کد خبر: ۲۲۱۷۵۱
تاریخ انتشار: ۲۴ تير ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۲
سوابق مبارزاتي و علمي در حد متوسط به بالا دارند و ظاهرا درس شهيد مطهري را هم درک کرده‌اند. با ايشان روبه‌رو شده‌ام، اما انتقادي را مطرح نکرده‌ام. شنيدم در انتخابات مجلس دهم که من از طرف هيئت نظارت ردصلاحيت شدم، ايشان در شوراي نگهبان به من رأي مثبت داده بودند».
 شايد از هرکسي برنيايد که نقدهاي خود را به شوراي نگهبان و آيت‌الله جنتي اين‌چنين علني منتشر کند، اما علي مطهري به اين کار شهرت دارد. اين نماينده مجلس در آخرين اقدام خود به سؤالات مؤسسه سوره سينماي مهر، درباره آيت‌الله جنتي و شوراي نگهبان، بي‌پرده پاسخ داد. او در کانال تلگرامي خود با مطرح‌کردن هر سؤال، پاسخ خود را در ادامه آن نوشت.

مطهري در پاسخ به اينکه «انتقاد شما به آيت‌الله جنتي است يا شوراي نگهبان و ساختار آن؟»، گفت: «اصل نهاد شوراي نگهبان نهاد لازمي است و حافظ اسلامي‌بودن جمهوري اسلامي است، ولي نگاه برخي اعضاي آن به مسائل اجتماعي و سياسي و مقوله حفظ نظام و اصل ولايت فقيه دچار کاستي‌هايي است. به همين جهت گاهي مي‌خواهند به نظام خدمت کنند، ولي به آن ضربه مي‌زنند.
اعضاي شوراي نگهبان، مخصوصا فقهاي آن بايد افراد روشن‌بين‌تري باشند
نايب‌رئيس مجلس اين سؤال را که «آيا آيت‌الله جنتي را به‌مثابه شوراي نگهبان مي‌دانيد، درحالي‌که شورا متشکل از 12 عضو داراي حق رأي است و آيت‌الله جنتي يکي از آنها؟»، اين‌گونه پاسخ داد: «عنصر تصميم‌گير در شورا آقاي جنتي هستند و بقيه معمولا به احترام ايشان اظهارنظر نمي‌کنند؛ مثلا چند نفر از اعضاي شوراي نگهبان به خود من گفتند که ما با تصميم آقاي جنتي درباره موضوع خانم مينو خالقي که بعد از تأييد صلاحيت در حوزه اصفهان رأي آورده بود و آنگاه ردصلاحيت، مخالف بوديم، ولي به‌خاطر حفظ احترام ايشان مخالفت نکرديم. البته آنها که يکي از آنها هم مرحوم شده است کار اشتباهي کردند. درمجموع، اعضاي شوراي نگهبان، مخصوصا فقهاي آن بايد افراد روشن‌بين‌تري باشند».

ردصلاحيت هاشمي‌رفسنجاني براي انتخابات 92 از کارهاي اشتباه شوراي نگهبان بود
مطهري در واکنش به سؤالي مبني‌بر اينکه «ايراد شما به شوراي نگهبان معطوف به بحث نظارت استصوابي است يا ساير وظايف شورا را نيز دربر مي‌گيرد؟»، با بيان اينکه «بيشتر معطوف به نحوه اجراي نظارت استصوابي است»، گفت: «اگر خود نظارت استصوابي را هم درست بدانيم، نحوه اجراي آن اشتباه است. او ادامه داد: «ردصلاحيت آقاي هاشمي‌رفسنجاني براي انتخابات رياست‌جمهوري سال 92 هم از کارهاي اشتباه آقاي جنتي و شوراي نگهبان بود که درست در زماني که به مديريت و تجربه آقاي هاشمي نياز بود، به بهانه کهولت سن ايشان را رد کردند، درحالي‌که آقاي ماهاتير محمد با 92 سال سن اکنون رئيس دولت مالزي است. ساير وظايف شورا مشکل چنداني ندارد. معمولا شورا در بررسي مصوبات مجلس دقت نظر خوبي دارد، ولي گاهي هم وقتي با يک مصوبه مخالف است و دليلي بر مغايرت آن با قانون اساسي يا شرع ندارد، يک ايراد بي‌مبنا مي‌گيرد؛ مثلا مي‌گويد ابهام دارد تا شايد مانع نهايي‌شدن آن شود و حداقل دفع‌الوقت شود يا گاهي به مجلس مي‌گويد بايد جمله اين‌طور باشد، درحالي‌که چنين حقي ندارد».

او در پاسخ به اين سؤال که «نظر شما درباره شخص آيت‌الله جنتي و سوابق وي چيست؟ آيا تا به حال شخصا با وي روبه‌رو شده‌ايد‌ و انتقادات خود را مطرح کرده‌ است؟»، افزود: «ايشان سعي مي‌کنند متشرع و متقي باشند. سوابق مبارزاتي و علمي در حد متوسط به بالا دارند و ظاهرا درس شهيد مطهري را هم درک کرده‌اند. با ايشان روبه‌رو شده‌ام، اما انتقادي را مطرح نکرده‌ام. شنيدم در انتخابات مجلس دهم که من از طرف هيئت نظارت ردصلاحيت شدم، ايشان در شوراي نگهبان به من رأي مثبت داده بودند».

اين است وضع قانون‌گذاري در کشور ما!

سؤال ديگري که از مطهري پرسیده شد، اين بود که «آيا تابه‌حال و بعد از ردصلاحيت در انتخابات مجلس، با شخص آيت‌الله جنتي يا ساير اعضاي شوراي نگهبان درباره علل ردصلاحيت خود به صورت رودررو صحبت کرده‌ايد؟ و اگر صحبتي شده، نتيجه چه بوده است؟ آيا دلايلی منطقي براي کارشان مطرح کردند يا شما باز قانع نشديد؟». او هم اين‌گونه پاسخ داد: «در انتخابات مجلس نهم از طرف هيئت اجرائي و در انتخابات مجلس دهم از طرف هيئت نظارت ردصلاحيت شدم، ولي در هيچ‌کدام غير از اعتراض رسمي و قانوني کوچک‌ترين اقدامي نکردم؛ نه پيغامي دادم و نه تلفني زدم و نه از علت ردصلاحيت سؤال کردم. مي‌دانستم اين ردصلاحيت ناشي از برداشت غلط آنها از مقوله حفظ نظام و آزادي بيان است، ولي دوباره خودشان تأييد‌ صلاحيت کردند، شايد به دلیل فشار افکار عمومي».

مطهري در پاسخ به پرسشی درباره اينکه «آيا در موضوع خانم خالقي رودررو با آيت‌الله جنتي يا ساير اعضاي شوراي نگهبان صحبتي داشته‌ايد يا پاسخي به مطالب و نامه‌نگاري‌هاي شما داده‌اند؟ اگر جواب مثبت است آيا از توضيحات قانع شديد يا نه؟»، گفت: «با برخي اعضاي حقوق‌دان آن صحبت داشتم. همه آنها مخالف کار شورا و در واقع کار آقاي جنتي بودند. وقتي هم که مجلس استفساريه را درباره اين موضوع تصويب کرد، شورا ايرادهاي موهوم مي‌گرفت تا حتي‌المقدور به تأخير بيفتد و موضوع منتفي شود و خانم خالقي نتواند وارد مجلس شود؛ به‌طوري‌که مصوبه چندبار بين مجلس و شوراي نگهبان ردوبدل شد و در نهايت به مجمع تشخيص مصلحت رفت و مجمع هم هنوز بعد از نزديک به دو سال، آن را در دستور کار خود قرار نداده است. اين است وضع قانون‌گذاري در کشور ما!».

دافعه آيت‌الله جنتي بيشتر از جاذبه‌شان است

به گفته مطهري، خود آيت‌الله جنتي يا دفترش تاکنون پاسخي به نامه‌هايش درباره مواضع و اظهارات آيت‌الله جنتي نداده‌اند.

او در پاسخ به اين پرسش که «به‌جز بحث شوراي نگهبان و ردصلاحيت‌ها، مهم‌ترين انتقادات شما به آيت‌الله جنتي چيست؟»، گفت: «مهم‌ترين انتقاد من به آقاي جنتي اين است که دافعه ايشان بيشتر از جاذبه‌شان است. به عبارت ديگر، بيان ايشان چکشي و به تعبير شهيد مطهري ميخ‌دار است و به‌جاي آنکه دل‌ها و قلب‌ها را نرم کند، سخت و دلگير مي‌کند.  گرچه نوعي صفاي باطن و صداقت بدون حکمت و تدبير در کلام ايشان احساس مي‌شود».

منبع: شرق
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین