|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۷
کد خبر: ۲۳۱۴۲۰
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۸:۰۵
رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی در حالی از لزوم احترام به حق حاکمیت کشورها سخن گفت که خودش چند دقیقه بعد در امور داخلی ایران دخالت کرد.
 رئیس‌جمهور آمریکا در سخنرانی خود در نشست مجمع عمومی در حالی از لزوم احترام به حق حاکمیت کشورها سخن گفت که خودش چند دقیقه بعد در امور داخلی ایران دخالت کرد.

گروه بین‌‌الملل تسنیم، برای کشورهای دنیا، "دونالد ترامپ"، رئیس‌جمهور آمریکا بیش از آنکه رهبر یک کشور باشد، دستمایه طنز و شوخی است.

رهبران دنیا هنگامی که ترامپ سخنرانی‌اش در هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را همانند تظاهرات‌ها در جمع هوادارانش با برشمردن دستاوردهای دولتش آغاز کرد، نتوانستند جلوی خنده‌شان را بگیرند.

در جای دیگری از همین سخنرانی هنگامی که او ادعای دیگری مطرح کرد مبنی بر اینکه آلمان کاملاً به انرژی روسیه وابسته خواهد شد، دوربین‌ها، هیئت آلمان را در حال خنده و پچ‌پچ میان خودشان نشان دادند.

سیاست‌ها و رفتارهای ترامپ و مقام‌های دولت او، در 18 ماه گذشته از زمان ورود به کاخ سفید چنان سردرگم و آکنده از سرگردانی بوده که از نگاه بسیاری  شایسته واکنشی غیر از خنده هم نبوده است.

 در همین سخنرانی دیروز، محور سخنرانی ترامپ را احترام آمریکا به حق حاکمیت کشورها تشکیل می‌داد و او از سایرین هم خواست که طبق همین رویه عمل کنند.

ترامپ ادعا کرد: "ایالات متحده به شما نخواهد گفت چطور زندگی، کار یا عبادت کنید، به‌ازای این، تنها از شما درخواست می‌کنیم به حق حاکمیت ما احترام  بگزارید".

تنها اندکی بعد، او بخش‌هایی از سخنانش را به حمله به ایران و ونزوئلا و تعیین تکلیف برای آنها درباره اینکه باید در داخل کشور خودشان چطور رفتار کنند اختصاص داد و حتی برای تجارت سایر کشورها با ایران هم نسخه پیچید و با تحکم، از کشورهای عضو اوپک خواست قیمت نفت را پایین بیاورند.

ترامپ گفت: "آنها (ایرانی‌ها) سرمایه‌های کشور را برای ثروتمند کردن خودشان هدر داده‌اند و اقدام به گسترش شر در سراسر منطقه کرده‌اند".

 وی ادامه داد: "نمی‌توانیم به رژیمی که فریاد مرگ بر آمریکا سر می‌دهد و اسرائیل را به نابودی تهدید می‌کند اجازه دسترسی به کلاهک هسته‌ای بدهیم، نمی‌توانیم این کار را انجام دهیم. درخواست می‌کنیم این کشور را تا زمانی که تجاوزگری‌هایش ادامه دارند، منزوی کنید".

این نوع "احترام" آمریکا به حق حاکمیت کشورها، البته نه پدیده‌ای مختص به دوران فعلی است و نه در کاخ سفید او رویکردی است که تنها توسط خودش دنبال می‌شود.

کمی بعد از اتمام سخنرانی ترامپ، چند مقام دیگر دولت او به اتهام‌پراکنی علیه ایران پرداخته و به‌خلاف شعار او درباره حق حاکمیت کشورها به دخالت در امور داخلی یک کشور دارای حق حاکمیت مستقل پرداختند.

"مایک پامپئو"، وزیر امور خارجه آمریکا در اجلاس گروه موسوم به "اتحاد علیه ایران هسته‌ای" نه‌تنها برای مسائل داخلی ایران بلکه برای حق کشورهای اروپایی برای تجارت با ایران تعیین تکلیف کرد.

او گفت که از تلاش‌های اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای برجام و باز کردن کانال‌های مالی با ایران "مأیوس" و "برآشفته" شده و "تمامی کشورها باید به تلاش برای تغییر رفتار ایران ملحق شوند. هیچ کشوری نمی‌تواند در این ماجرا بی‌طرف بماند".

اندکی قبل‌تر از پامپئو،  "برایان هوک"، مشاور ویژه او در امور ایران هم از کشورها خواست از تجارت با ایران پرهیز کنند زیرا "ایران تا زمانی که تحت فشار یا تحریم قرار نگرفته باشد و منزوی نشود، به‌نحو مناسب رفتار نخواهد کرد".

هوک، در حالی که کشورش کیلومترها دورتر از مرزهای خودش به کشورهای منطقه نیرو فرستاده و از جمله عوامل اصلی طولانی شدن درگیری‌ها در نقاط مختلف غرب آسیا بوده، این اتهامات را به ایران نسبت داد.

او گفت: "لبنان بازیچه ایران است ... نمی‌توانیم به ایران اجازه دهیم که یمن را لبنانیزه کند، عراق را لبنانیزه کند، سوریه را لبنانیزه کند".

برایان هوک در ادامه مدعی شد: "کاهش تحریم‌ها به آرمان ایران کمک کرد و درگیری‌های یمن را بدتر کرد. ایران به‌دنبال نزاع و بدتر کردن آن‌ها است".

این ادعاها در حالی مطرح می‌شوند که دولت آمریکا از زمان آغاز حمله ائتلاف عربستان به یمن، از آن حمایت‌های اطلاعاتی و لجستیکی کرده و به تنش‌ها در این کشور دامن زده است.

چندی پیش سی‌ان‌ان گزارش داد بمبی که ائتلاف عربستان با آن به کودکان دبستانی در یمن حمله کرد و ده‌ها نفر را به شهادت رساند، ساخت آمریکا بوده است. تلاش‌های بین‌المللی برای کاهش حمایت تسلیحاتی آمریکا از عربستان تا کنون مؤثر واقع نشده است.

"جان بولتون"، مشاور امنیت ملی کاخ سفید هم در همان نشست دخالت در امور داخلی یک کشور دیگر را معنا کرد: "رژیم ایران و حامیان آن با پیامدهای جدی روبه‌رو می‌شوند، اگر که رفتارش را تغییر ندهد. بگذارید پیام را امروز صریح بگویم: ما شما را زیر نظر داریم، و به‌سراغ شما می‌آییم".
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین