|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۰۵:۲۳
کد خبر: ۲۲۱۵۰۴
تاریخ انتشار: ۲۱ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۵۷
وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه در صفحه توئیترش از متحدان این کشور خواست به «کارزار فشار اقتصادی علیه ایران» بپیوندند.
 وزیر خارجه آمریکا روز پنجشنبه در صفحه توئیترش از متحدان این کشور خواست به «کارزار فشار اقتصادی علیه ایران» بپیوندند.

به گزارش فارس، «مایک پامپئو»، وزیر خارجه آمریکا که قبلاً با با انتشار توئیت‌های ناشیانه علیه ایران جنجال‌ساز شده روز پنجشنبه بار دیگر در صفحه توئیترش به بیان ادعاهای تأییدنشده علیه ایران پرداخت.

او در صفحه توئیترش نوشت: «ایران با نقض آشکار قطعنامه‌های شورای امنیت، به ارسال سلاح به سراسر خاورمیانه ادامه می‌دهد. حکومت ایران می‌خواهد در هر جا که می‌تواند، دردسر ایجاد کند. متوقف کردن این، مسئولیت ما است.»

«پامپئو» که قبلاً  با انتشار آمارهای بدون منبع علیه ایران به شدت مورد انتقاد قرار گرفته بود این بار هم بر اساس ادعاهای تأییدنشده عکسی را منتشر و ایران را به حمایت از تروریسم در کشورهای اروپایی متهم کرده و از متحدان آمریکا خواسته به «کارزار فشار علیه حکومت ایران» بپیوندند.

او نوشت: «ما از متحدان و شریکانمان می‌خواهیم به کارزار فشار اقتصادی علیه حکومت ایران بپیوندند. بایستی تمامی منابع مالی که رژیم از آن برای تأمین مالی تروریسم و جنگ‌های نیابتی استفاده می‌کند را قطع کنیم. نمی‌توان گفت ایران چه زمانی ممکن است به تروریسم، خشونت و ناپایداری در کشور یکی از ماها دامن بزند.»

توئیت وزیر خارجه آمریکا، با توجه به اینکه ادعاهایی را درباره اقدامات ایران در کشورهای اروپایی مطرح کرده، ظاهراً با هدف اثرگذاشتن بر متحدان اروپاییِ آمریکا مطرح شده که گفته‌اند قصد دارند «برجام» را علی‌رغم خروج آمریکا از آن حفظ کنند.

 اتحادیه اروپا روز یکشنبه (۱۷ تیرماه)، دور روز بعد از برگزاری  کمیسیون مشترک برجام در بیانیه‌ای تأکید کرد که حفظ کانال‌های بانکی، ادامه فروش نفت و گاز ایران و ایجاد محیط مناسب برای سرمایه‌گذاری خارجی در این کشور با وجود خروج آمریکا از توافق هسته‌ای، در اولویت ایران و گروه ۱+۴ است.

ایران و پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا، فرانسه، انگلیس، روسیه و چین) به علاوه آلمان در تیرماه سال ۱۳۹۴ به توافقی دست یافتند که قرار بود در ازای ایجاد محدودیت در بخش‌هایی از فعالیت‌های هسته‌ای ایران، همه تحریم‌های بین‌المللی و یکجانبه مرتبط با برنامه هسته‌ای ایران را رفع کند.

دولت آمریکا از نخستین روزهای اجرایی شدن این توافق، کارشکنی‌ها در اجرای آن و تلاش برای کاستن از مزایای اقتصادی ایران از آن را آغاز کرد. با روی کار آمدن «دونالد ترامپ» به عنوان رئیس‌جمهور آمریکا این کارشکنی‌ها شدت گرفت و او بارها تهدید کرد کشورش را از توافق هسته‌ای خارج خواهد کرد.

ترامپ سرانجام سه‌شنبه ۸ می (۱۸ اردیبهشت‌ماه) به طور یکجانبه آمریکا را از برجام خارج کرد و فرمانی را برای بازگرداندن تحریم‌ها علیه ایران پس از دوره‌های زمانی ۹۰ و ۱۸۰ روزه امضا کرد.

«حسن روحانی» بعد از خروج آمریکا از برجام گفت در صورتی که ایران در هفته‌های آینده به این نتیجه برسد که با همکاری پنج کشور دیگر می‌تواند به خواسته‌های خود در برجام برسد اجرای این توافق هسته‌ای را ادامه خواهد داد.

بسته پیشنهادی اقتصادی اتحادیه اروپا برای حفظ برجام روز پنجشنبه ۱۴ تیرماه به ایران ارائه شد. آقای روحانی ساعاتی بعد از ارائه این بسته در تماس تلفنی با رئیس‌جمهور فرانسه و صدراعظم آلمان بسته پیشنهادی اروپا برای حفظ برجام را «مأیوس‌کننده» خواند و گفت انتظار ایران از بروکسل «ارائه یک برنامه عملیاتی روشن و دارای زمان‌بندی» است.

«محمد جواد ظریف» وزیر خارجه ایران هم از طرف‌های اروپایی خواسته به جای ارائه وعده‌های کلی و مبهم، تعهداتی قابل اجرا و قابل راستی‌آزمایی ارائه دهند.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین