این سؤالی بود که Guardian انگلیس در ابتدای گزارش خود از حواشی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه منتشر کرد و در ادامه اتهام سنگینی به سلاطین مهار پنالتی در معتبرترین تورنمنت ملی جهان وارد کرد، جایی که به این قهرمانان تهمت کلاهبرداری و نقض قوانین بینالمللی را زد! در گزارش این سایت معتبر انگلیسی که در پی درخشش برخی دروازهبانها در مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی منتشر شد نام دروازهبان شماره یک ایران نیز دیده میشود، چون بنا به ادعای نویسنده Guardian، علیرضا بیرانوند هم جزو آن دسته از گلرهایی بود که قوانین فیفا هنگام ضربات پنالتی را نقض کرده است.
Guardian در این گزارش آورده است: «قوانین کاملاً مشخص است، دروازهبانها هنگام ضربات پنالتی تا لحظهای که ضربه زده شود حق عبور از خط را ندارند، اما این قانون در جام جهانی بارها توسط گلرها نقض شد تا آنها سر داوران و کمکها نیز کلاه بگذارند تا با همین بیقانونی به قهرمانان کشورهای خود بدل شوند در حالی که اگر قانون رعایت میشد چه بسا سرنوشت تیمها و نتایج در مرحله گروهی و حذفی به شکل دیگری رقم میخورد». در مرحله گروهی جام جهانی دو ضربه پنالتی بیشتر از همه سر و صدا کرد؛ یکی پنالتی مسی به ایسلند بود که آندرسون آن را مهار کرد و تصاویر تلویزیونی نشان داد این دروازهبان یک گام از خط دروازه بیرون آمده و داور میتوانست پنالتی را تکرار بدهد. با این حال بیقانونی دروازهبان ایسلندیها در سایه ناکامی مسی در گل کردن پنالتی و توقف آرژانتین گم شد تا اینکه نوبت به دومین پنالتی جنجالی این دوره از رقابتها رسید که پای ایران هم در میان بود.
در تشریح عملکردی که بیرانوند مقابل ضربه پنالتی کریس رونالدو داشت نویسنده Guardian در کنار اتهام کلاهبرداری، اما به روش جدیدی که مرد شماره یک ایران برای دور زدن قانون و فریب دادن داور و کمکهایش در دستور کار قرار داد اشاره کرد و نوشت: «بیرانوند اولین دروازهبان این جام بود که برای مهار پنالتی تصمیم گرفت یک گام عقبتر از خط طولی بایستد تا داور با خیال آسوده از اینکه او جلوتر از خط نمیآید تمام تمرکزش را روی ضربه زدن رونالدو قرار بدهد. همین اقدام فرصت خوبی در اختیار بیرانوند قرار داد تا مثل دیگر گلرهای جام قانون را نقض کند و یک گام جلوتر از خط دروازه شیرجه برود و جهت ضربه مرد سال جهان را بخواند. تصاویر منتشر شده کاملاً نشان داد که داور پاراگوئهای باید این ضربه را تکرار میکرد، اما انریکه کاسرس که با فشارهای زیادی روبهرو بود قید تکرار پنالتی را زد تا بیرانوند با کلاهبرداری و نقض قانون به قهرمان ملی ایران تبدیل شود».
کشیده شدن سرنوشت تیمهای صعودکننده به مراحل نهایی در بازیهای یک هشتم نهایی به ضیافت پنالتیها بیشتر از قبل سلاطین مهار پنالتی را در تیررس اخبار قرار داد، چون Guardian این بار با انتشار تصاویری واضح از دور زدن قانون مقابل دیدگان داوران از سیستم نظارتی فیفا و کمیته داوران بر این ضربات تعیینکننده انتقاد کرد. «فیفا این بار از VAR در کنترل ضربات پنالتی بهره نبرد، چون شرح وظایفی در رابطه با کنترل پنالتیها برای کمک داوران ویدئویی تعریف نشده است. شاید به همین خاطر بود که دروازهبانها به راحتی کلاهبرداری انجام میدادند، چون اگر VAR دخالت داشت قطعاً این ضربات تکرار میشد». سایت انگلیسی در ادامه به شیطنتهای دروازهبانهای روسیه، کرواسی و پسر مرد افسانهای دانمارک و منچستریونایتد یعنی کاسپر اشمایکل درون دروازه وایکینگها اشاره کرد و مدعی شد همه این گلرها در حالی توانستند خود را سلاطین مهار پنالتی و قهرمانان ملی کشورها قلمداد کنند که نقض قوانین از سوی تکتک آنها واضح است.
در گزارش Guardian از ضیافت پنالتیهای سه شب اول مرحله یک هشتم نهایی جام جهانی آمده است که در بیش از ۹ مورد از ضربات پنالتی که بازیکنان تیمهای مختلف به سمت دروازهها زدند گلرها قانون را نقض کردهاند که آکینفیف از روسیه و سوباسیچ از کرواسی بیشترین مورد را به نام خود ثبت کردهاند، اما کاسپر اشمایکل و داوید دخئا کمترین نقض را داشتند و در نهایت هم بازنده این ضیافت پنالتیها بودند تا وداع تلخی با جام جهانی داشته باشند. نویسنده با اشاره به تاکتیکهایی که دروازهبانهای مطرح این روزهای دنیای فوتبال برای دور زدن قوانین داوری هنگام پنالتیها در دستور کار قرار دادهاند بار دیگر به عکسالعمل علیرضا بیرانوند و ایستادن پشت خط طولی دروازه مقابل کریس رونالدو به عنوان جدیدترین تاکتیک گلرها اشاره داشت و مدعی شد از این پس باید شاهد تکرار همین رفتار گلر ایران از سوی دروازهبانها در رقابتهای باشگاهی و ملی در سطح دنیا نیز بود.
منبع: خبرورزشی