|
|
امروز: جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۵
کد خبر: ۲۳۰۰۹۸
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۴
به طور متوسط کشت بهاره در کشور در هر هکتار مصرف آب حدود ۱۳ هزار مترمکعب است که این میزان در کشت پاییزه حدود ۶ هزار مترمکعب، یعنی ۵۰ درصد مصرف آب در چغندر بهاره است؛ که با توجه به بحران آب در استان فارس به عنوان یکی از کانون‌های اصلی کشت چغندر قند با کاهش جدی سطح زیر کشت این محصول روبرو هستیم.
 در پایان سال ۹۶، به ۸۵ درصد خوداتکایی در تولید شکر در کشور رسیدیم که در تاریخ ۱۲۰ ساله صنعت قند کشور بی سابقه بوده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مجری طرح چغندرقند وزارت جهادکشاورزی با اشاره به تخصیص ۵۰ درصدی یارانه بذر به کشاورزان گفت: وزارت جهاد کشاورزی به سیاست‌های حمایتی عمل می کند و در کشت جدید نیز ارز دولتی به بذر تخصیص داده شد و مشکلی از بابت تامین بذر نداریم.

علیرضا یزدانی، در حاشیه نشست ستاد چغندرقند پاییزه استان فارس، با اشاره به کشت چغندرقند بهاره در ۲۱ استان کشور گفت: به دلیل بحران آب در کشور و نیاز آبی بالای چغندرقند بهاره، توسعه کشت پاییزه چغندرقند در دستور کار وزرات جهاد کشاورزی قرار گرفت.

یزدانی با بیان این‌که هدف اصلی کشت پاییزه چغندرقند، تولید محصول استراتژیک شکر، کاهش وابستگی به خارج و افزایش بهره‌وری آب است، افزود: به طور متوسط کشت بهاره در کشور در هر هکتار مصرف آب حدود ۱۳ هزار مترمکعب است که این میزان در کشت پاییزه حدود ۶ هزار مترمکعب، یعنی ۵۰ درصد مصرف آب در چغندر بهاره است؛ که با توجه به بحران آب در استان فارس به عنوان یکی از کانون‌های اصلی کشت چغندر قند با کاهش جدی سطح زیر کشت این محصول روبرو هستیم.

مجری طرح چغندرقند وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: تولید شکر در چغندر بهاره در سال جاری حدود ۷۰۰ گرم به ازای هر متر مکعب مصرف آب و در چغندرقند پاییزه حدود ۱۴۰۰ گرم به ازای هر مترمکعب آب مصرفی است.

یزدانی با اشاره به این‌که جنوب غرب تا جنوب شرق استان فارس از مناطق بسیار مستعد کشت پاییزه چغندرقند است، گفت: تثبیت اشتغال کشاورزان و افزایش در آمد آن‌ها از وظایف وزارت جهادکشاورزی بوده، بنابراین سعی شده با توسعه کشت چغندرقند پاییزه به کشاورزان خسارت دیده از خشکسالی کمک شود.

مجری طرح چغندر قند وزارت جهاد کشاورزی در ادامه خاطر نشان کرد: در پایان سال ۹۶، به ۸۵ درصد خوداتکایی در تولید شکر در کشور رسیدیم که در تاریخ ۱۲۰ ساله صنعت قند کشور بی سابقه بوده و با توجه به بهره‌برداری حدود ۱۰ کارخانه کشور از چغندر قند پاییزه از اوایل اردیبهشت ماه، وزرات جهاد کشاورزی اعلام کرد نیازی به واردات شکر خام نخواهیم داشت.

یزدانی گفت: طبق مصوبه هیئت دولت ارز با نرخ دولتی در اختیار کارخانجات قرار می‌گیرد و این ارز تا به دست مصرف کننده برسد رصد می شود، بنابراین عقد قرارداد کشاورزان با کارخانجات قند صرفا با معرفی نامه مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان صورت می‌گیرد.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین