کد خبر: ۲۲۳۵۶۴
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۰
اکنون اجزای نظام نوآوری ما ارتباط درستی با هم ندارند و وظایفشان درست تعریف نشده است. موازی‌کاری در این اجزا زیاد داریم و در نهایت داریم بیشتر هزینه می‌کنیم تا از هزینه کردمان نتیجه خوب بگیریم.
 رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به اهمیت مبارزه با فساد، تصریح کرد: لزوم برخورد جدی و بدون تبعیض با فساد وجود دارد و باید واقعا این برخورد انجام شود و مفسدین بدانند که هزینه فساد بسیار زیاد است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید؛ دکتر حمیدرضا طیبی در نشست خبری که امروز (دوشنبه، هشت مرداد) به مناسبت سی و هشتمین سالگرد تأسیس جهاد دانشگاهی اظهارکرد: یکی از مشکلات جدی‌ که مقام معظم رهبری نیز در بحث پیشرفت دانش بنیان به آن اشاره می‌کنند، این است که فکر می‌کنیم هنوز اراده پیشرفت دانش بنیان در همه ارکان نظام به صورت جدی شکل نگرفته است.

وی ادامه داد: ما اگر پیشرفت دانش بنیان می‌کنیم، باید در همه ارکان نظام باور شود و پیش‌نیاز آن ثبات سیاسی در کشور و رسیدن به یک وفاق ملی بین سیاسیون ما است. ما نیاز داریم که برای رسیدن به پیشرفت دانش بنیان سیاسیون ما روی این موضوع متفق شوند و شرایط تحقق آن را فراهم کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی تاکید کرد: در ثبات سیاسی می‌توانیم برنامه‌ریزی جامع درازمدت کنیم و با ثبات سیاسی، در گردش‌های سیاسی که لاجرم در کشور اتفاق می‌افتد مانند تغییر دولت یا مجلس، طرح‌نامه و مدیران تغییر نمی‌کنند.

برگزاری مناقصات نباید در دست افراد باشد

 طیبی در کنار ثبات سیاسی به ثبات اقتصادی اشاره کرد و گفت: ما به ثبات اقتصادی، قوانین مناسب و ایجاد محیط امن سرمایه‌گذاری نیاز داریم. خیلی از جاها به صورت سیستمی کار نمی‌کنیم، به عنوان مثال در مناقصات‌مان قوانین خودمان را رعایت نمی‌کنیم، ‌ به هر حال سیستمی را گذاشته‌اند برای اجرای مناقصه که به هیچ وجه فرد در آن دخالت نمی‌کند و باید مشخصات فنی بررسی شود.

وی ادامه داد: اگر اجرای مناقصه در اختیار فرد گذاشته شود، مشخص است که ممکن است در بسیاری از موارد منجر به ایجاد فساد شود.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: ما اگر می‌خواهیم در دنیا رقابت کنیم، باید منابع مالی قابل رقابت داشته باشیم.

طیبی ادامه داد: جامعه‌ای که می‌خواهد به سمت پیشرفت دانش بنیان  پیش برود و اقتصادش، اقتصاد دانش بنیان و مقاومتی متکی به تولید ملی شود، تولیدش باید متکی بر علم و فناوری باشد و مدیرانی که می‌خواهند آن را پیاده‌سازی کنند، باید دانش بنیان و خودباور باشند و علاوه بر مؤمن و انقلابی و صادق بودن، ‌ خودباوری و کاربلد بودن حاصل از کار علمی را باید داشته باشند و اگر غیر از این باشد، ما در پیاده‌سازی اقتصاد دانش‌بنیانمان دچار مشکل می‌شویم.

توسعه ما باید در شرایط غیر تحریمی باشد

وی در خصوص تحریم‌ها یادآور شد: ما معتقدیم توسعه ما باید در شرایط غیر تحریمی اتفاق بیفتد و برای مواردی مانند حمایت از تولید ملی برنامه‌ریزی داشته باشیم.

رئیس جهاد دانشگاهی در عین حال اظهار کرد: من به عنوان یک محقق و سازنده باید بتوانم بهترین تجهیزات را بخرم و دسترسی به بهترین مواد و قطعات داشته باشم، زیرا ما باید رقابت را در سطح ملی ببینیم و این به معنای آن نباشد که زمانی که تحریم وجود نداشته باشد، بدون مهابا واردات انجام دهیم.

طیبی خاطرنشان کرد: اگر به هر دلیلی ناجوانمردانه تحریم در کشور تحمیل شد، هیچ نگرانی از تحریم نباید داشته باشیم، در دوران تحریم هم می‌توانیم پیشرفت کنیم به شرط این که بتوانیم تحریم را درست مدیریت کنیم و هزینه‌های تحریم را بر دوش محققان و سازنده داخلی قرار ندهیم.

وی افزود: به هر حال وقتی تحریم هستیم، دسترسی به تجهیزات، قطعات، مواد هزینه بیشتری دارند. این هزینه باید به حداقل برسد تا بتوانیم کارهایمان را انجام دهیم.

اصلاح نظام نوآوری

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: مشکل دیگری که در کشور داریم، بحث اصلاح نظام نوآوری ما است. نظام ملی نوآوری، نظامی است که تولید علم، تبدیل آن به فناوری و تبدیل فناوری به محصول و خدمات در ایجاد اشتغال و ثروت در این نظام سیاست‌گذاری عالی می‌شود و مورد اجرا قرار می‌گیرد و در نهایت ثروت تولید می شود، یعنی علم در یک سیستم بسیار روان تولید می‌شود و در نهایت به ثروت تبدیل می‌شود.

طیبی اظهارکرد: اکنون اجزای نظام نوآوری ما ارتباط درستی با هم ندارند و وظایفشان درست تعریف نشده است. موازی‌کاری در این اجزا زیاد داریم و در نهایت داریم بیشتر هزینه می‌کنیم تا از هزینه کردمان نتیجه خوب بگیریم.

وی ادامه داد: یعنی پول تحقیقات را هزینه نمی‌کنیم که مقاله چاپ کنیم، ما تحقیق می‌کنیم که مشکل مملکت را حل کنیم و اقتصادمان دارای فناوری‌های جدید شود که بتوانیم رقابت کنیم. تولید مقاله محصول جانبی است. این نظام باید عارضه‌یابی شود و این مشکلات حل شود.

پژوهش‌ها باید ماموریت محور باشد

طیبی در بخش دیگری از این نشست، با اشاره به تجربه جهاد دانشگاهی در حوزه توسعه فرهنگی، علمی و فناورانه و توسعه آموزش‌، اشتغال و کارآفرینی، گفت: آمادگی پذیرش ماموریت‌های بزرگ ملی در زمینه تولید فناوری‌های مورد نیاز کشور را داریم.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: می‌توانیم فناوری‌های زیادی را در حوزه‌هایی که در آن توانمند هستیم، تولید کنیم. باید این ماموریت‌ها به ما واگذار شود. ما معتقدیم پژوهش در کشور باید ماموریت‌محور باشد و هر پژوهشی که انجام می‌دهیم باید منجر به نتیجه شود و از همه امکانات کشور هم برای تحقق اهداف استفاده شود.

وی یادآور شد: آماده تجمیع و برندسازی فناوری‌های تولید شده جهاد دانشگاهی در قالب سه شرکت یا سه مجتمع بزرگ با حمایت دولت برای تامین نیازهای ملی و ورود به بازارهای بین‌المللی هستیم.

طیبی ادامه داد: فناوری‌های بسیاری خوبی را تولید کرده‌ایم که وارد بازار هم شده‌اند، اما امکانات تولید محدود است و نتوانستیم تولید آنها را توسعه دهیم،زیرا این کار نیاز به حمایت انبوه از تولید دارد. ما نیازمند زیرساخت‌هایی مناسب هستیم که نیازهای ملی را تامین کند و بتوانیم وارد بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی شویم. حمایت را هم در قالب وام و تضمین خرید محصول با کیفیت می‌خواهیم نه اینکه دولت بخواهد سرمایه‌گذاری ویژه‌ای کند.

بازارمان را رایگان به خارجی‌ها ندهیم

رئیس جهاد دانشگاهی با اعلام آمادگی این نهاد برای پذیرش ماموریت‌های بزرگ در مدیریت انتقال فناوری، گفت: معتقدیم که یکی از روش‌های بسیار آسان و معمول در دنیا مدیریت خریدهای خارجی در هر کشور و دادن امتیاز خرید خارجی به شرکت‌ها و کشورها در مقابل گرفتن امتیاز انتقال فناوری است که ما بتوانیم در مقابل بازاری که واگذار می‌کنیم جذب فناوری کنیم و فناوری را ارتقا دهیم و آن را به خودمان متعلق کنیم و بقیه کار را خودمان انجام دهیم.

وی ادامه داد: این کار باید در کشور انجام شود و بازار ما رایگان در اختیار خارجی‌ها قرار نگیرد، در چند زمینه هم جهاد دانشگاهی می‌تواند مسئولیت را بر عهده بگیرد مانند زمینه‌هایی همچون حمل و نقل ریلی، آب‌ شیرین‌کن‌های مورد نیاز کشور، از آنجایی که ما معضل آب را در آینده داریم، باید تعداد زیادی آب شیرین‌کن بسازیم.

طیبی افزود: جهاد دانشگاهی قبلا هم به ریاست محترم جمهور در بازدید ایشان از پژوهشگاه رویان و نمایشگاه دستاوردهای جهاد دانشگاهی اعلام کرده بود که نظام ملی نوآوری ما باید عارضه‌یابی شود و ما آماده قبول مسئولیت عارضه‌یابی با همراهی وزارت علوم، وزارت بهداشت،‌ معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری و سایر سازمان‌های مرتبط هستیم.

پیشنهاد تغییر در بخش اقتصادی دولت

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه بحث انتقال فناوری با کمک معاون آموزش و پژوهش سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و نمایندگان مجلس در قالب دو بند در برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران گنجانده شده است، گفت: ماده ۳۶ این برنامه مربوط به آب شیرین‌کن‌ها و ماده ۵۴ برای بحث انتقال تکنولوژی در حوزه حمل و نقل ریلی است.

وی افزود: ما سندی را در شورای انقلاب فرهنگی در زمینه واگذاری برخی مسئولیت‌ها به جهاد دانشگاهی در حوزه‌های مختلف به تصویب رساندیم که در بند (ه) ماده ۶۴ برنامه پنج ساله ششم توسعه وارد شده است و ما انتظار داریم که سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی عزمی داشته باشد برای اجرایی شدن این بندها، زیرا همه این‌ها مربوط به بحث خدمت به توسعه دانش بنیان کشور است.

 طیبی اظهارکرد: در نهایت پیشنهاد می‌کنیم به دولت محترم که در زمینه تقویت تیم اقتصادی و تیم صنعتی خودش تغییراتی در کابینه انجام دهد.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: دولت آقای روحانی سه سال زمان دارد که فرصت بسیار ارزنده‌ای است و از این زمان می‌توان به بهترین نحو استفاده کرد. نیروهای توانمندی در کشور وجود دارند و ضمن اعلام حمایت از دولت و اقداماتی که دولت انجام می‌دهد، پیشنهاد می‌کنیم که با تغییرات لازم در این حوزه ان‌شاءالله از این سه سال به نحو احسنت استفاده شود.

مروری بر اقدامات جهاددانشگاهی در سال‌های اخیر

طیبی در بخش دیگری از این نشست به تشریح دستاوردهای جهاد دانشگاهی در سال‌های اخیر در حوزه‌های مختلف فرهنگی، آموزشی و پژوهشی پرداخت و گفت: بسیاری از پروژه‌های ما نیز قرار بود تا سالگرد جهاد دانشگاهی به سرانجام برسند، اما برخی از آن‌ها در آینده نزدیک رونمایی خواهد شد مانند استفاده از قیر طبیعی کرمانشاه برای تولید کربن‌اکتیو.

وی در عین حال به تشریح اهم دستاوردهای حوزه پژوهشی، فرهنگی و آموزشی جهاد دانشگاهی طی یکسال اخیر پرداخت و اظهار کرد: در حوزه فرهنگی فعالیت‌هایمان در چند زمینه از جمله ارتقای هویت ملی، ایرانی و اسلامی دانشجویان بوده است، از جمله آنکه در قالب برگزاری "اردوهای ایران مرز پرگهر" برنامه‌هایی داشته‌ایم. در این اردوها دانشجویان از دستاوردهای صنعتی، علمی، فناورانه و مواریث ملی، تاریخی و مذهبی ایران بازدید می‌کنند. در این راستا ۲۵۰۰ اردو برگزار شده و سال گذشته صد و سی و دومین دوره این اردوها برگزار شد.

رئیس جهاد دانشگاهی از برگزاری "همایش ملی خلیج فارس" که  اردیبهشت‌ماه امسال در استان بوشهر برگزار شد به عنوان دیگر فعالیت فرهنگی این نهاد اشاره کرد و افزود: در عرصه توسعه فرهنگ سیاسی و اجتماعی مراکز دانشگاهی که از نیازهای ملی کشور ماست و در راستای اینکه دانشجویان بتوانند در محیط علمی و اخلاقی یاد بگیرند در مورد مسائل کشور گفت‌وگو کنند، اقدام به برگزاری مسابقات "مناظره دانشجویان" در سطح ملی کردیم. سال گذشته ششمین دوره آن با برگزاری ۶۰۰ مسابقه به اتمام رسید و امسال هفتمین دوره آن برگزار خواهد شد.

طیبی با اشاره‌ای به برگزاری هفتمین "آیین ملی تندیس فداکاری" و اهدای آن به دانشجویان فداکار در زمینه‌های مختلف، ادامه داد: این برنامه هر ساله برگزار می‌شود و دانشجویان با روحیه‌ها و اقدامات فداکارانه شناسایی و معرفی می‌شوند. سال گذشته همچنین سومین "همایش ملی انقلاب اسلامی از دیدگاه امام خمینی(ره) از نظریه تا عمل" را برگزار کردیم. در این همایش نقد دیدگاه‌ها در کنار نظرات متعدد ارائه شده، آزاد بود.

وی افزود: سال گذشته ششمین دوره "مسابقات بین‌المللی دانشجویان مسلمان" با استفاده از فناوری‌های جدید برگزار شد. در این دوره از مسابقات قاریان از طریق نرم‌افزارهای صوتی و تصویری قرائت خود را در کشورشان انجام می‌دادند و مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. در این مسابقات ۴۴ نفر از ۴۳ کشور انتخاب شدند و نهایتا مسابقات در ایران به‌خوبی برگزار شد. این مسابقات فرصت مناسبی بود که مسائل مبتلابه جهان اسلام میان دانشجویان کشورهای مختلف مورد بحث و بررسی قرار گیرد.

رئیس جهاد دانشگاهی ادامه داد: در راستای ترویج فرهنگ کتابخوانی، بیست و چهارمین دوره "جشنواره کتاب سال دانشجویی" با در نظر گرفتن شاخص‌هایی از جمله تشویق دانشجو به تالیف کتاب و توسعه فرهنگ کتابخوانی طی سال گذشته برگزار شد.

به گفته طیبی، هفدهمین دوره جشنواره "پایان‌نامه سال دانشجویی" نیز  اخیرا به پایان رسید و اختتامیه آن با تقدیر از برگزیدگان در همدان برگزار شد. در عرصه فرهنگی همچنین رویدادهای دانشگاهی زیادی در حوزه کارآفرینی در سال گذشته برگزار شده است.

از تشخیص زودرس سرطان تا رفع اختلال پارکینسون

طیبی در ادامه این نشست خبری با اشاره به افتتاح بزرگترین کارخانه تولید سلول‌های بنیادی گفت: کارخانه بزرگ تولید سلول‌های بنیادی انسانی در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی راه‌اندازی شد. این کاری علمی و فناورانه و حرکت در مرز علم در حوزه پزشکی بود. این رویداد در قالب کارخانه‌ای کم‌نظیر در دنیا به سرانجام رسید و نتایج و دستاوردهای آن در اختیار اطباء قرار می‌گیرد.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی، دستیابی به دانش تولید سلول‌های زمینه‌ساز رفع اختلال پارکینسون دیگر دستاورد جهاد دانشگاهی در حوزه پژوهش‌های پزشکی است و این نهاد تلاش دارد به سمت آزمایش‌های انسانی در این زمینه برود.

وی با اشاره به دستاوردهای دیگر جهاد دانشگاهی در عرصه پژوهش و فناوری گفت: دستیابی به دانش "تولید جنین مرغوب دام" با جنسیت دلخواه یکی از این دستاوردها است. سعی داریم این تولید از بهترین نژادها باشد. در پژوهشگاه ابن‌سینا بانک این جنین‌ها تولید شده است. در پژوهشگاه رویان اصفهان نیز کار "شبیه‌سازی بز مورسیا" به سرانجام رسید که این شبیه‌سازی و این دام ارزش اقتصادی خوبی دارد، هم شیردهی و هم گوشت مناسب دارد.

به گفته رئیس جهاد دانشگاهی، در حوزه ژنتیک و تولید ماهی‌های آزمایشگاهی برای آزمایش بیماری‌ها، این نهاد فعالیت‌های خوبی داشته، چراکه این ماهی‌ها رشد زیاد و عمر کوتاهی دارند و اثر تحقیقات بر روی آن‌ها زودتر نمایان می‌شود.

تولید آزمایشگاهی برای درمان بیماری جدید کج‌آهنگی

رئیس جهاد دانشگاهی همچنین از تولید داروهایی ویژه بیماری‌های عضلانی و دیابت خبر داد و گفت: این داروها می‌توانند در درمان بیماری‌های دیابت و عضلانی موثر باشد که جهاد توانسته به این فناوری‌ها دست یابد.

وی افزود: تولید آنتی‌بادی‌های اختصاصی برای درمان بیماری‌های اسهال در دام توسط پژوهشگاه رویان اصفهان از دیگر دستاوردهای جهاد در حوزه پزشکی است. همچنین تشخیص زودرس سرطان از نظر یکی از کارهای پژوهشگاه ابن‌سینا بوده که این پژوهش اکنون به نتیجه رسیده و منتظر اعلام نظر وزارت بهداشت است.

به گفته طیبی، پژوهشگاه رویان اقدام به تولید آزمایشگاهی درمان بیماری جدید کج‌آهنگی یا آرتیمی قلبی کرده و از گیاه زالزالک برای کنترل ضربان قلب استفاده می‌کند.

وی همچنین به برخی دستاوردهای جهاد دانشگاهی در حوزه فنی و مهندسی اشاره کرد و افزود: کار خوبی سال گذشته انجام شده و جهاد دانشگاهی توانسته موفق به راه‌اندازی خط تولید مته‌های حفاری سه دندانه شود. پنج سال کار تحقیقاتی در این زمینه انجام شده و طی سه مرحله گواهی تایید این فناوری گرفته شد و با بهره‌گیری از تکنولوژی جدید به تولید این مته‌ها رسیده‌ایم.

طراحی پایلوت تاسیسات نمک‌زدایی از نفت

طیبی گفت: کار دیگر در حوزه فنی و مهندسی؛ دانش ساخت و طراحی پایلوت تاسیسات نمک‌زدایی از نفت است. نفتی که از زیر زمین می‌آید دارای بخش زیادی آب و آب نمک است. حریم چاه هر چه بیشتر شود این آب و آب نمک هم بیشتر می‌شود که در ایران میزان این آب‌نمک حدود ۱۵ درصد است. در پایلوت این طرح تعداد ۲۰ بشکه در روز با استفاده از فناوری جداسازی آب و آب نمک از نفت نمک‌زدایی می‌شوند.

رئیس جهاد دانشگاهی خاطرنشان کرد: در زمینه رفع آلودگی‌های نفتی بعد از عملیات‌های حفاری که برای تولید نفت و گاز پیت‌های چاه و نفت، آلودگی‌های زیست محیطی را ایجاد می‌کرد، توانستیم با استفاده از باکتری‌های نفت‌خوار این آلودگی‌ها را رفع کنیم. این باکتری‌ها در چاله‌های نفتی قرار می‌گیرد و خاک‌آلوده به پسماندهای نفتی را پاکسازی می‌کند. این فناوری در یکی از جزایر به زودی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

وی همچنین به دستیابی به فناوری ساخت فرستنده دیجیتال برای مناطق روستایی اشاره کرد و گفت: طراحی و ساخت "فرستنده دیجیتالی روستایی" دیگر اقدام جهاد در سال گذشته بوده، بسیاری از روستاها این سیگنال‌ها را دریافت نمی‌کنند و طبعا مجبور می‌شوند به نصب ماهواره روی بیاورند که این کار مشکلات فرهنگی خاص خود را خواهد داشت. این پروژه در یکی از روستاهای اطراف تهران آزمایش و با موفقیت به پایان رسید.

در ادامه این نشست خبری که به مناسبت سی و هشتمین سالروز تاسیس جهاد دانشگاهی برگزار شد، طیبی به تعدادی از پروژه‌های این نهاد که قرار بود تا سالگرد تاسیس جهاد به اتمام برسند و این اتفاق نیفتاده اشاره کرد و افزود: این پروژه‌ها تا چند ماه آینده مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند. از جمله آن‌ها استفاده از قیر طبیعی در کرمانشاه برای تولید کربن اکتیو با ظرفیت ۱۰۰ تن در سال است.

وی افزود: دانش فنی "تولید تور پرورش ماهی" را به دست آوردیم و قرار است به‌زودی مجموعه‌ای راه‌اندازی کنیم که این تور به شکل صنعتی تولید شود. همچنین تولید مته‌های صنعتی که در ساختار سخت زمین‌شناسی حفاری را انجام دهند و نیز "بازیابی فلزات گرانبها از زباله‌های الکترونیکی" که این زباله‌ها در کشور رو به فزونی است و با بهایی اندک به خارج از کشور فروخته می‌شوند، در دستور کار قرار دارد.

پژوهشی برای توانمندسازی حاشیه‌نشینان

طیبی همچنین به برخی پژوهش‌های حوزه علوم انسانی در جهاد دانشگاهی اشاره کرد و گفت: سال گذشته سال خوبی برای ما در حوزه علوم انسانی بود، پژوهش‌های بزرگ و ملی دنبال شد و از جمله، برنامه‌ای برای توانمندسازی ساکنان سکونتگاه‌های غیررسمی یا حاشیه‌نشین تدوین شده و قرار است به آن‌ها آموزش‌هایی داده شود و مشکلات اشتغال آن‌ها رفع شود.

وی افزود: دیگر برنامه‌های این نهاد در این حوزه، پیمایش مسائل گردشگری در کشور، شناسایی موانع کسب و کار شرکت‌های دانش‌بنیان و پیمایش ملی خانواده است تا بتوان بسیاری از مشکلات خانواده‌ها را در این پایش مورد ارزیابی و در اختیار مسئولان اجرایی قرار داد. طرح ملی "سنجش و تحلیل فضای سرمایه‌گذاری در ایران" دیگر پروژه در دست انجام جهاد دانشگاهی است. امروز نقدینگی در کشور به سمت خرید سکه و ارز رفته و مشکلات فعلی را ایجاد کرده است.

رئیس جهاد دانشگاهی گفت: سال گذشته در زمینه اشتغال و کارآفرینی قرارداد خوبی با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد کردیم و این قرارداد در راستای حمایت از مشاغل خانگی است تا از کسانی که علاقه‌مند هستند تولید بدون کارخانه داشته باشند حمایت کنیم. پروژه "تدوین برنامه هدایت شغلی دانشجویان" دیگر کار در حال انجام از سوی جهاد دانشگاهی است. آسیب‌شناسی فرصت‌ها و زمینه‌های اشتغال و کارآفرینی در ۲۰ رسته دانشگاهی که اکثرا هم رشته‌های علوم انسانی هستند، در این برنامه جای می‌گیرد.

طیبی در ادامه این نشست خبری به تشریح دستاوردهای این نهاد در حوزه آموزش پرداخت و اظهار کرد: راه‌اندازی مرکزی با همکاری مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در زمینه تربیت مدیران جهادی، تاسیس" پارک علوم و فناوری‌های نرم در دانشگاه علم و فرهنگ جهاد دانشگاهی" از جمله اقدامات صورت گرفته در حوزه آموزش است.

به گفته وی، دنیا حرکت سریعی به سمت اقتصاد و صنایع فرهنگی داشته و کشور ما نیز زیرساخت‌های خوبی در این زمینه دارد.

طیبی با اشاره به بومی‌سازی منابع آموزش زبان انگلیسی از سوی جهاد دانشگاهی، گفت: طرح بومی‌سازی و تولید منابع آموزش زبان انگلیسی را دنبال کردیم. در دیدار با مقام معظم رهبری، ایشان هم به این مورد اشاره داشتند که کشورهای دیگر سعی دارند در قالب آموزش زبان، فرهنگ خود را هم به دیگر کشورها منتقل کنند. در این راستا مجموعه‌ای در قالب هشت جلد کتاب تدوین شد که هم آموزش زبان بود و هم بومی‌سازی شده بود. اکنون شش جلد آن به همراه ضمائم لازم چاپ و منتشر شده و دوره آزمایشی آن در حال برگزاری است.

وی افزود: راه‌اندازی دانشکده علوم پایه، پزشکی و فناوری‌های نوین دیگر اقدام جهاد دانشگاهی در عرصه حمایت از فناوری‌های نوین بوده و فارغ‌التحصیلان مقطع دکتری و رشته‌های پزشکی می‌توانند در این دانشکده ایده‌های نوآورانه و فناورانه خود را به عرصه تولید برسانند یا آن‌ها را تکمیل کنند.

رئیس جهاد دانشگاهی در بخش پایانی صحبت‌های خود به حمایت قاطع این نهاد از دولت دوازدهم جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی رویش خودباوری، کارایی و وفاداری به انقلاب است. مشکلاتی هم که بیان می‌شود حاصل این دولت و دولت گذشته نیست و مشکلات عمدتا ساختاری است که باید حل شود.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین