|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۷
کد خبر: ۲۲۶۶۰۰
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۶
هر کسی نقدی به مرحوم هاشمی رفسنجانی داشت، مطرح می‌کرد، اما او هیچ‌گاه چیزی نگفت. داد نزد. قهر نکرد و همین صبور بودن و قهر نکردن یکی از درس‌های بزرگ فرهنگ سیاسی است.
 کارگردان مجموعه تلویزیونی «کیف انگلیسی»، معتقد بود که آیت الله هاشمی رفسنجانی در ارتقای سطح فکری مردم نقش و تاثیر بسیاری داشته و با تحمل سختی‌ها خودش را سیبل نظام کرد.

دی ماه سال گذشته در حاشیه مراسم تشییع مرحوم آیت الله هاشمی‌رفسنجانی بود که چهره مغموم و ناراحت او را دیدم. به سختی به سمتش رفتم تا درباره آیت‌الله از او بپرسم. مثل همیشه با گشاده رویی دعوتم برای گفتگو را پذیرفت. هرچند بابتِ ضایعه درگذشت هاشمی رفسنجانی خیلی سرحال نبود، اما با علاقه از فرهنگ سیاسی که به گفته خودش هاشمی رفسنجانی برای این کشور به یادگار گذاشت، سخن گفت.



سید ضیا‌ءالدین دُری کارگردان مطرح تلویزیون و سینما چند روزی است که از دنیا رفته و روز گذشته (دوشنبه) با حضور جمع کثیری از هنرمندان و مردم به سوی خانه ابدی بدرقه شد. وقتی در میان فایل‌های صوتی منتشر نشده ضبط خبرنگاری ام به صدای گرم او رسیدم، تصمیم گرفتم با تاخیری طولانی ناشی از فراموشی، آنچه دُری آن روز درباره هاشمی گفت: را منتشر کنم.

آنچه را خالق دو مجموعه ماندگار «کیف انگلیسی» و «کلاه پهلوی» درباره شخصیت مرحوم آیت‌الله هاشمی رفسنجانی برای ما ترسیم کرد در ادامه می‌خوانید.

دری در این گفتگو با بیان اینکه مرحوم آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی نقش بارزی در انقلاب ایران داشته است، اظهار داشت: هاشمی در فرهنگ سیاسی ایران نه مانند یک هنرمند یا فیلمساز بلکه در معنای کلان فرهنگی تاثیرگذار بوده است.

دری افزود: از آنجا که مرحوم هاشمی برنامه ریزی و تصمیماتش در حوزه کلان بود بنابر این در بحث زیر بنایی و نیاز‌های کلان فرهنگی کشور تاثیر و نگاه مثبتی داشت.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «کیف انگلیسی» با اشاره به اینکه مرحوم هاشمی در ارتقای سطح فکری مردم تاثیر گذاشته است، ادامه داد: او با تحمل سختی‌ها خودش را سیبل نظام کرد چرا که همواره یک نفر باید در معرض انتقادات و مسائل عادی جامعه در حوزه سیاست وجود داشته باشد.

وی گفت: هر کسی نقدی به مرحوم هاشمی رفسنجانی داشت، مطرح می‌کرد، اما او هیچ‌گاه چیزی نگفت. داد نزد. قهر نکرد و همین صبور بودن و قهر نکردن یکی از درس‌های بزرگ فرهنگ سیاسی است.

این نویسنده و کارگردان سینما و تلویزیون افزود: مدیران اجرایی در هر سطحی از مدیریت کشور باید یاد بگیرند وقتی در حوزه اجرایی می‌آیند ممکن است با انتقادات و نقد‌های تند مواجه شوند بنابراین باید صبور بوده و ظرفیت خود را بالا ببرند.

دری خاطرنشان کرد: از آنجایی که حل مسائل اجتماعی و اقتصادی کار هر کسی نیست، کسی هم نمی‌تواند ادعا کند که چندد سالی می‌آید و کشور را گُل و بلبل می‌کند چرا که موانع بسیار است و اگر رئیس جمهوری یک کار کلان خوب هم انجام دهد می‌توان به او موفق گفت.

وی با اشاره به اینکه مردم توقع دارند وقتی به کسی رای می‌دهند او باید همه کار‌ها را اصلاح کند، گفت: آقای هاشمی رفسنجانی به مردم یاد داد که حکومت کردن و اداره کشور به این سادگی‌ها که گفته می‌شود نیست.

کارگردان مجموعه تلویزیونی «کلاه پهلوی» افزود: ایران ما در طول تاریخ انبوه مشکلات را داشته و نمی‌توان انتظار داشت به سرعت همه چیز اصلاح شود و آیت الله هاشمی با همین صبر، حوصله، تحمل نقد پذیری و سکوتش نشان داد که سیاستمدار باید این طور باشد.

دری ادامه داد: تا به حال کار‌های زیادی در این مملکت انجام شده است و کار‌های زیادی هم مانده، اما ما عجله داریم و فکر می‌کنیم تا زنده هستیم باید همه کار‌ها اصلاح شود.

وی خاطرنشان کرد: حضور گسترده مردم در تشییع مرحوم هاشمی رفسنجانی پیام‌های بسیاری داشت. اینکه او به عنوان یک شخصیت بزرگ سیاسی با تمام مخالفانی که داشت، اما در نهایت با شکوه بدرقه شد و همه آمدند تا کشور دو قطبی نشود.

مرحوم سید ضیاءالدین دُری، بیست و هفتم تیرماه ۹۷ به دلیل نارسایی مزمن کبدی و نارسایی کلیه از بخش اورژانس بیمارستان تهران به بیمارستان نمازی شیراز منتقل شد و یک روز بعد درگذشت.

برای این کارگردان شناخته شده سینمای ایران در دوم مرداد ماه جاری عمل پیوند کبد انجام شد، اما وی پس از تحمل یک دوره بیماری به دلیل شدت ضعف عضلانی و به دنبال آن نارسایی کلیوی صبح جمعه گذشته در این مرکز درمانی درگذشت.

سیدضیاءالدین دُری بیست و نهم تیرماه ۱۳۳۲ خورشیدی در تهران تولد یافت. وی دارای تحصیلات ناتمام در رشته علوم ارتباطات بود. این کارگردان سینما فعالیت هنری خود را با تلویزیون آغاز کرد.

از جمله کار‌های هنری او می‌توان به فیلم گرداب تولید سال ۱۳۶۰ که به عنوان مشاور کارگردان و نویسنده فعالیت کرد، صاعقه تولید سال ۱۳۶۳ که تهیه کننده و نویسندگی این فیلم را بر عهده داشت، فیلم‌های باد و شقایق و لژیون که به ترتیب محصول سال‌های ۱۳۷۶ و ۱۳۷۷ بود، اشاره کرد.

شادروان دُری، کارگردان فیلم‌های تلویزیونی کیف انگلیسی که محصول سال ۱۳۷۸ بود و کلاه پهلوی که تولید آن بین سال‌های ۱۳۸۵ تا ۱۳۹۰ به طول انجامید را هم بر عهده داشت.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین