ربیعی با اشاره به طرحی در زمینه تولید کفش که با همکاری سازمان ملل انجام شده، گفت: براساس این طرح 15 هزار شغل در استان ایجاد شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با گرامیداشت هفته دولت، گفت: بیش از هر چیزی نیاز داریم که کار کنیم و خود را از خودکاهندگی نجات دهیم. باید وقت بگذاریم زیرا بیش از هر زمانی به خلاقیت و کار زیاد نیاز داریم.

ربیعی در پایان گفت: حق نداریم حرکت بی برنامه انجام دهیم زیرا فرصت اقتصادی کشور بسیار محدود است.

یادآور می شود در این نشست مسوولان استان کردستان مسایل و مشکلات خود را در زمینه اشتغال مطرح کردند و خواستار توجه بیشتر به این استان شدند.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین