|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۶:۰۴
کد خبر: ۲۲۹۰
تاریخ انتشار: ۰۶ شهريور ۱۳۹۲ - ۱۲:۴۶
مدیر عامل اتحادیه دامداران ایران می‌گوید: برخی به بهانه تأمین معیشت مردم، به دنبال تخصیص ارز ارزان برای واردات گوشت هستند، در حالی که این موضوعات تخصصی که با اشتغال و تولید در ارتباط است، باید در کارگروه ویژه‌ بررسی شود.
سعید سلطانی سروستانی با اعلام این خبر اظهار داشت: اگر چه رئیس‌جمهور به تأمین معیشت مردم در برنامه‌های خودش تأکید کرده است، اما برخی این مساله را بهانه قرار داده و به دنبال واردات گوشت با ارز ارزان هستند.

مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران ایران با بیان اینکه این گونه واردات تنها جیب برخی سودجویان را پر می‌کند، گفت: قرار شده است برای واردات گوشت ارز 1226 تومان تخصیص نیابد، اما برخی‌ افراد تلاش می‌کنند، با اختصاص این ارز به واردات گوشت دامن بزنند.

محمد حسین برخوردار رئیس مجمع عالی واردات از عدم تخصیص ارز 1226 تومان به سه کالای اساسی گوشت، کره و شکر خبر داده است.

وی ادامه داد: بیشترین حجم واردات گوشت که طی سالهای گذشته انجام شده است، سال 90 به میزان 143 هزار تن بوده که 12.5 درصد از کل نیاز کشور را شامل می‌شود، بنابراین ضرورتی ندارد که ارز ارزان 1226 برای واردات گوشت اختصاص یابد که در این صورت میزان این واردات قابل کنترل نخواهد بود و حجم زیادی گوشت وارد کشور خواهد شد.

سلطانی افزود: واردات گوشت با ارز ارزان نتیجه‌ای جز فلج‌کردن تولید داخل و نیز از بین بردن اشتغال موجود این صنعت، نتیجه‌ای نخواهد داشت.

سلطانی گفت: خبر‌هایی است مبنی بر این که برخی طی مذاکره با رئیس‌جمهور تلاش می‌کنند، تا نظر ایشان را در مورد تخصیص ارز مرجع 2477 به واردات گوشت برگردانند و ارز 1226 برای واردات تخصیص یابد.

وی تأکید کرد: هر گونه تصمیم‌گیری در خصوص تخصیص ارز به محصولاتی مانند گوشت و شیرخشک از آنجایی که موضوع تخصصی است باید در کارگروه ویژه این محصولات بررسی شود، وگرنه تصمیم‌گیری‌های فردی تولید را از بین خواهد برد.

سلطانی در خصوص عدم ضرورت به واردات گوشت با ارز 1226 گفت: در حالی که نهاده‌ها با ارز ارزان وارد می‌شود، چه دلیلی وجود دارد که گوشت نیز با ارز ارزان وارد کشور شود.

سلطانی در پاسخ به اینکه آیا تخصیص ارز 2477 تومان قیمت گوشت را در بازار افزایش نمی‌دهد؟ گفت: در این راستا دولت می‌تواند با تأمین نهاده ارزان دامداران به تولید داخل کمک کند، در حال حاضر 40 درصد ظرفیت‌های دامداری کشور خالی است و می‌توان با فعال‌سازی آنها تولید گوشت داخل را افزایش داد.

مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران همچنین تأکید کرد: طرح خودکفایی گوشت که سال گذشته مطرح شد بر افزایش تولید گوشت از طریق افزایش وزن لاشه تأکید دارد که می‌توان با اجرای درست این طرح نه تنها به خودکفایی رسید، بلکه صادرکننده هم شد.

وی ادامه داد: میانگین وزن لاشه  دام سبک در کشورهای دیگر 21 کیلوگرم است، اما این میزان در کشور ما 15.5 تا 17.5 کیلوگرم است که در صورت تأمین خوراک دام و تغذیه مناسب دام‌ها و رساندن به وزن مناسب خودکفایی گوشت رقم خواهد خورد.

مدیر عامل اتحادیه سراسری دامداران همچنین به ظرفیت تولید شیرخشک در کشور اشاره کرد و گفت: تولید شیر در کشور به اندازه کافی وجود دارد و در صورت حمایت‌های لازم تمام شیرخشک مورد نیاز در کشور تولید خواهد شد.

 وزارت جهاد کشاورزی اخیراً اعلام کرده بود 11 میلیون تن شیر خام در کشور تولید می‌شود و 25 هزار رأس دام شیری جدید نیز به جمعیت دام‌های کشور اضافه شده است.
منبع: فارس
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
|
در حال بررسی: ۰
|
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۶/۰۶
0
0
كارشناسان سازمان توسعه تجارت از ماهها قبل به عدم ضرورت تخصيص ارز مرجع به برخي كالاهاي اساسي هشدار داده بودند ولي كسي گوشش بدهكار نبود
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین