کد خبر: ۲۲۴۳۸۵
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۵۶
آنچه مشخص است در وضعیت کنونی آرام آرام روند خروج اتباع افغان از ایران شروع شده و اصلی‌ترین و مهم‌ترین مساله موثر در این زمینه نوعی موازنه ریال با واحد پول افغانستان است.
 یک پژوهشگر مسائل منطقه‌ای با بیان این که روند مهاجرت شهروندان افغان به تدریج از ایران آغاز شده است، گفت: مطلوبیت‌های جامعه ایران مانند امنیت و ثبات اجتماعی در مقایسه با جامعه افغانستان از دید پناهندگان و کارگران افغان بیش‌تر است به ویژه کسانی که با خانواده خود در ایران حضور دارند.

فرزاد رمضانی بونش در گفت‌وگو با ایسنا در مورد روند مهاجرت شهروندان افغان در ایران اظهار کرد: از چند سال گذشته دو دسته مهاجران افغان یا پناهندگان در ایران وجود داشته‌اند که عده‌ای از آن‌ها قانونی مهاجرت کرده و عده‌ای دیگر پناهندگان یا مهاجران غیرقانونی هستند.

وی تصریح کرد: امری که در وضعیت کنونی اتفاق افتاده کاهش میزان درآمد مهاجران یا پناهندگان افغان در ایران است به همین دلیل دست به مهاجرت از ایران می‌زنند، درواقع مهاجران و پناهندگان با این مساله رو برو شده‌اند که این حجم از پول ارسالی به افغانستان کفاف نمی‌کند لذا گزینه‌های دیگری را مد نظر قرار می‌دهند.

این پژوهشگر و کارشناس ارشد مسائل منطقه‌ای  افزود: بنابراین این افراد از یک سو می توانند ‌ به جامعه خودشان برگردند و به نوعی در آنجا به حضور خودشان تداوم بخشند، از سوی دیکر ممکن است به سمت کشورهای جنوبی حاشیه خلیج فارس، عربستان، امارات، قطر و ... حرکت کنند و یا این‌که به ترکیه و کشورهای اروپایی سرازیر شوند.

رمضانی بونش خاطرنشان کرد: آنچه مشخص است در وضعیت کنونی آرام آرام روند خروج اتباع افغان از ایران شروع شده و اصلی‌ترین و مهم‌ترین مساله موثر در این زمینه نوعی موازنه ریال با واحد پول افغانستان است.

وی با بیان این که در مورد حضور و روند مهاجرت شهروندان افغان دو دیدگاه وجود دارد، گفت: دیدگاه نخست منفی بوده و به منزله گرفتن فرصت‌های کاری از کارگران ایرانی است، درواقع کارگران افغانی که در استان‌های مختلف کشور حضور دارند با هزینه‌ای کمتر حاضر هستند کارهای سخت را انجام دهند.

این کارشناس مسائل منطقه‌ای در ادامه اظهار کرد:  دیدگاه دیگری وجود دارد که کارگران و پناهندگان افغان در ایران بخش زیادی از فرصت‌های کاری و مشاغل سخت را در اختیار دارند و عملا جایگزین کردن آن‌ها خیلی سخت است، همچنین حضور و تداوم این‌ها به روند رشد اقتصادی ایران کمک کرد.

رمضانی بونش ادامه داد: با روندی که رخ می‌دهد مشخص نیست چه میزان از مهاجران افغان از ایران خارج می‌شوند زیرا جدا از عدم مطلوبیت کاری و در آمدی برای افغان‌ها، سایر مطلوبیت‌های جامعه ایران مانند امنیت و ثبات اجتماعی در مقایسه با جامعه افغانستان از دید پناهندگان و کارگران افغان بیش‌تر است به ویژه کسانی که با خانواده خود در ایران حضور دارند.

وی افزود: علاوه بر این‌ها خروج کارگران افغان یا به نوعی پناهندگان افغان می‌تواند بخش زیادی از مشاغل را رها کرده و در اختیار کارگران ایرانی بیکار قرار دهد اما اینکه  تا چه اندازه می‌تواند جایگزین انجام شود با سوال‌هایی رو به رو است. اما عملا با خروج کارگران افغان فرصت‌های شغلی نوینی برای کارگران ایراشنی فراهم می‌آید و می‌تواند بخشی از بیکاری را پوشش دهد.

 


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین