|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۳:۱۷
کد خبر: ۲۲۹۹۲۴
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۴
اینکه از ۲۰۰ هزار نفر به ۷۰۰ هزار نفر کار آفرین برسیم باز هم تعداد زیادی بیکار هستند برای همین برنامه ریزی شد که سالانه بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم که حدود ۳۰۰ هزار نفر از افراد بیکار قبلی هم به شاغلین بپیوندد.
گر چه افزایش مجدد حقوق کارکنان تا قبل از پایان سال جاری در دستور کار دولت قرار گرفته، اما از اظهارات رئیس سازمان برنامه و بودجه این گونه برمی‌آید که فعلا در حال بررسی بوده و باید مسائل مربوط به آن از جمله آثار سوئی که می‌تواند در شرایط خاص فعلی اقتصاد به همراه داشته باشد، مورد توجه قرار گیرد. از این رو زمان اجرایی شدن این بسته هنوز مشخص نیست.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، در جریان تغییراتی که از مدتی پیش در حوزه اقتصادی اتفاق افتاد و نوسان بازار ارز که از عوامل موثر بر افزایش قیمت‌ها و تورم در بازار شد، اخیرا دولت بسته‌های حمایتی را در دستور کار قرار داد که یکی از آن‌ها افزایش مجدد حقوق کارکنان در سال جاری است. آن هم در شرایطی که به تازگی افزایش تا حداکثر ۲۰ درصدی حقوق در سال ۱۳۹۷ اجرایی شده بود.

این در حالی است که پیگیری آخرین وضعیت افزایش حقوق از رئیس سازمان برنامه و بودجه در حاشیه مراسم انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد اشتغال، با توضیحاتی هر چند غیر مستقیم در این باره از سوی او همراه شد. آن طور که نوبخت در پاسخ به ایسنا، در مورد اینکه چه زمانی بسته افزایش حقوق به مرحله اجرا درخواهد آمد؟ توضیح داد: بسته‌های مد نظر دولت و نحوه اجرای آن در حال بررسی است. اقدامات باید سنجیده و درست باشد، چرا که در غیر این صورت، آثار سوئی را با خود به همراه خواهد داشت. در این حالت ما زمانی که می‌خواهیم یک بخش را ترمیم کنیم ممکن است آسیبی به بخش‌های دیگر وارد شود که جبران آن بسیار سخت است.

وی در ادامه با بیان اینکه ما در شرایط خاصی از اقتصاد قرار داریم که حجم نقدینگی فراوان باعث ایجاد مشکلاتی شده است، تاکید کرد: باید تمام سیاست‌ها به شکلی به مرحله اجرا درآید که با توجه به حجم نقدینگی زیاد موجود، موجب ایجاد و افزایش تقاضایی که با عرضه برابری نمی‌کند، نباشد.

با این حال نوبخت یادآور شد که تمامی بسته‌های حمایتی دولت در حال بررسی بوده و به محض نهایی شدن در مورد آن اطلاع‌رسانی خواهد شد.

باید یادآور شد که گر چه دولت تاکنون به طور مستقیم در رابطه با بسته خود برای افزایش حقوق توضیحی ارائه نکرده، اما برخی اخبار از این حکایت دارد که احتمالا حقوق‌ها تا ۵ درصد دیگر افزایش یابد، اما اینکه این درصد افزایش نهایی شده و یا به چه گروه‌هایی تعلق گیرد، هنوز مشخص نیست.

برنامه دولت برای کنترل بازار ارز چیست؟

اما خبرنگاری از نوبخت درباره بازار ارز و اینکه دولت چه برنامه‌ای برای کنترل آن دارد، سوال کرد که نوبخت یک پاسخ کلی در این باره ارائه کرد. آن طور که رئیس سازمان برنامه و بودجه عنوان کرد: در مجموع دولت ۱۲ برنامه برای مقابله با تحریم‌ها در دستور کار قرار داده که بخشی از آن نیز در بانک مرکزی در حال انجام است.

به گفته وی برنامه‌هایی که دولت دارد به ترمیم سیاست‌های قبلی و یا برنامه‌های جدید اختصاص پیدا کرده تا بتواند نوعی ثبات را در بازارها ایجاد کند. از این رو سازمان برنامه و بودجه نیز در کنار اقداماتی که برای ثبات بازار دارد به طور حتم آنچه که نهایی شود را اعلام خواهد کرد.

اختصاص یک میلیارد دلار برای حفظ اشتغال موجود و واحدهای تولیدی

اما سازمان برنامه و بودجه امروز میزبان شهیدزاده - رئیس صندوق توسعه ملی -، ستاری - معاون علمی رئیس جمهوری و محسنی بندپی - سرپرست وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی - به منظور انعقاد تفاهم‌نامه‌ای برای ایجاد اشتغال بود.

در این مراسم و بر اساس تفاهم‌نامه‌ای که بین مدیران منعقد شد قرار بر این شد تا ۳۹۸ هزار فرصت شغلی از طریق معاونت علمی رئیس جمهوری و همچنین وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی نهایی و ایجاد شود. این در حالی است که بنا بر توضیحات نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، یک میلیارد دلار مازاد بر تمامی منابعی که تاکنون برای اشتغال در نظر گرفته شده بود، قرار است از محل صندوق توسعه ملی برای حفظ اشتغال موجود و واحدهای تولیدی به طور ریالی دریافت و هزینه شود.

پیشتر و بر اساس قانون بودجه سال جاری، قرار بر ایجاد حدود یک میلیون و ۳۳ هزار فرصت شغلی در سال جدید بود که در تبصره ۱۸ این قانون منابع آن در نظر گرفته شد. به طوری که بنا بر اعلام نوبخت، حدود ۳۰۰۰ میلیارد تومان در ردیفی خاص در بودجه برای این موضوع در نظر گرفته شد که حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان دیگر از محل بودجه‌های عمرانی به آن اضافه شد. از سوی دیگر قرار بود ۱۵ هزار میلیارد تومان هم از محل صندوق توسعه ملی و ۳۰ هزار میلیارد تومان دیگر از محل شبکه بانکی تامین شود. این ۳۹۸ هزار شغلی که بین سازمان برنامه، معاونت علمی رئیس جمهوری و وزارت کار مورد تفاهم قرار گرفت جزئی از همین یک میلیون و ۳۳ هزار شغلی است که قرار بود برای سال جدید ایجاد شود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه در برنامه 5 ساله حداکثر بتوانیم 750 هزار نفر را وارد بازار کار کنیم گفت:ما بیش از ۳ میلیون ۲۰۰ هزار نفر بیکار داریم.

به گزارش فارس، محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه در مراسم امضای تفاهم نامه وزارت کار با معاونت علمی ریاست جمهوری، گفت: در برنامه پنج ساله پیش بینی کردیم سالی ۷۰۰ تا ۷۵۰ هزار نفر نیروی کار جدید وارد بازار کار می شود و با ادامه روال گذشته حداکثر بتوانیم همین تعداد شغل را ایجاد کنیم در حالی‌که ما بیش از ۳ میلیون ۲۰۰ هزار نفر بیکار داریم.

نوبخت اظهار داشت: اینکه از ۲۰۰ هزار نفر به ۷۰۰ هزار نفر کار آفرین برسیم باز هم تعداد زیادی بیکار هستند برای همین برنامه ریزی شد که سالانه بیش از یک میلیون فرصت شغلی ایجاد کنیم که حدود ۳۰۰ هزار نفر از افراد بیکار قبلی هم به شاغلین بپیوندد.

وی افزود: بهار امسال ۷۱۱ هزار نفر وارد بازار کار شدند و ما تلاش کردیم با انجام برنامه هایی به ویژه طرح های عمرانی کارهایی را انجام دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ۲۵ هزار میلیارد تومان برای طرح های عمرانی صرف کرده‌ایم که این بیش از پنج برابر سال قبل است؛ به این معنا که اعتبارات طرح های عمرانی نسبت به سال قبل پنج برابر شد و بجز ۷۱۱ هزار نفر، ۴۰ هزار نفر دیگر هم وارد بازار کار شدند ولی این به این شکل است که از یک استخر یک پیاله آب برداریم که تاثیری ندارد. به همین دلیل امسال برای ۱ میلیون و ۳ هزار نفر فرصت شغلی برنامه ریزی کردیم.

نوبخت با بیان اینکه قرار شد ۳ هزار میلیارد تومان در یک ردیف خاص در بودجه برای این برنامه قرار داده شود گفت: ۱۵ هزار میلیارد تومان را از منابع ریالی صندوق توسعه ملی استفاده می‌کنیم و ۳۰ هزار میلیارد تومان هم از منابع بانکی برخوردار شویم.

وی با اشاره به اینکه امروز در دو حوزه ۱۲ برنامه عملیاتی را در نظر گرفتیم که همه این برنامه ها برش استانی دارد گفت: باید رقابتی بین استان ها ایجاد شود چون هر استانی که بهتر کار کند بودجه بیشتری می‌گیرد.البته ما با پدیده تحریم ها مواجه هستیم و همه همکاری می‌کنیم که اثرات تحریم را کاهش دهیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه تصریح کرد: اتاق فکری در خارج مرزها است و روز به روز رصد می‌کند که ما چه می‌کنیم تا آن را خنثی کند؛ چهل سال است که این آرزو را دارند ولی اگر عده ای روحیاتشان را از دست دهند ما از دست نمی دهیم و تحریم ها را دور می‌زنیم.

نوبخت گفت: خوشبختانه برنامه جامع تحریم ما از تیرماه کاملا آماده شده و برای مقابله با تحریم و تنظیم بعضی بازار ها مثل بازار ارز برنامه داریم؛نمی‌توانیم دست روی دست بگذاریم تا همکارانمان در بانک مرکزی تنظیم کنند؛ البته آنها کار می‌کنند و ما کمکشان می‌کنیم ولی ما برنامه هایی برای اشتغال زایی داریم.

وی افزود: ما با وجود تحریم برنامه هایمان را انجام می‌دهیم ولی باید قبول کنیم تحریم به بخش هایی لطمه وارد می کند و ما باید کارهای جبرانی انجام دهیم که در این راستا ۵ بسته جبرانی و حمایتی را تدوین کردیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه برای اینکه اجرای برنامه ها در عمل با کمترین مشکل مواجه شود در جلسات مختلف با دانشگاهیان و ستاد اقتصادی دولت این مسائل را مدنظر می‌گیریم گفت: یکی از بسته های ما بسته حمایت از تولید است، در شرایطی که فرصت شغلی جدید ایجاد میکنیم باید توجه کنیم جلوی ریزش نیروی کار فعلی را بگیریم و به بخش تولید کمک کنیم که نیاز به منابع دارد و حداقل ۱۵ هزار و ۳۰۰ میلیارد از منابع عمومی است.

نوبخت ادامه داد: می‌توانیم یک میلیارد دلار ویژه برای حفظ اشتغال موجود و فرصت شغلی جدید داشته باشیم، امروز نوعی اقدام برای مقابله با تحریم و حمایت از واحدهای تولیدی با انگیزه اشتغال داریم، سازمان برنامه و بودجه برای راهبری و رصد توسعه نیازمند ابزاری مانند صندوق توسعه ملی است. اینکه برخی دستگاه ها بخواهند خودشان را خلاص کنند چه کسی میخواهد بار را بردارد؟ سازمان برنامه و بودجه نظارت می‌کند و نهادهای دیگر باید اجرا کنند.

وی ادامه داد: ما امروز نه تنها برنامه تولید و اشتغال برنامه ششم را انجام می دهیم برنامه های دیگری داریم و باید از رهبری قدردان باشیم که چنین فرصتی را ایجاد کردند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: ما سه قوه کنار هم هستیم و میدانیم در سایه اتحاد برنامه ها پیش می‌رود
باید از ما مطالبه شود درست است که من از سخنگویی استعفا دادم ولی در جایگاه ریاست سازمان برنامه باید پاسخگو باشم.



ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین