جهانگیری یکی از اتفاقات نامطلوب در سالهای گذشته را بدقولی دولت عنوان کرد و افزود: این موضوع تنها به ورزش و تعهدات نسبت به ورزشکاران محدود نمیشود بلکه برخی پیمانکاران طرحها و پروژه های عمرانی نیز مطالبات فراوانی از دولت دارند.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به درد دل برخی از این پیمانکاران در خصوص تعهدات بر زمین مانده ازسوی دولت گذشته خاطرنشان کرد: دولت حق ندارد به دلیل برخورداری از قدرت و نفوذ، هر برخوردی که می خواهد با طلبکاران داشته باشد، بلکه باید بدهی خود را به رسمیت شناخته، برای طلبکاران اعتبار قائل شود و راهکارهایی برای پرداخت این بدهیها پیدا کند.
جهانگیری در ادامه با قدردانی از ورزشکاران و مدیران ورزشی کشور به خاطر افتخار آفرینی و کسب موفقیتهای اخیر در میادین مختلف ورزشی، بر تاثیر مثبت پیروزی قهرمانی ورزشکاران ملی کشور در نشاط و روحیه مردم تاکید کرد.
وی افزود: البته مردم به مسائلی فراتر و مهمتر از نتایج رقابتها توجه دارند و حتی در مواقعی که تیمهای ملی کشورمان در مسابقات ورزشی به مراحل بالاتر راه پیدا نمی کنند نیز شاهد افزایش نشاط و روحیه مثبت در میان مردم هستیم چرا که مردم ایران به اصل ورزش، غیرت و تلاش ورزشکاران و روحیه پهلوانی آنان توجه دارند.
معاون اول رییس جمهور همچنین با رد ادعای برخی افراد که می گویند مردم ایران در کارهای گروهی ناموفق و در رشتههای انفرادی موفق تر عمل می کنند تصریح کرد: ورزشکاران کشور بارها نشان داده اند که این تصور صحیح نیست و نمونه روشن آن تیم ملی والیبال کشور بود که ثابت کرد با کار گروهی می توان از سطح آسیا نیز فراتر رفت و افتخارات جهانی کسب نمود.
جهانگیری ادامه داد: البته برای کسب موفقیت در کارهای گروهی لازم است ساختارهای نادرست اصلاح شود، امکانات مورد نیاز تامین و مدیریت صحیح و علمی در کارها حاکم شود.
معاون اول رییس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد آغاز بکار دولت تدبیر وامید، از انتخابات ۲۴ خرداد سال ۹۲ به عنوان حماسهای بزرگ یاد کرد که با تدابیر رهبر معظم انقلاب توسط ملت ایران خلق شد و با انتخاب رییس جمهوری دانشمند و با تجربه که متکی به نظرات علمی و کارشناسی است، روند جدید و مثبتی در کشور آغاز شد.
جهانگیری همچنین با اشاره به مشکلات و تنگناهای سالهای گذشته کشور و برخی سوءاستفاده های صورت گرفته در شرایط سخت و دشوار اقتصادی افزود: در حالت خوشبینانه علت این سوءاستفادهها این است که مدیران کشور از سر استیصال به هر راهکاری روی آورده بودند. حالت بدبینانه این است که مدیران نیز آلوده باشند و در این شرایط است که به اصطلاح بهارسوءاستفاده چیان فراهم میشود و افرادی مدعی می شوند که می توانند نفت صادر کنند، گروهی ادعا می کنند می توانند ارز جابجا نمایند و اشخاصی نیز مدعی واردات طلا به جای ارز می شوند که در این شرایط سوءاستفادههای بزرگی شکل گرفته است.
وی یکی از موارد سوءاستفاده در سالهای گذشته را پرونده بابک زنجانی عنوان کرد و گفت: چگونه ممکن است یک جوان بتواند سوءاستفاده ای به این بزرگی انجام دهد، مشخص است که قطعاً باید اتفاقاتی در یک مجموعه رخ دهد که کسی بتواند چنین بهرهبرداری داشته باشد.
معاون اول رییس جمهور در ادامه به مشکلات کشور در عرصه بین الملل طی سالهای گذشته نیز اشاره کرد و افزود: دولت تدبیر وامید برای رفع این مشکلات و از میان برداشتن تحریمهای ظالمانه مذاکرات خوبی را با گروه ۱+۵ آغاز کرد که امیدواریم با فضل الهی و حمایتهای مقام معظم رهبری و تدابیر تیم مذاکره کننده به نتایج خوبی در این زمینه دست پیدا کنیم.
وی افزود: خوشبختانه از گروه مذاکره کننده دانشمند و با ظرفیت بالا که عموماً از دیپلماتهای درجه یک هستند، برخورداریم ؛ به گونه ای که در مذاکرات شاهد بودیم وزیر امور خارجه کشورمان در مقابل شش وزیر خارجه قدرتمند جهان نشست و توانست هم از حقوق هستهای ملت ایران دفاع کند و هم اگر دغدغه ای وجود دارد نسبت به رفع آن اقدام نماید.
وی افزود: البته عدهای در این میان وجود دارند که اگر تحریمها و فشارها از کشور برداشته شود، منافعشان به خطر می افتد بنابراین تلاش می کنند در مسیر دولت و مذاکرات مانع تراشی کنند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه انتقاد سازنده همواره ازسوی رییس جمهور و دولت امری پذیرفته شده است، خاطرنشان کرد: منتقدین بر چشم دولت جا دارند اما کسانی که تلاش میکنند چوب لای چرخ دولت بگذارند موفق نخواهند شد به اهداف خود برسند.
جهانگیری همچنین به جنایتهای رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی که تلاش می کرد جمهوری اسلامی ایران را تهدیدی برای امنیت جهانی معرفی کند، امروز بی آبرو شده و با جنایاتی که در غزه انجام داده همه دنیا به خوبی فهمیده اند که رژیم کودک کش و جنایتکار چه کسی است.
در این نشست وزیر ورزش و جوانان نیز با تاکید بر ضرورت استفاده از پتاسیلهای موجود در بخش ورزش و بهره گیری از استعدادها و ظرفیت های بانوان برای کسب مدال در میادین ورزشی، به بیان مشکلات و تنگناهای موجود در ورزش کشور پرداخت و پیشنهاداتی را نیز مطرح نمود.
رییس کمیته ملی المپیک نیز ضمن قدردانی از دومین حضور معاون اول رییس جمهور در نشست روسای فدراسیونهای ورزشی به ارایه گزارشی از هفدهمین مسابقات و بازیهای آسیایی اینچوان پرداخت و توضیحاتی در خصوص رشتههای ورزشی، تعداد کشورهای شرکت کننده، زمانآغاز این رقابتها، تعداد تیمهای اعزام شونده به این رقابتها از ایران و همچنین نحوه انتخاب رشتهها و ورزشکاران اعزامی پرداخت.
وی همچنین نگرانیها و نقاط ضعف موجود در ورزش کشور را مطرح کرد و پیشنهادات و درخواستهای خود را همچون افزایش بودجه ورزش واعطای به موقع پاداش قهرمانان مطرح کرد.
معاون توسعه ورزش قهرمانی و حرفهای، رییس فدراسیون تکواندو، رییس کمیته ملی پارالمپیک و رییس فدراسیون کشتی نیز هرکدام در سخنانی ضمن قدردانی از نگاه ویژه دولت به امر ورزش، نظرات و دیدگاههای خود را ارایه کردند و پیشنهاداتی در راستای ارتقاء جایگاه ورزش کشور مطرح نمودند.