|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۰۶:۱۷
کد خبر: ۲۲۱۱۸۷
تاریخ انتشار: ۱۹ تير ۱۳۹۷ - ۰۰:۴۰
تابستان هم مانند فصل بهار آلرژی هایی را به همراه دارد که در ادامه بیشتر در مورد انواع ان خواهیم گفت.
 تابستان هم مانند فصل بهار آلرژی هایی را به همراه دارد که در ادامه بیشتر در مورد انواع ان خواهیم گفت.

واکنش حساسیتی چیست؟
حملات آلرژیکی یا واکنش حساسیتی زمانی ایجاد می شود که سیستم ایمنی بدن در مقابل عامل خارجی که وارد بدن می شود واکنش نشان دهد.
در حقیقت سیستم ایمنی بدن، آلرژن (ماده خارجی حساسیت زا) را خطری برای سلامت بدن می داند و در پاسخ به ورود این آلرژن، هیستامین آزاد می کند، مثلا در بیماری تب یونجه، هیستامین زمانی آزاد می شود که آلرژن، گرده گیاهان باشد و در تماس با مخاط و پوشش بینی قرار بگیرد.
در این زمان، سیستم ایمنی، تمام تلاش خود را می کند تا آن را از بدن خارج کند. به محض ورود گرده ها به مخاط بینی، سیستم ایمنی دستور دهد تا آبریزش بینی آغاز شود.

اما چرا تابستان؟
نشانه های تب یونجه در ماه های فصل تابستان اوج می گیرد، چرا که در این زمان، گرده های گیاهان به شدت در هوا پراکنده اند. اما روزهای بارانی به معنای خلاصی از این آلرژی ها و عوارض طاقت فرسای آنها هستند، چرا که گرده ها با قطرات باران روی زمین می نشینند.
افرادی که به چمن و سبزه حساسیت دارند، باید از بازی و فعالیت در چمن زارها، در طول بهار و اوایل تابستان پرهیز کنند
از این رو افراد حساس به آلرژن، تا زمانی که آب و هوا خشک نشود و این گرده ها باز هم در هوا پراکنده نشوند، از دست این آلرژی ها در آسایش اند. اما در برخی از مبتلایان به تب یونجه، این علائم بعد از اتمام فصل گرده افشانی همچنان ادامه می یابد.
محرک هایی نظیر دود سیگار، بوی عطر و تغییرات دمای محیط می تواند سیستم ایمنی فرد را تحریک کرده و باعث واکنش آلرژیکی شود.

روش های مقاومتی
برای مقابله با ورود آلرژن ها به بدن از روغن هایی طبیعی نظیر روغن نارگیل یا روغن بادام برای محافظت مخاط بینی از تماس آلرژن ها مانند گرده ها و سایر آلرژن های پراکنده در هوا استفاده می شود.
برای خارش چشم ها، آیورودا (طب سنتی هندی) یک چاره ساده داشته است. در این روش یک قاشق سوپ خوری دانه ی گشنیز را در یک لیوان آب خیس کرده و درب آن را می پوشانند و اجازه می دهند آرام خنک شود.
بعد از این که مایع کاملا خنک شد، یک پد استریل را درون آن قوطه ور کرده و سپس آن را روی چشمان بسته می گذارند.

عوامل حساسیت زا، گرما را دوست دارند
عوامل محرک تب یونجه و سایر انواع حساسیت، گرما را دوست دارند. حال این گرما می تواند گرمای طبیعی هوا باشد، یا گرمای یک وسیله گرماده مثل بخاری. به هر حال علائم تب یونجه با گرم شدن هوا بدتر می شود.
اگرچه سرد کردن هوا، زدودن گرده ها و بهبود شرایط امکان پذیر نیست، اما استرس عامل مهمی است که عوارض آلرژی را بسیار تشدید می کند و تا حد امکان باید آن را کنترل کرد. از این رو با انجام کارهایی نظیر یک دوش گرفتن با آب سرد، شنا در استخر و یا انجام روش های آرام سازی می توان عوارض حساسیت و آبریزش بینی را کاهش داد.

پاسخ سیستم ایمنی
در صورتی که سیستم ایمنی بدن، عاملی را به عنوان خطر برای سلامتی بدن شناسایی کند، در حالی که این عامل مضر نباشد، می توان اقداماتی را برای رهایی از این واکنش های آلرژیکی انجام داد.
برای این منظور از روش های سرکوب کننده سیستم ایمنی استفاده می شود که در واقع پاسخ سیستم ایمنی را کاهش داده و عوارض آلرژی بسیار تعدیل می گردد.
اگر آبریزش بینی شما برای بیش از سه ماه ادامه یافت و مصرف آنتی هیستامین برای شما مفید نبود، روش های سرکوب کننده سیستم ایمنی تنها راه رهایی شما از شر آبریزش بینی و چشم، عطسه و سایر عوارض حساسیتی خواهد بود.
البته لازم است بدانید که این روش ها کاملا بدون ضرر و ایمن نیستند. از این رو به کارگیری این روش ها فقط تحت نظر پزشک توصیه می شود.
گردگیری و تمیز کردن مبلمان و وسایلی که گردوخاک به خود جمع می کنند نظیر قفسه های کتابخانه، میز تلویزیون، عروسک های پارچه ای، فرش ها می تواند باعث کاهش لرژن های درون خانه شود

فرار از دست آلرژن های هوای آزاد
1- افرادی که حساسیت شدیدی به آلرژن های هوای آزاد دارند، باید اطلاعاتی در خصوص محل و زمان های گرده افشانی گیاهان داشته باشند و تا حد امکان از فعالیت در هوای آزاد و زمانی که تعداد گرده ها بالاست، بپرهیزند.
2- سعی کنید درب و پنجره های خانه، محیط کار و یا اتومبیل تان بسته باشد و از دستگاه تهویه هوا استفاده کنید.
3- افرادی که به چمن و سبزه حساسیت دارند، باید از بازی و فعالیت در چمن زارها، در طول بهار و اوایل تابستان پرهیز کنند.
4- افرادی که به کپک ها و قارچ ها حساسیت دارند، باید از چیدن علف ها، جمع آوری برگ ها و کود دادن به درختان بپرهیزند.

فرار از دست آلرژن های محیط های بسته
1- بالش ها و پشتی های استراحتی، تشک و خوش خواب هایی که جنس پلاستیک دارند و نیز تمیز کردن هر هفته ی آنها می تواند گردوغبار داخل خانه را کاهش دهد. نکته مهم آنکه از بالش ها و تشک های پشمی و مخصوصا پردار استفاده نکنید.
2- گردگیری و تمیز کردن مبلمان و وسایلی که گردوخاک به خود جمع می کنند نظیر قفسه های کتابخانه، میز تلویزیون، عروسک های پارچه ای، فرش ها می تواند باعث کاهش آلرژن های درون خانه شود.
3- اگر شما در منزل خود حیوان خانگی نگه می دارید، از آوردن حیوانات به فضای درون خانه و اتاق خواب بپرهیزید. شستن و واکسینه کردن این حیوانات می تواند در کاهش آلرژن های حیوانات بسیار کمک کننده باشد. در صورتی که فرد به شدت به آلرژن ها حساس باشد، بیرون بردن حیوانات از منزل تنها راه درمان حساسیت می باشد.
4- کاهش رطوبت محل های مرطوب خانه مثل حمام و آشپزخانه می تواند مواجهه با قارچ و کپک آلرژی زا را کاهش دهد.
5- استفاده از دستگاه های تصفیه هوا راهکار بسیار مناسبی است که می تواند میزان گرده ها، قارچ ها و آلرژن های حیوانی معلق در هوا را کاهش دهد.
6- در زمان گردگیری و جارو کردن خانه، حتما از ماسک های مناسب استفاده کنید.

ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین