کد خبر: ۲۲۵۷۷۹
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۹:۴۶
شرکت‌های آلمانی در سال گذشته به یمن رسیدن پناهجویان اهل افغانستان و سوریه کارآموزان بیشتری را در اختیار گرفتند.
 شرکت‌های آلمانی در سال گذشته به یمن رسیدن پناهجویان اهل افغانستان و سوریه کارآموزان بیشتری را در اختیار گرفتند.

به گزارش یورونیوز کمبود کارگر ماهر و نبود جوانانی که مایل باشند تا سه سال و نیم به شکل کارآموز در کارگاه یا کارخانه کار کنند به بزرگترین نگرانی مدیران شرکت‌ها در آلمان تبدیل شده، کشوری که بزرگترین اقتصاد اروپا را در اختیار دارد.

سال گذشته شمار جای خالی کارآموزان در صنایع این کشور به بالاترین میزان خود در ۲۰ سال پیش رسید. نظرسنجی‌های کسب و کار در آلمان نشان می‌دهد که یک سوم شرکت‌ها و تولیدی‌های این کشور سال نتوانسته‌اند به میزان کافی کارآموز جذب کنند.

گزارشِ روز سه‌شنبه مرکز ملی آمار آلمان نشان داد رسیدن بیش از یک میلیون پناهجو از سال ۲۰۱۵ میلادی توانسته این مشکل را تا حدودی تخفیف دهد.

این گزارش نشان می‌دهد که شمار کارآموزانی که ملیت آلمانی ندارند از سال گذشته تا کنون به بیش از ۱۰۵۰۰ تن رسیده است.

همچنین اطلاعات این گزارش عنوان می‌کند که علاقه به کارآموزی به ویژه در میان مردان جوان اهل افغانستان و سوریه بسیار قوی بوده و شمار این کارآموزان در سال ۲۰۱۷ تقریبا به سه برابر سال پیش از آن رسیده است، رقمی که رشدی ۱۵۰ درصدی را نشان می‌دهد.

نظام تربیتی دومنظوره در آلمان که شامل درس‌های نظری و عملی در هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای می‌شود به بسیاری از کشور‌های اروپا، آسیا، آفریقا و حتی ایالات متحده نیز راه یافته است.

اما همچنان که جوانان در آلمان ترجیح می‌دهند تحصیلات عالیه دانشگاهی داشته باشند علاقه به نظام فنی و حرفه‌ای در خود این کشور رو به افول است.

این نکته برای کشوری که بزرگترین اقتصاد اروپا را دارد خطری بالقوه به شمار می‌آید و به‌ویژه از آن رو که صدهاهزار تن از کارکنان سالخورده هر سال بازنشسته می‌شوند و بازار کار این کشور را ترک می‌کنند.

مرکز ملی آمار آلمان همچنین اعلام کرد ۱۴۶ هزار قرارداد کارآموزی سال گذشته نیمه‌کاره رها شده‌اند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین