|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۹:۳۵
کد خبر: ۲۲۷۱۰۰
تاریخ انتشار: ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳
مرکل با بیان اینکه امکان همکاری بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چندان زیاد نیست، اظهار داشت: در واقع اتحادیه اقتصادی اوراسیا محدوده تجاری آزاد است.
  صدراعظم آلمان روز گذشته (جمعه) همزمان با سفر به ارمنستان بر حل و فصل صلح آمیز مناقشه قره باغ تاکید کرد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، «آنگلا مرکل» روز جمعه در کنفرانس خبری با حضور نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان عنوان کرد: ما آماده هستیم مسئولیت حل و فصل صلح آمیز مناقشه ناگورنو- قره باغ را برعهده بگیریم.

وی افزود: شما می دانید آلمان یک عضو گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپاست. ما پیشتر گفته ایم که حل این مناقشه امری خوشایند است اما مهم است که این چالش در یک فضای خوب حل شود.

به گزارش ایرنا، مناقشه میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی در سال 1988 میلادی ( 1367) آغاز شد و در سال 1992 ( 1371) به درگیری نظامی کشید.بر اثر این مناقشه که در سال 1994 میلادی ( 1373) به برقراری آتس بس میان طرفین انجامید، منطقه قره باغ کوهستانی جمهوری آذربایجان و هفت شهرستان همجوار آن تحت کنترل نیروهای ارمنی درآمد.

گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا متشکل از نمایندگان 11 کشور عضو این سازمان از سال 1992 میلادی میانجیگری برای حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را بر عهده دارند.

روسیه، آمریکا و فرانسه از سال 1997 میلادی ریاست مشترک بر گروه میانجی مینسک را بر عهده دارند ولی تلاش های میانجیگران بین المللی برای حل این مناقشه تاکنون نتیجه ای نداشته است
تارنماتی 'نیوز' ارمنستان نیز در گزارشی عنوان کرد، مرکل در ادامه کنفرانس خبری با نخست وزیر ارمنستان عنوان کرد که آلمان و ارمنستان می توانند در برخی حوزه ها همکاری هایشان را گسترش دهند.

صدر اعظم آلمان همچنین اعلام کرد: ارمنستان می تواند الگویی برای همکاری همزمان با روسیه و اتحادیه اروپا باشد.

آنگلا مرکل صدراعظم آلمان در پاسخ به سوالی درباره امکان همکاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا و نقش ارمنستان در این عرصه، این مطلب را بیان کرد.

مرکل با بیان اینکه امکان همکاری بین اتحادیه اروپا و اتحادیه اقتصادی اوراسیا چندان زیاد نیست، اظهار داشت: در واقع اتحادیه اقتصادی اوراسیا محدوده تجاری آزاد است.

وی افزود: امکان همکاری اقتصادی وجود دارد که باید از آن استفاده کرد، در آینده نزدیک بعید بنظر می رسد که مذاکره ای بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و اتحادیه اروپا برگزار شود، اما فکر می کنم ارمنستان می تواند الگوی خوبی در این زمینه و امکان همکاری دو اتحادیه در آینده باشد.

اتحادیه اقتصادی اوراسیا از سال 2015 کار خود را با عضویت روسیه، قزاقستان و بلاروس آغاز کرد؛ این اتحادیه با هدف تضمین حمل و نقل آزاد محصولات، خدمات، سرمایه و نیروی کار میان کشورهای عضو راه اندازی شده است. ارمنستان و قرقیزستان نیز پس از مدت کوتاهی به این اتحادیه پیوستند و در سال 2016 ویتنام به نخستین کشور فرا منطقه ای تبدیل شد که عضو این اتحادیه شد.

بیش از 40 کشور و سازمان بین المللی از جمله چین، اندونزی، رژیم صهیونیستی و همچنین کشورهای آمریکای لاتین برای فعالیت در چارچوب این اتحادیه اعلام آمادگی کرده اند.

مرکل در مورد توافق نامه ارمنستان- اتحادیه اروپا نیز گفت: ما از امضای این توافق نامه استقبال می کنیم و اماده کمک به اجرای ان هستیم.

نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان نیز خاطرنشان کرد که اتحادیه اقتصادی اوراسیا برای کشور ارمنستان اهمیت زیادی دارد.

مرکل و پاشینیان پیش از این کنفرانس خبری در مورد آینده روابط دو کشور و همچنین روابط ایروان با اتحادیه اروپا تبادل نظر کردند.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین