کد خبر: ۲۲۴۵۱
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۶
استاد آواز ایران در مراسم تجلیل از گروه آوازی تهران گفت: کاری که این هنرمندان جوان انجام دادند کار کوچکی نیست و نباید از این افتخار به سادگی عبور کرد.
گروه آوازی تهران که توانسته بود در مسابقات جهانی لتونی به رهبری میلاد عمرانلو مدال طلا کسب کند، شامگاه 26 مردادماه در حضور مسؤولان و هنرمندان تجلیل شد.

محمدرضا شجریان هم که به عنوان رییس شورای عالی خانه موسیقی در این مراسم سخنرانی کرد، گفت: به شما جوانانی که در این عرصه بین‌المللی شگفت آفرین شدید، تبریک می‌گویم. روزی که از زبان مهرداد ناصحی این موفقیت را شنیدم، در پوست خودم نمی‌گنجیدم زیرا که جوانانی هنرمند، این چنین با دست خالی و بدون هیچ اسپانسری از بخش خصوصی به صورت خودجوش و از روی انگیزه‌ای که داشتند، دلشان برای ایران تپید.

او ادامه داد: همه ما باید از این جوانان تشکر کنیم زیرا آنها با پشتکار خود برای سربلند کردن نام ایران همه تلاش خود را انجام دادند. به زعم بنده کاری که این هنرمندان جوان انجام دادند کار کوچکی نیست. شاید کسب رتبه اول در ایران کار چندان دشواری نباشد اما باید دانست در عرصه‌های جهانی رقیب بسیار زیاد است.

شجریان اضافه کرد:‌ در این مسابقات از کشور چین 6 هزار هنرمند شرکت می‌کنند و از کشور ما هنرمندانی بالغ بر 17 نفر حضور دارند؛ بنابراین نباید به راحتی از چنین افتخاری عبور کرد. من هم وقتی خبر موفقیت گروه کر آوازی تهران را شنیدم به آقای نوربخش گفتم، چنین موفقیتی را باید در بوق و کرنا کرد زیرا خلق چنین افتخاری از جوانان برومند این سرزمین به قدری ارزشمند است که دوست داریم آنها بدانند ما قدردانشان هستیم.

او گفت: ما کننده کار هستیم و می‌دانیم اجرا کردن قطعات آن هم بدون ساز دشوار است. بدون ساز هماهنگی بین خوانندگان هم سخت است اما این هنرمندان توانستند با صدایی آهسته رهبر ارکستر صدایشان را کوک کنند و به نحو احسن اجرا کنند.

مدیر کل دفتر موسیقی نیز با بیان اینکه هنرمندان ایرانی شایستگی حضور در بهترین جایگاه‌ها را دارند، گفت: میلاد عمرانلو یکی از جوانان ارزشمند کشور است و بنده از سالهای دور افتخار همکاری با او را داشتم.

پیروز ارجمند ادامه داد: زمانی که او به دفتر موسیقی مراجعه کرد و از حضور گروه آوازی تهران در مسابقات جهانی لتونی خبر داد، سعی کریام با نهایت تلاش بتوانیم به سهم خود کمک کوچکی به این گروه شایسته کنیم. بنده هم افتخار داشتم تا در کنار این گروه به لتونی سفر کنم.

وی مدعی شد: این سفر در کنار موفقیت‌هایی که برای گروه آوازی تهران داشت، توانست دستاوردهای خوبی را هم ما دفتر موسیقی وزارت ارشاد فراهم بیاورد. بنده در این سفر موفق شدم با وزیر فرهنگ چین، رییس انجمن جهانی کر، مدیر بخش آسیا و اروپای این انجمن و تعدادی دیگر از استادان بین‌المللی دیدار داشته باشم.

ارجمند از نتایج مطلوب این سفرها گفت و تاکید کرد: طبق رایزنی‌هایی که انجام دادیم، قرار شد رییس انجمن جهانی کر برای آشنایی با ظرفیت‌های گروه‌های کر ایران سفری طی دو ماه آینده به کشور سفر خواهد کرد و در جشنواره موسیقی فجر امسال هم میزبان وی خواهیم بود.

مدیر کل دفتر موسیقی با بیان اینکه 3 میلیون دانش آموز فعال در کشور وجود دارد، یادآور شد:‌ بنا داریم که با امضای یک تفاهم‌نامه‌ با وزیر آموزش و پرورش سند توسعه علمی سرود دانش آموزی را وارد مرحله اجرایی کنیم و گمان می‌کنم سفر من به لتونی، افتخارات به دست آمده و مذاکره با هنرمندان طراز اول کر جهان می‌تواند کمک قابل توجهی به تدوین این سند کند.

او در بخش دیگری از سخنانش به فراهم شدن شرایط برای تشکیل انجمن کر ایران اشاره کرد که تاکنون جلساتی نیز در این راستا برگزار شده است و به زودی گروه کر ارکستر سمفونیک تهران به رهبری دکتر حمید عسگری کار خود را آغاز خواهد کرد.

پیروز ارجمند گروه آوازی تهران در این جشنواره شگفتی‌ساز دانست و گفت: کسب چنین مقامی توسط یک گروه همدل ایرانی نوید بخش دوره جدیدی در موسیقی ایران است. بنابراین ما تا آنجا که در توان داشته و داریم از چنین فعالیتهایی حمایت خواهیم کرد.

وی افزود: در دوره ریاست جمهوری آقای روحانی بعد از حضور در دفتر موسیقی وزارت ارشاد با مخروبه‌ای روبه رو شدیم که بازگشت به نقطه صفر و شروع کارهای جدید وقت زیادی از ما گرفت اما همین که ارکستر های ما شروع به فعالیت کردند و جوانان هنرمند این چنین در رویدادهای بین‌المللی افتخار آفرین می‌شوند، خودش نشان دهنده تحول خوب در دفتر موسیقی وزارت ارشاد است و امیدوارم استمرار پیدا کند.

او با اشاره به اقدامات موثر گروه آوازی تهران گفت: مطمئن باشید سال آینده دوباره اینجا کنار هم خواهیم بود و من برای شما خبرهای خوب دیگری را خواهم داشت.

او در پایان سخنانش از حمایت کامل گروه آوازی تهران برای تامین هزینه‌ها جهت شرکت در مسابقات جهانی کر سال آینده در کشور روسیه خبر داد.

***

نادر مشایخی نیز با حضور در این مراسم در سخنانی گفت:‌ در این دریای طوفانی و پرتلاطم موسیقی ایرانی که امواج من را به زیر آب برده‌اند، به ماسه‌ها دست زدم و مرواریدی را مشاهده کردم که نام آن گروه کر آوازی تهران بود و بسیار خوشحالم که عمرانلو و گروهش جریانی را پیش برده که اصلا جریان کم اهمیتی نیست.

رهبر سابق ارکستر سمفونیک تهران معتقد است: گروه میلاد عمرانلو با این کار نشان داد که ما ایرانی‌ها علیرغم اینکه به دلیل زبانی قادر به داشتن کر نیستیم اما می‌توانیم یک گروه کر منسجم داشته باشیم. علاوه بر این کسب مقام برتر به ما دوباره این نکته را متذکر شد که با جوانان می‌توانیم بسیاری از کارها را انجام دهیم.

او با بیان اینکه به نظر من داشتن سه میلیون دانش آموز برای خوانش سرود شاید به لحاظ کمیت آمار مناسبی باشد، در عین خال اظهار کرد: مهم این است که به کیفیت توجه کنیم و از 5 سالگی به کودکان و نوجوانان بیاموزیم، گوش دادن به موسیقی را یاد بگیرند تا از همین سنین بتواند افراد موثری در عرصه موسیقی باشند. ما از طریق همین رفتارهاست که می‌توانیم هم موسیقی زیبا و هم موسیقی الهام‌بخش داشته باشیم.

***

محمدرضا صادقی نیز که یکی از خوانندگان کلاسیک است، موفقیت گروه آوازی تهران را تحسین کرد و گفت این جوانان دارای اراده و پشتکار زیادی هستند.

***

میلاد عمرانلو رهبر گروه آوازی تهران هم پشت تریبون قرار گرفت و گفت: لازم می‌دانم که از تک تک اعضای گروه تشکر کنم زیرا در این مدت با صرف هزینه‌های شخصی برای پایدار ماندن گروه، بنده را همراهی کردند. رسیدن به این سطح کار سختی است که بدون همراهی هرکدام از اعضای گروه کر آوازی تهران میسر نمی‌شد.

در این مراسم اعضای گروه آوازی تهران به اجرای موسیقی پرداختند.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین