|
|
امروز: يکشنبه ۰۴ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۳۲
کد خبر: ۲۲۷۰۰
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۷
سایما محسن، خبرنگار سی ان ان طی گزارشی که در مورد شرایط جوانان اسرائیلی تهیه کرده می نویسد: موهای بلندش تراشیده شده، باید یونیفورم را به تن کند و مانند یک سرباز اطاعت کند اما یودی سگال عضو ارتش نیست- در واقع او از پیوستن به نیروهای دفاع اسرائیل امتناع کرده است. شاید از پیوستن به ارتش امتناع کرده باشد اما هنوز مجبور است مانند سربازی در زندان باشد.
این پسر 19 ساله باید 20 روز در زندان بماند. او یک «امتناع کننده» است و این لقب مخالفان بیداری است که به دلایل سیاسی و اخلاقی از پیوستن به ارتش اسرائیل سر باز می زنند. 

سایما محسن در ادامه گزارش خود می نویسد: ما از اورشلیم به سمت زندان کارمل رفتیم تا یودی سگال که برای آخر هفته آزاد می شد و قصد ملاقات با والدینش را داشت را ببینیم. ما ساعت شش صبح به آنجا رفتیم و وی ساعت 10 توانست پدرش را در آغوش بگیرد و پس از آن بود که توانستم پای صحبت هایش بنشینم.

یودی در یک مدرسه عرب- اسرائیلی درس خوانده و شخصیت اش در سال های نخست زندگی در این محیط شکل گرفته که می گوید: «من درک می کنم که اعراب می توانند دوست ما باشند و دشمن ما نیستند. آنها همسایه ما هستند.»

زمانیکه از او پرسیدم چرا برای خدمت سربازی به ارتش نپیوسته می گوید: «اگر من یک جنگجو نباشم و در دفتر خدمت کنم، یک نفر دیگر به جای من می جنگد، یک نفر دیگر آدم می کشد، یک نفر دیگر دست به اشغالگری می زند و من نیز اشغالگرم—من نیز از سیستمی که اشغالگر است حمایت می کنم.»

اما آیا یودی واقعا فکر می کند که یک «امتناع کننده» بودن تغییری هم ایجاد می کند؟ به هر حال او در اقلیت است. وی می گوید: «می دانم که اقدام من باعث توقف اشغالگری نمی شود اما هدفم از انجام این کار این است که مردم امتناع مرا می بینند و همین باعث می شود پیش از پیوستن به ارتش یکبار دیگر فکر کنند؛ اگر آنها الان در ارتش هستند، پیش از فشار یک دکمه و کشتن مردم در غزه یکبار دیگر فکر کنند.»

مادر یودی که دو پسر دیگرش در حال حاضر در خدمت ارتش هستند تصمیم وی را پذیرفته است و معتقد است صدای این افراد هم باید شنیده شود. 

یودی در اظهاراتی جالب می گوید به عنوان یک شهروند اسرائیلی، حس می کند که سرزمین او نیز مورد اشغال قرار گرفته است. وی می گوید: «آزادی اولیه ای که مردم در غزه، در کرانه باختری و همینطور در اسرائیل از آن محروم هستند به دلیل اشغالگری است. به دلیل همین اشغالگری است که من در یک جامعه نظامی، یک جامعه خشن، یک جامعه متعصب زندگی می کنم.»

ارتش اسرائیل به دلایلی که خود امنیتی می خواند به سی ان ان نمی گوید که هر ساله چه تعداد نوجوان اسرائیلی در لیست خدمت وظیفه قرار می گیرند یا چه تعداد از این امر امتناع می کنند.

از یودی می پرسم که آیا با واکنشی هم روبرو شده و او می گوید: «در شبکه اجتماعی فیس بوک و ایمیل پیام هایی دریافت می کنم که مردم مرا خائن می خوانند و تهدید به قتل می کنند اما من مشکلی ندارم و نمی ترسم.»

موضع یودی مشخص است. او از حماس هم حمایت نمی کند و معتقد است که آنها هم کمکی به مردمشان نمی کنند اما وی از واکنش اسرائیل به موشک های حماس هم حمایت نمی کند. وی می گوید: «من نمی خواهم به کشورم احترام بگذارم و یک میهن پرست باشم. من میخواهم به مردم احترام بگذارم نه به کشورها.»

خدمت سربازی در قانون اسرائیل اجباری است؛ مردان سه سال و زنان نیز دو سال باید خدمت کنند. هرجا که پا می گذاریم شاهد نوجوانان اسرائیلی هستیم که در لباس های نظامی خود با اسلحه ای در دست به ما یادآور می شوند که این کشور در شرایط جنگ است. و ایستادن در مقابل این موج ملی چندان آسان نیست. 

اما یودی تنها نیست. او یکی از 130 جوان اسرائیلی است که در نامه ای به نتانیاهو نه تنها از خدمت در ارتش امتناع کردند بلکه سیاست مداران و سیاست های اسرائیل را مورد انتقاد قرار داده و دولت را جنایت کننده جنگی خوانده اند.

یودی عضو گروهی است که خود را «مخالفان بیدار علیه اشغالگری» نامیده اند. آنها پسران و دختران اسرائیلی هستند که معتقدند صدای آنها نیز باید شنیده شود. 

من با چند از جوانانی که نامه به نخست وزیر اسرائیل را امضا کرده بودند، دیدار کردم. بار لوی 16 ساله است و هنوز به مدرسه می رود او می گوید:« من با اقدامات ارتش مخالفم. فکر می کنم غیراخلاقی است و تنها به ما و فلسطینی ها ضربه می زند.»

دنیل السون 18 ساله، داوطلب پنجره ای به سوی صلح است و می گوید: «ارتش نقش مهمی در نظامی کردن جامعه ما و تمرکز بر خشونت و سرکوب ایفا می کند و من نمی خواهم بخشی از آن باشم.»

دنیله یوار 19 ساله می گوید: «به عنوان یک شهروند، من به دلیل رنج هایی که فلسطینی ها کشیده اند زنده ام و به همین خاطر مخالفت با اشغالگری را انتخاب کردم.»

با وجود آنکه تعداد این جوانان خیلی زیاد نیست اما به بحث ها در داخل اسرائیل دامن می زند- زمینه ای که این جوانان اسرائیلی امیدوارند منجر به شکل گیری جامعه ای بازتر شود. با این حال عملیات ها و درگیری ها همچنان ادامه دارند.

منبع: فرارو
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین