|
|
امروز: سه‌شنبه ۰۶ آذر ۱۴۰۳ - ۰۶:۴۱
کد خبر: ۲۳۰۷۰۹
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۷ - ۰۲:۳۰
شربت شنبلیله حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکار‌وز و فرو‌کتوز، فیبر، فسفر، آهن، منگنز، مس، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، پروتئین، روی (زینک)، سلنیو‌م، اسید آمینه تر‌یپتوفان و هیدر‌وکسی ایز‌ولوسین، لیز‌ین، فیتونوترینت‌ها، و استروئید ساپونین و دیوسژنین است.
 شربت شنبلیله حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکار‌وز و فرو‌کتوز، فیبر، فسفر، آهن، منگنز، مس، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، پروتئین، روی (زینک)، سلنیو‌م، اسید آمینه تر‌یپتوفان و هیدر‌وکسی ایز‌ولوسین، لیز‌ین، فیتونوترینت‌ها، و استروئید ساپونین و دیوسژنین است.

برای بررسی خواص شربت شنبلیله و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

مهم‌ترین خواص شربت شنبلیله
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهم‌ترین خواص شربت شنبلیله اظهار کرد: این شربت ضد التهاب و ویروس است و تاثیری چشمگیر در کاهش قند و چربی خون دارد؛ مبتلایان به دیابت برای رفع مشکلشان باید علاوه بر مصرف شربت شنبلیله یک قاشق غذاخوری آبغوره بدون نمک را هم پس از هر وعده غذایی بنوشند؛ این شربت خلط را از ریه‌ها خارج می‌کند.

وی درباره خواص دیگر شربت شنبلیله بیان کرد: این شربت نقشی موثر در بهبود عملکرد سیستم قلبی و عروقی دارد؛ مصرف شربت شنبلیله احتمال ابتلا به تصلب شرایین را در افراد کاهش می‌دهد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت شنبلیله به علت داشتن فیبر تاثیری چشمگیر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد؛ این شربت فشار خون را هم کنترل می‌کند.

عظمایی تاکید کرد: شربت شنبلیله نقشی موثر در کاهش اسید معده، رفع سوزش سر دل، رفلا‌کس و ترش کردن معده دارد؛ این شربت به علت وجود اسید آمینه هید‌روکسی ایزو‌لوسین سرعت ترشح انسولین را افزایش و با بهبود عملکرد لوزالمعده (پانکراس) قند خون را در مبتلایان به دیابت کاهش می‌دهد.

وی تصریح کرد: شربت شنبلیله علائم ناشی از یائسگی مانند گُر‌ گرفتگی را رفع می‌کند؛ این شربت تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین تاثیری چشمگیر در رفع کم‌خونی دارد.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: شربت شنبلیله روند زایمان را تسهیل می‌کند؛ زنان باردار باید این شربت را فقط در هفته آخر ماه نهم زیر نظر پزشک استفاده کنند؛ غرغره شربت شنبلیله ورم لوزه‌ها را از بین می‌برد؛ این شربت به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی‌اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف به ویژه انواع سرطان‌ها محافظت می‌کند.

عظمایی اظهار کرد: شربت شنبلیله نقشی موثر در پیشگیری از ابتلا به بیماری پلا‌گرا (یک نوع آماس پوست (درماتیتیس) که بر اثر کمبود ویتامین‌B۳، B۶ ، B۲، آهن و اسید آمینه تریپتوفان به وجود می‌آید)، افزایش اشتها و رفع لاغری، بهبود سل ریوی، شادابی و طراوت پوست و مو، افزایش شیر مادران، رفع درد، التهاب مفاصل (آرتریت) و سل استخوانی در کودکان دارد؛ این شربت گشاد کننده عروق و ضد التهابات پوستی هم است.

موارد منع مصرف شربت شنبلیله
وی درباره منع مصرف شربت شنبلیله یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ افرادی که دچار حساسیت‌های تنفسی مانند آسم هستند هم باید در استفاده از این شربت احتیاط کنند، زیرا ممکن است به آن حساسیت داشته باشند.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت شنبلیله
عرق شنبلیله یک و نیم لیتر

برگ یا بذر خشک شده شنبلیله ۶۰ گرم

عسل ۵۰۰ گرم

طرز تهیه شربت شنبلیله
- برگ یا بذر خشک شده شنبلیله را به عرق شنبلیله اضافه کنید و بگذارید سه ساعت بماند.

- مخلوط برگ یا بذر خشک شنبلیله و عرق آن را ۲ تا سه دقیقه بجوشانید.

- پس از اینکه دمای مخلوط برگ یا بذر خشک شنبلیله و عرق آن متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) عسل را اضافه کنید.

- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.

- برای تهیه یک لیوان از شربت شنبلیله چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید؛ بقیه لیوان را آب اضافه کنید.

- شربت شنبلیله را می‌توان روزانه سه لیوان ۳۰ دقیقه قبل از هر وعده غذایی میل کرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین