کد خبر: ۲۳۲۳۹۴
تاریخ انتشار: ۱۱ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۹
ما نگران هستیم که فشارهای زیادی به طبقه متوسط و پایین وارد می‌شود و وظیفه خود می‌دانیم این مشکلات را حل کنیم. ما باید تسهیلاتی برای بخش خصوصی ایجاد کنیم و این بخش مورد حمایت دولت قرار بگیرد.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: از نظر ما قیمت ارز پایین‌تر از 7500 تومانی است که در سامانه نیما وجود دارد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، محمود واعظی در حاشیه جلسه امروز هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره روند کاهش قیمت ارز در روزهای اخیر اظهار کرد: قیمت ارز اصلا این ارقامی که اعلام می‌شود نیست و ما معتقدیم قیمت ارز پایین‌تر از 7500 تومان است.

وی در ادامه افزود: دولت تلاش زیادی برای کنترل بازار ارز و کالا انجام داده است و خوشحالیم که سیاست‌های بانک مرکزی و همکاری سایر نهادها روی بازار ارز تاثیر گذاشته است. امیدواریم بر اساس تلاش‌هایی که انجام شده بازار روال عادی خود را داشته باشد، نه اینکه دلال‌ها ارز را بخرند و بفروشند یا پیش خود نگه دارند.

رئیس دفتر رئیس جمهور همچنین ادامه داد: توصیه ما این است که مردم در حوزه‌هایی سرمایه گذاری کنند که ماندگاری آن زیاد است و خطر کمتری دارد. سرمایه گذاری در بازار ارز موجب ضرر مردم و سود دلالان می‌شود. تلاش دولت این است که بازار ارز را کنترل کرده تا روند کاهش قیمت ارز ادامه یابد.

وی درباره همکاری سایر قوا و مردم برای کاهش قیمت ارز خاطرنشان کرد: در مسائل اساسی کشور وقتی همه جریان‌های سیاسی، نهادها و قوا با هم همراهی کنند قطعا موفقیت حاصل می‌شود. ما امروز با فشار آمریکا و اذنابش مواجه هستیم. بنابراین در داخل باید بتوانیم اقتصاد را مدیریت کنیم. مشکلات کشور هم جنبه داخلی دارد و هم خارجی ولی ما زمانی موفق می‌شویم که با هم عمل کنیم.

رئیس دفتر رئیس جمهور با تشکر از صدا و سیما برای آگاه سازی مردم در مورد پشت پرده بازار ارز و قوه قضائیه برای مقابله با فساد تصریح کرد: وقتی به مردم اطلاع رسانی شود مردم از پشت پرده قضایا آگاه شده و به نظام دلگرم می شوند. ما باید مشکلات کشور را با همکاری نهادها، مردم و بخش خصوصی حل کنیم. ما اگر بتوانیم در سه چهار ماه آینده مقاومت کنیم، به راحتی از مشکلات عبور خواهیم کرد.

واعظی در مورد زمان معرفی وزرا به مجلس خاطرنشان کرد: تعدادی از وزرا هفته بعد به مجلس معرفی خواهند شد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا شش وزیر به مجلس معرفی می‌شوند، گفت: شش وزیر نیست، ولی قطعا بیش  از دو وزیر معرفی می‌شوند.

واعظی با اشاره به جلسات هیات دولت خاطرنشان کرد: کنترل بازار ارز و کالا همواره در ماه‌های اخیر جزو مباحث هیات دولت است. ما نگران هستیم که فشارهای زیادی به طبقه متوسط و پایین وارد می‌شود و وظیفه خود می‌دانیم این مشکلات را حل کنیم. ما باید تسهیلاتی برای بخش خصوصی ایجاد کنیم و این بخش مورد حمایت دولت قرار بگیرد. رئیس جمهور مجدد دستور داده‌اند تمامی وزارتخانه‌هایی که بنگاه و شرکت دارند، زمانبندی واگذاری این بنگاه‌ها را اعلام کنند. اکنون روند خوبی در بورس ایجاد شده است و اگر شرکت‌های بیشتری در بورس واگذار شود، روند بورس بهتر می‌شود. مصوبه دیگر دولت درباره حل مشکلات بیمه‌ای جانبازان بود.

وی درباره اظهارات برخی اعضای هیات دولت و بازتاب منفی وسیع این اظهارات در فضای مجازی، گفت: هر کسی موبایلی در دست دارد و هر وزیری هر جایی صحبت کند،‌ سایرین از او فیلم می‌گیرند. همین وزرا دو شخصیت داشته‌اند، ‌یک شخصیت که جلوی دوربین بوده‌اند و شخصیتی دیگری هم دارند. وزرا وقتی در بین مردم روستا می‌روند یک جور صحبت می‌کنند،‌ بین کارگران جور دیگری صحبت می‌کنند بین خانواده هم جور دیگری صحبت می‌کنند. اگر قرار است از همه رفتارها فیلم گرفته شود، از آن‌ها این شوخی‌ها و کلیپ‌ها در می‌آید. دوستان ما هم در رسانه مقداری رعایت کنند، زیرا که بالاخره مسئول هم انسان است،‌ عیبی ندارد وقتی مسئولی به شهرستانی می‌رود با یک جوانی شوخی هم بکند. جدی گرفتن این شوخی و ساختن کلیپ از آن خوب نیست. همواره در جلسه شورای اطلاع رسانی دولت به وزرایی که خیلی اهل مصاحبه نیستند توصیه کرده‌ام که مدارای آن‌ها با رسانه‌های بیشتر باشد. مدارای رسانه‌ها با مسئولان هم بیشتر باشد.

وی درباره مخالفت‌ها و تجمعات مقابل مجلس، علیه CFT گفت: باید کار کارشناسی در مجلس در مورد آن انجام شود نه موافقین باید کاری کنند که مجلس تصمیم درست خود را نگیرد و نه مخالفان باید کاری کنند که مجلس تحت فشار قرار بگیرد. فضاسازی موافقان و مخالفان در بیرون از مجلس اشتباه است.

رئیس دفتر رئیس جمهور درباره سرنوشت فردی که از سفر سوئیس همراه رئیس جمهور به کشور بازنگشته است، اظهارکرد: در سفر سوئیس هیچ کسی همراه رئیس جمهور نبود،‌ این فرد مدتی قبل سفری تنهایی رفته است و کار کنسولی انجام داده است و در هیات رسمی سفر نکرده است، تا الان این فرد برنگشته و بیشتر از همه خانواده او دنبالش هستند.

واعظی درباره محتوای دیدار امروز اصلاح طلبان با رئیس جمهور بیان کرد: رئیس جمهور معمولا جلسات رایزنی و مشورت با نخبگان و گروه‌های مختلف دارد. امروز بعد از ظهر هم تعدادی از چهره‌های اصلاح طلب در ریاست جمهوری با رئیس جمهور جلسه دارند. این جلسه مانند جلسات گذشته خیلی صمیمی است. ما در ریاست جمهوری لازم داریم که از بیرون از دولت به ما کمک کنند و به ما مشورت بدهند تا ما بتوانیم کشور را بهتر اداره کنیم.

واعظی در پاسخ به سوالی در مورد مزایای پیوستن به لایحه مقابله با پولشویی، تصریح کرد: برای برقراری ارتباط بانکی با دنیا باید استانداردهایی را در کشور داشته باشیم. چهار لایحه FATF به ما چارچوبی می‌دهد که دیگران چگونه با ما همکاری کنند. اگر این لایحه را تصویب نکنیم، سایرین با ما همکاری نمی‌کنند، اگر تصویب بکنیم، استانداردی تهیه می شود که براساس آن ما با دنیا کار کنیم. باید مشخص کنیم بحث عضویت ایران در FATF یک بحث است که ما الان وارد آن نمی‌شویم. برای اینکه ارتباط بانکی خود را با سایر کشورها برقرار کنیم، باید مسئله پولشویی را روشن کنیم. بخشی از این لوایح از دولت دهم آغاز شده است که ما هم موافق آنیم. مخالفت با این لوایح، مخالفت با چیزهای دیگری است که ما هنوز وارد آن نشده‌ایم. اگر آن زمان گشایشی به وجود آمد به این دلیل بود که این لوایح در مجلس فعال شد، الان تا 23 مهرماه به ما فرصت داده‌اند تا به این لوایح بپیوندیم، اگر این اتفاق بیفتد گشایشی حاصل می‌شود.

وی در ادامه درباره انتخاب سخنگوی دولت گفت: رحمانی فضلی به عنوان سخنگوی ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی کشور انتخاب شده است، ولی رحمانی فضلی سخنگوی دولت نیست. انتخاب سخنگوی دولت خارج از مجموعه دولت راحت‌تر است، البته رئیس جمهور هنوز وارد این بحث نشده است، اما در داخل دولت این مشکل وجود دارد که اعضای دولت مجموعه زیادی کار اجرایی دارند و رئیس جمهور علاقه‌مند است کسی سخنگوی دولت شود که وقت بیشتری داشته باشد و دسترسی به او سخت نباشد. رئیس جمهور تصمیم می‌گیرد که آیا از داخل دولت کسی را انتخاب کند یا خارج از دولت. در این شرایط ما از وزراتخانه‌ها خواسته‌ایم که تعامل بیشتری با رسانه‌ها داشته باشند.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین