"محمد رضا اعتصام" اظهار کرد: با توجه به اینکه از شهریورماه پدیده رعد و برق به همراه بارش ها آغاز می شود، شهروندان باید اصول و قوانین را رعایت کنند تا هیچگاه گرفتار صاعقه نشوند.
وی افزود: در مرحله اول برای جلوگیری از گرفتار شدن در پدیده صاعقه باید امور پیشگیری را جدی گرفت و نسبت به هشدارهای هواشناسی مبنی بر پیش بینی وقوع رعد و برق را جدی گرفت.
اعتصام، خاطرنشان کرد: شناختن ابرها در مرحله پیشگیری بسیار مهم است، چرا که برخی ابرها رعد و برق زا هستند.
این کارشناس تصریح کرد: در مرحله دوم برای جلوگیری از وقوع حادثه بر اثر صاعقه باید تا جایی که امکان دارد از منزل خارج نشویم و با تلفن همراه در تماس نباشیم.
وی تاکید کرد: اگر مقدور بود تا زمانی که وقوع پدیده رعد و برق ادامه دارد باید منزل را به سیستم برق گیری مجهز کنیم.
اعتصام گفت: در صورتیکه پدیده رعد و برق خیلی شدید بود باید از رفتن به کنار پنجره های رسانا خودداری کرد و در صورت امکان لوازم برقی غیر ضروری را از برق کشید.
این کارشناس با اشاره به اینکه پدیده رعد و برق برای افرادی که در بیرون از منزل هستند، خطرناک تر است، اظهار کرد: در صورتیکه افراد هنگام وقوع پدیده رعد و برق در بیرون از منزل قرار دارند باید از فضاهای مسطح مانند دشت و مزارع کشاورزی دوری کنند.
وی ادامه داد: قرار گرفتن در زیر درخت و کابل برق و تیر برق بسیار خطرناک بوده، در حالیکه برخی افراد به اشتباه در زیر درخت پناه می گیرند.
اعتصام اضافه کرد: هنگامی که پدیده رعد و برق اتفاق می دهد، شهروندان باید از رفتن به ارتفاعات خودداری کنند. همچنین از قرار گرفتن در دره ها و رودخانه خودداری نمایند.
وی گفت: در صورتیکه افراد به ناچار در هر یک از این شرایط قرار گرفتند باید وسیله ای عایق زیر پایشان بگذارند و در حالت نشسته روی زمین قرار بگیرند. به گونه ای که فقط پاها روی زمین باشد.
این کارشناس تصریح کرد: در صورتیکه افراد دچار صاعقه شوند، سیستم عصبی، قلبی و عروقی آنها تحت تاثیر قرار گرفته و در برخی موارد نیز به نارسایی کلیوی دچار می شوند.
وی یادآور شد: اگر فردی در بیرون از منزل بوده و مجهز به وسیلهای فلزی مانند سگک کمربند باشد، باید برای جلوگیری از خطر وسیله فلزی را از خود دور کند.
اعتصام گفت: در صورتیکه فردی گرفتار صاعقه شد باید سایر افراد برای نجات فرد عملیات احیاء که شامل تنفس مصنوعی و ماساژ قلبی است را انجام دهند.