کد خبر: ۲۳۲۲۱۹
تاریخ انتشار: ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸
اگر این نیروی امنیتی عاقلانه باشد و مانع ورود نیروهای شرورانه به کشورها شود ما باید مرزهای کشورهایمان را در برابر تمام شهروندان جهان باز کنیم تا وارد مهد تمدن ها شوند اما ما آماده باز کردن مرزهایمان در برابر هواپیماها،تانک ها و کشت و کشتار نیستیم. ما مخالف جهانی کردن جنگ هستیم.
وزیر خارجه عراق با بیان اینکه متهم کردن ایران به تهدید کنسولگری آمریکا در بصره پوچ است گفت که کشورش نه بطور مستقیم و نه غیر مستقیم در تحریم های آمریکا علیه ایران مشارکت نمی کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ ابراهیم الجعفری، وزیر خارجه عراق در گفت‌وگو با روسیا الیوم در رابطه با روابط عراق با ایران و آمریکا گفت: ایران همسایه ماست و ما با آن روابط تاریخی و اجتماعی داریم و از این روابط محافظت می‌کنیم. آمریکا نیز در یک مرحله مشخصی در کنار ما ایستاد و ما نیز از آنها تقدیر و تشکر می کنیم.

وی افزود: زمانی که میان دو کشور اختلاف بوجود می آید ما به عنوان صدای یک کشور علیه کشور دیگری تبدیل نخواهیم شد و بر این باوریم که دخالت عراق در این درگیری ها نه به نفع ایران نه آمریکا و نه دیگر کشورهای منطقه است. ما تلاش می کنیم که روابط را ترمیم کنیم تا این روابط به سود تمام کشورهای منطقه باشد،این سیاست ما است تا منطقه از جنگ و بحران به دور باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا عراق به تحریم های ضد ایرانی آمریکا پایبند است گفت: عراق به کشورهای همسایه احترام می گذارد و در حاکمیت آنها مداخله نمی کند و وارد فضایی که ممکن است منطقه را به جنگ بکشد نمی‌شود. ما یک حکومت قانونی هستیم و پارلمان داریم و زمانی که یک تصمیم گرفته می شود از چند مرحله می گذرد اما ما نه بصورت مستقیم و نه غیر مستقیم در تحریم ها مشارکت نمی کنیم.

الجعفری افزود: عراق در دهه آخر قرن بیستم بین سال های 1990تا2003  تحریم و حصار را تجربه کرده است و آز آن رنج برده است. ما معنای حصار را درک می کنیم و میدانیم که حکومت را تضعیف نمی کند بلکه بر اقشار مردم تاثیر می گذارد . ما خطوط قرمزی داریم ، زمانی که برخی اقدامات در هر کشوری از کشورهای جهان از خطوط قرمز بگذرد و وارد عمق انسانی شود ما این امر را نمی پذیریم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا ممکن است همانند اتفاقی که در کره شمالی افتاد بزودی شاهد نزدیکی روابط ایران و آمریکا باشیم ،گفت: این مساله وارد است، چرا این نزدیکی می تواند میان آمریکا و کره شمالی باشد اما نمی تواند میان آمریکا و ایران باشد؟ اختلافات میان واشنگتن و پیونگ یانگ از اختلافات میان واشنگتن و تهران بیشتر بود. این ها هر دو از یک جنس هستند و هردو آریایی هستند و در زمان باراک اوباما، رئیس جمهور پیشین آمریکا بر یک میز نشستند و اختلافات‌شان را کنار گذاشتند و برای مشکلات‌شان راه حلی ایجاد کردند و جهان امروز مسلح به فرهنگ حل بحران ها است.

وزیر خارجه عراق در پاسخ به سوالی در رابطه با تعطیلی کنسولگری آمریکا در بصره و بهانه کردن نفوذ ایران گفت: ایران قبل از آمریکا قربانی این امر بود ، آیا عاقلانه است که قربانی خودش جنایتکار باشد؟ در ابتدا کنسولگری ایران مورد هدف قرار گرفت و شعارهای ضد ایرانی سرداده شد این درحالی است که در جنگ با تروریست ها ایران به منظور کمک به عراق بهترین جوانانش را به عنوان مستشار فرستاد.

وی افزود: از نظر ما این حرفها پوچ است زیرا کنسولگری ها و نمایندگی های دیپلماتیک موجود در عراق جزء اساسی حاکمیت عراق هستند و امنیت آنها برای ما مهم است . با هر پیشینه سیاسی و جغرافیایی که داشته باشند دولت ما از آنها دفاع خواهد کرد .

ابراهیم الجعفری گفت: به نظر من این گام آمریکا عجولانه بود و امیدوارم که واشنگتن در تصمیمش بازنگری کند زیرا این مساله به سود آن نیست.

ابراهیم الجعفری در پاسخ به این سوال که چگونه می توانید از یک سو با کشورهای عربی و از سوی دیگر با ایران روابطی داشته باشید به خصوص بعد از اینکه ایران عربستان و امارات را به دست داشتن در حمله اهواز متهم می کند، آیا می توانید نقاط توافقی ایجاد کنید گفت: روابط محکم و قوی با کشورهای خلیج(فارس)، ایران، آمریکا، روسیه و تمام کشورهای جهان داریم، ایران به باورهایش خوش بین است و از این قاعده خارج نمی شود. ما کشور ی متمدن هستیم و فن تعامل با دیگران را بلد هستیم.

وی افزود: ما آماده ایم که جزئی از  راه حل باشیم و نمی خواهیم که بخشی از مشکلات باشیم.

وزیر خارجه عراق در پاسخ به این سوال که برخی ها به دنبال تشکیل ناتوی عربی هستند نظر شما در این رابطه چیست گفت: ناتوی عربی علیه چه کسی؟ من از قبل و اکنون نیز خواستارایجاد بازار عربی مشترک اقتصادی و حتی یک نیروی امنیتی مشترک هستم  اما نه با هدف قرار گرفتن در صفوف محورهای بین المللی و بی توجهی به منطقه و تمام خواسته های شرورانه که به دنبال حاکمیت تمام جهان هستند.

وی گفت: اگر این نیروی امنیتی عاقلانه باشد و مانع ورود نیروهای شرورانه به کشورها شود ما باید مرزهای کشورهایمان را در برابر تمام شهروندان جهان باز کنیم تا وارد مهد تمدن ها شوند اما ما آماده باز کردن مرزهایمان در برابر هواپیماها،تانک ها  و کشت و کشتار نیستیم. ما مخالف  جهانی کردن جنگ هستیم.

وزیر خارجه عراق در رابطه با تهدیدات رژیم صهیونیستی علیه عراق به بهانه حضور نیروهای ایرانی و یا رسیدن سلاح بالستیک به آنجا گفت: عراق توانایی مقاومت در برابر این تهدیدات را دارد . ما مروج جنگ نیستیم اما ارزش های معنوی ، فرهنگی ،جوانان و سربازانی داریم که می توانند از کشور خود حمایت کنند و به قول معروف رسیدن آنها(دشمن) به ستارگان آسمان راحت‌تر است تا رسیدن به عراق.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین