کد خبر: ۲۲۲۸۱۱
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۴
با اجرای این تفاهم نامه و هوشمندسازی سامانه های آبیاری در مزارع و باغ هایی که از سیستم های نوین آبیاری استفاده می کنند،راندمان آبیاری به طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش می یابد.
 وزارتخانه های «جهاد کشاورزی» و «ارتباطات و فناوری اطلاعات» برای افزایش بهره وری و هوشمندسازی در بخش کشاورزی با هدف افزایش بهره وری و هوشمند سازی در بخش کشاورزی از طریق ارتقاء سطح دانش، آگاهی، توانمندی، معیشت کشاورزان، پیشتازی در اقتصاد کشاورزی دانش بنیان و توسعه فرصت های شغلی و فضای کسب و کار تفاهم نامه همکاری امضا کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید،در این تفاهم نامه که امروز به امضای محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی و محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رسید، دو طرف در زمینه موضوعات تأمین زیرساخت مورد نیاز بخش کشاورزی با هدف افزایش بهره وری از طریق هوشمند سازی؛ استفاده از فناوری فضایی و سنجش از دور در توسعه و افزایش بهره وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی؛افزایش بهره وری و استفاده بهینه از منابع پایه با استفاده از اینترنت اشیا و هوشمند سازی؛توسعه و بهبود فضای کسب و کار و بازار مبتنی بر فناوری اطلاعات در بخش کشاورزی و همچنین توسعه آموزش و ترویج و توانمندسازی و توسعه بسترهای حاکمیتی و تسهیل فضای کسب و کار در حوزه کشاورزی توافق کردند.

وزیر جهاد کشاورزی در مراسم امضای این تفاهم نامه،مساله آب و محیط زیست کشور را از جمله موضوعات محوری عنوان کرد و افزود:با اجرای این تفاهم نامه و هوشمندسازی سامانه های آبیاری در مزارع و باغ هایی که از سیستم های نوین آبیاری استفاده می کنند،راندمان آبیاری به طور متوسط ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش می یابد.

حجتی،استفاده از فناوری فضایی برای پایش پوشش گیاهی و میزان سطح زیرکشت را از جمله دیگر مفاد این تفاهم نامه اعلام کرد و گفت:با اجرای این تفاهم نامه امکان پایش و کنترل آنلاین مسائلی نظیر رعایت الگوی کشت و یا شیوع آفات و بیماری ها در مناطق فراهم می شود.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به فاصله قیمت بین تولید تا عرضه محصولات کشاورزی،ورود فناوری اطلاعات به شبکه توزیع کالا را از دیگر موضوعات این تفاهم نامه برشمرد و خاطرنشان کرد:با اجرای این تفاهم نامه، زمینه استفاده از فناوری و ورود شرکت ها با برندهای مشخص به شبکه توزیع کالاهای کشاورزی فراهم می شود و ضمن رفع نگرانی تولیدکنندگان برای بازاررسانی محصولات کشاورزی،دامنه انتخاب مصرف کنندگان افزایش یافته و فضای کسب و کار تسهیل خواهد شد.

در این مراسم،وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز با اشاره به این که کاربرد فناوری های نوین اطلاعات در بخش کشاورزی با توجه به شرایط اقلیمی کشور در اولویت قرار گرفته است،اظهار داشت: ورود فناوری های نوین اطلاعات به بخش کشاورزی موجب تحول دیجیتال در این بخش می شود و به بهبود نظام بهره وری در کشور کمک می کند.

آذری جهرمی به کاهش ۱۵ درصدی مصرف آب در باغ های پایلوت در استان فارس که سیستم های هوشمندسازی آبیاری اجرا شده اشاره کرد و افزود:طرح پایلوت هوشمندسازی آبیاری در مزارع پایلوت در پارس آباد مغان و دشت قزوین موجب کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب شده است و به طور متوسط، اجرای این طرح در مزارع و باغ هایی که از سیستم های نوین آبیاری استفاده می کنند،۳۵ درصد مصرف آب را کاهش خواهد داد.

وی با اشاره به آثار استفاده از فناوری فضایی در پایش آفات در مزارع پایلوت،گفت:با پایش و مبارزه به موقع با آفات،اجرای این طرح موجب کاهش مصرف سموم در مزارع پایلوت در دشت مغان شده که این امر می تواند به افزایش سلامت زنجیره غذایی جامعه کمک کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که براساس این تفاهم نامه، کسب و کارهای نوپا می توانند در شبکه توزیع کالاهای کشاورزی فعالیت کنند،یادآور شد: در چارچوب اجرای این تفاهم نامه چهار ساله،می توانیم حداقل ۲۰ درصد از درآمد اقتصاد بخش کشاورزی را به اقتصاد دیجیتال گره بزنیم.

آذری جهرمی تصریح کرد:اجرای این تفاهم نامه از زمینه های تحقق ایجاد ۱۰۰ هزار اشتغال در عرصه دیجیتال و فناوری اطلاعات و در راستای بهبود نظام بهره وری در کشور است.

براساس این گزارش، کسب ۲۰ درصد از GDP بخش کشاورزی توسط کشاورزی الکترونیکی؛ جذب ۵۰۰ میلیون ریال سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی الکترونیکی؛افزایش ۳۳ درصدی سهم فناوری اطلاعات و فناوری های نوین در بخش کشاورزی و استفاده بهینه از منابع پایه؛آزادسازی ۸۰ درصد از داده های غیر حاکمیتی در وزارت جهادکشاورزی؛آموزش و توانمندسازی یک درصد از بهره برداران جهت بهره گیری از کشاورزی الکترونیکی؛افزایش ۳۰۰ درصدی مشارکت بخش خصوصی در فعالیت های مرتبط با کشاورزی الکترونیکی و هوشمندسازی؛استقرار ایستگاه های جمع آوری اطلاعات محیطی در ۵۰ نقطه به صورت پایلوت و ارزیابی عملکرد و مدیریت هوشمند مزرعه در نقاط مورد مطالعه و همچنین تشخیص سطوح زیر کشت و پایش میزان تولید و سلامت آن با استفاده از تصاویر ماهوارهای در ۱۵۰ منطقه نمونه از اهداف تفاهم نامه همکاری وزارت خانه های «جهاد کشاورزی» و «ارتباطات و فناوری اطلاعات» است.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین