|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۸
کد خبر: ۲۲۱۲۶۷
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۱
بحران دوباره به دولت ترزا می بازگشت. درحالی‌که اوایل هفته خبر رسید که نخست‌وزیر بریتانیا توانسته است بحران دودستگی درباره برگزیت را در داخل دولتش حل‌وفصل کند با استعفای وزیر برگزیت و وزیر خارجه این کشور بحران دوباره در دولت ترزا می لانه کرد.
بحران دوباره به دولت ترزا می بازگشت. درحالی‌که اوایل هفته خبر رسید که نخست‌وزیر بریتانیا توانسته است بحران دودستگی درباره برگزیت را در داخل دولتش حل‌وفصل کند با استعفای وزیر برگزیت و وزیر خارجه این کشور بحران دوباره در دولت ترزا می لانه کرد.

به گزارش آسوشیتدپرس، ارشدترین مقام بریتانیا در مذاکرات خروج این کشور از اتحادیه اروپا و همچنین بوریس جانسون وزیر امور خارجه استعفا کردند . این دو نخست‌وزیر کشورشان را به تضعیف برگزیت از طریق برنامه‌اش برای حفظ روابط نزدیک تجاری با این بلوک سیاسی – اقتصادی متهم کردند.

روز شنبه و پس از تقریبا دو سال اختلافات درونی در دولت محافظه‌کار بریتانیا درخصوص آنچه «جدایی» و «طلاق» بریتانیا از اتحادیه اروپا نامیده می‌شود، ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا، کابینه خود را فراخواند و به وزرای خود تاکید کرد یا از طرح آشتی او حمایت کنند یا استعفا دهند، خودروهای خود را تحویل دهند و به خانه‌های خود بروند.

درحالی‌که گمانه‌زنی‌ها حکایت از این داشت که تهدید ترزا می جواب داده است اما دیوید دیویس، وزیر برگزیت بریتانیا و بوریس جانسون وزیر خارجه تنها دو روز پس از این تهدید استعفای خود را اعلام کردند. ترزا می گفته بود که دولت خود را در برابر این بحران بسیج کرده است اما نتیجه آن تاکنون عکس بوده است. در ضربه‌ای به نخست‌وزیر بحران‌زده بریتانیا، دیویس وزیر برگزیت در نامه‌ای به او اعلام کرد پیشنهادهای دولت برای روابط تجاری نزدیک و مناسبات گمرکی ما را در مذاکرات در موضعی ضعیف و احتمالا غیرقابل اجتناب قرار می‌دهد. استعفای دیویس و جانسون، دولت ترزا می، نخست‌وزیر بریتانیا را که هم‌اکنون هم در بحران به سر می‌برد، تضعیف می‌کند. دولت ترزا می در یک‌سال گذشته چندین وزیرش را با اتهاماتی همچون  سوءرفتار جنسی و سایر رسوایی‌ها از دست داده است.

دیویس یکی از حامیان جدی برگزیت در کابینه‌ای بود که میان حامیان جدایی صریح از اتحادیه اروپا و کسانی که خواستار روابط نزدیک با بزرگ‌ترین شریک تجاری بریتانیا بودند، تقسیم شده بود. دفتر نخست‌وزیری بریتانیا گفت جایگزین دیویس به‌زودی اعلام می‌شود. کناره‌گیری او احتمالا قانون‌گذاران محافظه‌کار حامی برگزیت را تقویت می‌کند که از مدت‌ها پیش ترزا می را به سازش با اتحادیه اروپا متهم کردند تا رهبری او را به چالش بکشند. آندره‌آ جنکینز، از قانونگذاران محافظه‌کار هوادار برگزیت در توییتی نوشت: اخبار فوق‌العاده. احسنت به دیوید دیویس برای داشتن اراده و شجاعت برای استعفا.

کمتر از ۹ ماه تا زمان خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا در ۲۹ مارس ۲۰۱۹ باقی‌مانده است و اتحادیه اروپا به بریتانیا نسبت به تمام شدن زمان برای امضای یک قرارداد خروج هشدار داده است. جمعه گذشته دیویس و مابقی کابینه متمرد ترزا می نهایتا روی طرحی برای آینده روابط تجاری با اتحادیه اروپا توافق کردند. برخی از قانون‌گذاران هوادار برگزیت شدیدا از این پیشنهادها ناراضی هستند و تاکید دارند چنین اقداماتی کشورشان را به اتحادیه اروپا وابسته می‌کند و نمی‌گذارد تا آنها توافق‌های تجاری جدیدی با سایر کشورهای جهان منعقد کنند.

دیویس هم نوشته است با راهکارهای ترزا بعید است که انگلیس بتواند از شر «تک‌بازاری» رها شود. دیویس که روز گذشته با رادیو بی‌بی‌سی ۴ نیز گفت‌وگو داشت گفت که ترزا می دو راهکار در مقابلش بود و راهکاری را انتخاب کرد که بتواند با اتحادیه اروپا سازش و مصالحه بیشتری داشته باشد. وی افزود: ترس من این است که آنها از چیزهایی که ما سفارش می‌دهیم و تقاضا داریم گیرشان بیاید. ما بیش از حد درحال امتیاز دادن هستیم و این راهکار به شدت خطرناک است. جدایی مرد کلیدی برگزیت در مذاکره با اتحادیه این امکان را به‌وجود آورده است که دولت ترزا می با سونامی استعفای کابینه خود مواجه شود و دولت وی در هرج و مرج بیشتر باقی بماند.

فایننشال‌تایمز در این‌باره گزارش داد: هر چقدر تیم‌ملی فوتبال انگلیس توانسته است اتحاد بیشتری در درون این کشور به‌وجود آورد اما دولت دوپاره ترزا می نتوانسته است کابینه خود را برای مقابله با اتحادیه اروپا یکدست کند. به‌نظر می‌رسد دولت ترزا می در سیاست خارجی‌اش با ضعف‌هایی روبه‌رو است. درحالی‌که خبر رسیده است که یک زن به‌دلیل استنشاق سم نووچیک جان خود را از دست داده و دولت می بیش از پیش تحت فشار افکار عمومی قرار گرفته است. زیرا این اعتقاد وجود دارد که نخست‌وزیر انگلیس نتوانسته با صلابت با روسیه برخورد کند. همزمان با این مسائل سفر ترامپ به بریتانیا نیز یکی دیگر از معضلات دولت «می» خواهد بود، زیرا با نزدیک شدن سفر ترامپ به این کشور اعتراض‌ها علیه حضور او افزایش پیدا کرده است. استعفای دیویس و جانسون نیز مزید بر علت شده است تا دولت می بیش از پیش تحت فشار قرار گیرد. اصطلاح «تجارت دوستانه» با اتحادیه اروپا که از سوی می مطرح شده است می‌تواند طرفداران سرسخت برگزیت را از وی دلسرد و مایوس کند. ترزا در واکنش به این استعفاها اما گفته است: بسیار متاسف شده است درحالی‌که پیشرفت‌هایی در مورد طرح صورت گرفته بود، دیویس و جانسون ناگهان تصمیم به استعفا گرفته اند.

منبع : دنیای اقتصاد
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین