کد خبر: ۲۲۲۸۰۸
تاریخ انتشار: ۰۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۴
عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگویی با برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به اینکه گفته می‌شد اگر احمدی‌نژاد بیاید انتخابات 96 دوقطبی می‌شود و بعد ردصلاحیت می‌شود، گفت: این بحث دیگری است و دلایل عدم صلاحیت بحث دوقطبی‌بودن نیست، بلکه بحث‌های دیگری است که به‌موقع اعلام می‌کنیم.
  محمود احمدی‌نژاد، رئیس سابق دولت، در واکنش به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان مبنی بر اینکه دلایل دیگری درباره ردصلاحیت رئیس دولت‌های نهم و دهم در انتخابات ریاست‌جمهوری سال 96 وجود دارد، به باشگاه خبرنگاران گفت: نه والا؛ می‌گویند دوقطبی بوده است. او در پاسخ به اینکه دلیل ردصلاحیت شما چه بود، می‌گویند شما می‌دانید، گفت: من از اساس بی‌خبرم و اطلاعی ندارم؛ من بی‌تقصیرم!

 عباسعلی کدخدایی در گفت‌وگویی با برنامه «۱۰:۱۰ دقیقه» باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به اینکه گفته می‌شد اگر احمدی‌نژاد بیاید انتخابات 96 دوقطبی می‌شود و بعد ردصلاحیت می‌شود، گفت: این بحث دیگری است و دلایل عدم صلاحیت بحث دوقطبی‌بودن نیست، بلکه بحث‌های دیگری است که به‌موقع اعلام می‌کنیم.

او پیش‌تر هم گفته بود ردصلاحیت احمدی‌نژاد ربطی به توصیه مقام معظم رهبری به او نداشت و نظر شورای نگهبان تغییر نمی‌کند. کدخدایی با اشاره به اینکه ما اصلا ردصلاحیت نداریم؛ بلکه شورای نگهبان کسانی را که واجد شرایط ریاست‌جمهوری هستند، معرفی می‌کند و نسبت به افراد دیگر اصلا نظری نمی‌دهد، گفته بود: «اعضای شورا با توجه به جمیع جهات نسبت به یک فرد رأی موافق یا مخالف خود را اعلام می‌کنند. در بررسی صلاحیت‌های انتخابات ریاست‌جمهوری دوازدهم برخی نسبت به عدم احراز صلاحیتشان اعتراض داشتند، مدارک و مستنداتی نیز توسط برخی افراد به شورا پس از اعلام صلاحیت‌ها ارائه شد، اما در قانون مرحله‌ای برای پس از آن پیش‌بینی نشده و نتایج اعلام‌شده قطعی است. یکی از شاخص‌های مهم مورد نظر اعضای شورای نگهبان مشارکت گسترده مردم در انتخابات است که این مهم همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است». او در پاسخ به این سؤال که آیا الزامی برای احراز صلاحیت رئیس‌جمهور مستقر وجود دارد؟ گفته بود: «طبق قانون اساسی صلاحیت افراد منحصر به همان دوره خواهد بود و برای دوره بعدی صلاحیت فرد حتی اگر رئیس‌جمهور مستقر باشد مورد بررسی قرار خواهد گرفت. با اشاره به حجم ثبت‌نام‌های دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، براساس قانون جامع انتخابات که توسط مقام معظم رهبری ابلاغ شده است، مقرر شده شورای نگهبان شاخص‌های رجل سیاسی- مذهبی، مدیر و مدبربودن مشخص كند که در شورای نگهبان برای کارشناسی بیشتر پیش‌نویسی توسط کارشناسان شورای نگهبان تدوین شده است».
احمد توکلی سال گذشته با ارسال نامه سرگشاده‌ای به اعضای شورای نگهبان، با اشاره به مواردی از تجربه کشورداری و مدیریتی محمود احمدی‌نژاد، او را فاقد صلاحیت‌های مصرح در قانون برای تصدی ریاست‌جمهوری دانست و خواستار ردصلاحیت او شده بود. در نامه توکلی آمده بود: «درباره داوطلبی آقای دکتر محمود احمدی‌نژاد به دلایل مشروح زیر به‌طور اطمینان‌بخش می‌توان نتیجه گرفت که مشخصات لازم برای تأیید صلاحیت را از دست داده است یا از اول نداشته، ولی رو نشده بود: عدم اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی، مبانی جمهوری اسلامی شاید بهتر از همه‌جا در اصل یکصدوهفتادوهفتم جمع شده باشد که وجوه غیرقابل تغییر قانون اساسی را روشن می‌سازد: اسلامی‌بودن نظام، مبتنی‌بودن همه قوانین و مقررات بر احکام و موازین اسلامی، پایه‌های ایمانی و اهداف اصلی جمهوری اسلامی، حکومت و ولایت امر، دین و مذهب رسمی کشور. اداره امور با اتکا به آرای عمومی ترجمان اغلب این مبانی در شکل شاخص ارزیابی را می‌توان میزان تبعیت از ولایت فقیه و کار براساس قانون دانست؛ یعنی تمسک و احترام به اسلامیت و جمهوریت نظام». در ادامه این نامه آمده است: «آقای احمدی‌نژاد به ولایت فقیه پایبند نیست. غیر از موارد اعلام‌نشده که سیاست‌مداران دست‌اندرکار از وی سراغ دارند، شرح به دو حادثه روشن دراین‌باره کافی است: عدم تمکین نسبت به دستور رهبری در انتصاب مشایی، الحاق غیرقانونی سازمان حج و زیارت به سازمان گردشگری، تلاش ناکام در کسب قدرت بی‌حساب، تعیین نمایندگان ویژه، عدم ارسال مصوبات دولت برای رئیس مجلس، ابلاغ ضوابط اجرائی قانوشن بودجه 1389 بدون تصویب هیئت‌وزیران، نقض قوانین با اوج تجری و رفتار دوگانه در اصلاح ساختار بودجه‌ریزی، برداشت‌های غیرقانونی برای واردات بنزین و گازوئیل و بار مالی غیرقانونی مصوبات سفرهای استانی».

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین