کد خبر: ۲۲۳۸۷۶
تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۹
یک پایگاه خبری - تحلیلی گزارش داد که مقامات کشور آمریکا به شدت در تلاشند با شکایت ایران علیه واشنگتن در دیوان بین‌المللی دادگستری مقابله و از آمریکا دفاع کنند.
 یک پایگاه خبری - تحلیلی گزارش داد که مقامات کشور آمریکا به شدت در تلاشند با شکایت ایران علیه واشنگتن در دیوان بین‌المللی دادگستری مقابله و از آمریکا دفاع کنند.

به گزارش ایسنا، به نقل از واشنگتن، فیری بیکن، مقامات متعددی در آمریکا می‌گویند که مقامات واشنگتن برای مبارزه با شکایت جدید ایران در دادگاه بین‌المللی دادگستری (لاهه) علیه تحریم‌های واشنگتن تلاش می‌کنند و در حال کار روی این پرونده هستند.

مقامات ایران در ماه ژوئیه شکایتی را در دیوان بین‌المللی دادگستری علیه آمریکا مطرح و تصریح کردند که وضع مجدد تحریم‌های واشنگتن علیه تهران توسط دولت ترامپ نقض معاهدات بین‌المللی است. این دادگاه که مقر آن در لاهه قرار دارد توسط سازمان ملل برای رسیدگی به شکایات و اختلافات میان کشورهای عضو تاسیس شد.

مقامات دولت ترامپ که روی این پرونده کار می‌کنند به فیری بیکن گفته‌اند که شکایت ایران بی‌اساس است. مقامات ارشد آمریکایی در حال حاضر به سختی تلاش می‌کنند اطمینان یابند که شکایت ایران در لاهه راه به جایی نخواهد برد.

یک مقام وزارت امور خارجه آمریکا دراین باره به فیری بیکن گفت: ما از شکایتی که در ۱۶ ژوییه ۲۰۱۸ توسط ایران علیه آمریکا در دیوان بین‌المللی دادگستری مطرح شده است، مطلعیم. من نمی‌توانم درباره جزییات آن اظهارنظر کنم، اما اقدام ایران بی‌پایه و اساس است و مصصمم هستیم که با تمام توان از آمریکا در این دادگاه دفاع کنیم.

دادگاه لاهه اعلام کرده است که شکایت ایران از آمریکا را در روزهای ۲۷ تا سی‌ام اوت (۵ تا ۸ شهریورماه) بررسی خواهد کرد.

به گزارش ایسنا، دیوان بین‌المللی دادگستری (لاهه) روز ۲۶ تیر در بیانیه‌ای صحبت‌های محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران مبنی‌ بر اقامه دعوی ایران علیه آمریکا بنا بر بازگرداندن غیرقانونی تحریم‌های ایران را در دادگاه لاهه تایید کرد.

دیوان بین‌المللی دادگستری با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرده بود که ایران در این دادگاه بین‌المللی که در هلند واقع شده است، شکایتی را علیه آمریکا به دلیل بازگرداندن تحریم‌های ایران ثبت کرده است.

همچنین در این بیانیه آمده بود: جمهوری اسلامی ایران شکایتی را علیه آمریکا در رابطه با نقض پیمان مودت، حقوق کنسولی میان دو کشور و روابط اقتصادی که در ۱۵ آگوست سال ۱۹۵۵ میان دو طرف امضاء و در ۱۶ ژوئن ۱۹۵۷ وارد فاز اجرایی شد، در دیوان بین‌المللی دادگستری به ثبت رسانده است.

طبق بیانیه دادگاه لاهه، شکایت ایران در رابطه با بازگرداندن همه‌جانبه تحریم‌های آمریکا و نیز اقدامات محدودکننده که به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم شرکت‌ها یا افراد ایرانی را هدف قرار می‌دهد و پیشتر با امضای توافق هسته‌ای برداشته شده بود، است.

بنابر این گزارش، وزیر امور خارجه کشورمان روز دوشنبه ۲۵ تیر در پیامی توئیتری با اعلام این خبر نوشت: ایران در مقابل توهین آمریکا به تعهدات حقوقی و دیپلماسی، به حاکمیت قانون پایبند است. لازم است که با عادت آمریکا در نقض قوانین بین‌المللی مقابله شود.

بهرام قاسمی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان نیز روز ۲۵ تیر به تشریح جزئیات بیشتری درباره توییت ظریف پرداخت و تصریح کرد: به‌منظور ترمیم و جبران اعمال غیرقانونی آمریکا در وضع تحریم‌ها علیه کشورمان و احقاق حقوق ملت ایران و پیگرد بین‌المللی اعمال متخلفانه ایالات متحده، وزارت امور خارجه با مشارکت مرکز امور حقوقی بین‌المللی ریاست جمهوری و هماهنگی سایر دستگاه‌های ذی‌ربط، مسأله شکایت از ایالات متحده به‌دلیل نقض تعهدات بین‌المللی و مشخصا عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی سال ۱۳۳۴ نزد دیوان بین‌المللی دادگستری را، در دستور کار قرار داد و پس از اخذ نظرات وکلا و مشاوران حقوقی بین‌المللی ایرانی و خارجی، دادخواست نهایی حاوی شکایت جمهوری اسلامی ایران از نقض معاهده مودت، در تاریخ ۲۵ تیر ۱۳۹۷ به ثبت رسید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین