|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۸
کد خبر: ۲۱۹۹۲۲
تاریخ انتشار: ۰۹ تير ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۰
آقای بهشتی شخصیتی بود که به‌روز متحول می‌شد. آقای بهشتی در ساختارهای امروز مملکت حتما قانون اساسی را تغییر می‌داد. ما با تحول زمان نیاز به تحول در خیلی از مسائل داریم.
نشست کتابخوانی ویژه شهدای ترور همزمان با هفتم تیر ماه شهادت آیت‌الله بهشتی و ۷۲ تن از یارانش در مجتمع سرچشمه تهران با حضور دبیرکل جامعه روحانیت مبارز برگزار شد.

در این مراسم حجت الاسلام والمسلمین مصطفی پورمحمدی با تقدیر از برگزار کنندگان نشست کتاب‌خوانی «شهدای هفتم تیر» عنوان کرد: سال 49 اولین باری که شهید بهشتی را دیدم، از آلمان برگشته بود. برای زیارت به مشهد آمده بود. ما هم به همراه پدر و عمویمان به مشهد رفته بودیم. من آن زمان12-11 سالم بود. عموی من گفت آقای بهشتی از شخصیت‌های برجسته هستند، به دیدن ایشان برویم. آن جلال و جبروت آقای بهشتی، یک مقدار هم تیپشان با تیپ متأخر در عکس‌ها متفاوت بود. موی پشت سرشان هم بلندتر بود و یک حالت خاصی داشت. آقازاده‌هایشان داشتند مشق لاتین می‌نوشتند، من خیال کردم انگلیسی است. رفتیم و سوال کردیم، گفتند، خیر آلمانی می‌نویسیم.

پورمحمدی با بیان اینکه شهید بهشتی نقد پذیر بود گفت: 16 اسفند 1359، زمانی که بنی صدر در دانشگاه تهران آن بلوا را راه انداخت و منافقان تظاهرات شدیدی کردند، دور ساختمان دادگستری در میدان ارگ آمدند. صدای شعار مرگ بر بهشتی بلند وشدید بود.ما آن‌جا اجلاس دادستان‌ها و قضات را داشتیم. شهید بهشتی آن زمان رئیس دیوان عالی بود. برای همه ما ، چند نفر چند نفر جلسه گذاشته بودند، سوالات و مسائلمان را با ایشان مطرح می کردیم. شیشه‌ها در اتاقی که با آقای بهشتی کار داشتیم، می‌لرزید. شهید بهشتی آرامش و وقار فوق‌العاده ای داشتند. آقای بهشتی در دوران زندگی‌شان همیشه دارای شخصیت پیشرو و موسس بودند. این یکی از ویژگی‌های منحصربفرد آقای بهشتی است. اگر دبیرستان دین و دانش را راه انداختند، به‌عنوان یک موسس با یک نگاه فوق‌العاده بود. اگر دوستان در موتلفه به ایشان مراجعه کردند، به‌عنوان یک تفکر تاسیسی آنها را راهنمایی کردند. اگر آمدند در مدرسه حقانی نوآوری نظامات آموزشی حوزه علمیه قم را موسس و پایه‌گذار بودند.شمن اینکه آقای بهشتی جزو موسسین جامعه روحانیت مبارز هستند.

اهم اظهارات دبیرکل جامعه روحانیت به شرح زیر است:

* آقای بهشتی زنده امروز است. شهدا زنده‌اند و به قول آقای بهشتی هم ما جاودانگان تاریخ خواهیم ماند؛ این تعبیر بلند شهید بهشتی است. حالا سوال من این است که اگر امروز آقای بهشتی بود، با ما چگونه زندگی می‌کرد؟ شهید بهشتی حتما از اهداف آرمانی ما دفاع می‌کرد. اهداف آرمانی نظام، آرمان‌های بلند، اسلام‌خواهی، حقیقت‌طلبی، مبارزه با استکبار، مبارزه با آمریکا، مبارزه با صهیونیسم، با دشمنان اسلام، بشریت، دفاع از مظلومین، حتما در اوج نگاه شهید بهشتی بود و ما را تحسین و تجلیل می‌کرد.

*شهید بهشتی می‌گوید با کمال تاسف باید بگویم در این شش ماه که از پیروزی انقلاب می‌گذرد، از این طریق ما ضربه‌های شکننده و سهمگینی خورده‌اید. چند سطر توضیح می‌دهد دنبال زندگی رفتیم. چرا ما مصرف‌زده و روزمره شده‌ایم. این برای ماه‌های اول انقلاب است، نه برای سال چهلم انقلاب. خیلی از بچه‌ها و جوانان ما فکر می‌کنند این مصیبت‌های امروز ما است. نه؛ این مصیبت‌های ماه‌های اول انقلاب است، شهید بهشتی هم سخنرانش است. در آخر آقای بهشتی این را می‌گوید. ایشان می‌گوید که بیدار باشیم، هوشیار باشیم، کدام انقلاب است در دنیا که در صبح پیروزی‌اش کار خودش را تمام‌یافته باشد؟ خودآگاهی انقلابی، شور انقلابی باید همچنان ادامه یابد. تا چه موقع؟ من گفتم تا سال‌های سال، بگذارید بگویم تا بی‌نهایت. بگذارید بگویم جامعه اسلامی، جامعه‌ای است که تداوم و انقلاب در آن پایان زمانی ندارد. درود بر تو، رحمت خدا بر تو، غفران الهی بر تو باد و بر آن روح و فکر و ایده بلندت.

* شهید بهشتی(ره) از اهداف آرمانی ما دفاع می‌کردند، در آن تردیدی نیست، ما را هم تجلیل می‌کردنداما من فکر می‌کنم در آن ساختارسازی که ما بر اساس قانون اساسی کردیم، آقای بهشتی چه به ما می‌گفتند و چه می‌گویند. من فکر می‌کنم آقای بهشتی منتقد جدی امروز ما بودند. آقای بهشتی هیچگاه به این دیوان‌سالاری پرهزینه رضایت نمی‌داد. صحبت‌هایش خیلی گویاست. آقای بهشتی اجازه نمی‌داد در این شرایط، این ناکارآمدی اقتصادی و خوداتکایی به نفت همچنان ادامه پیدا کند. آقای بهشتی همیشه در زندگی‌اش تجدیدنظرطلب و بازنگر در رفتار بود.

*ما در مدرسه حقانی یادمان است؛ سال‌های 56-55 قبل از داستان دکتر شریعتی و کشمکش‌ها، آقای بهشتی منظم می‌آمد برنامه‌ها را تحت نظر قرار می‌داد، مرور می‌کرد، می‌گفت این‌جا غلط است، ‌این‌جا درست است، این‌جا باید با ما، با طلبه‌ها و با استاید بنشیند، صحبت کند. یک شخصیت پیوسته تجدیدنظرطلب، به‌روز و تحول‌طلب بود. البته در اصول مبانی و حرکت‌ بر اساس نیاز زمان مقتضیات خیلی جدی بود.

*آقای بهشتی شخصیتی بود که به‌روز متحول می‌شد. آقای بهشتی در ساختارهای امروز مملکت حتما قانون اساسی را تغییر می‌داد. ما با تحول زمان نیاز به تحول در خیلی از مسائل داریم. آقای بهشتی می‌گوید ما هیچ وقت شکل ثابتی در نظام سیاسی نداریم؛ در همین کتاب هم آمده است. ایشان می‌گویید در نظام سیاسی تعیین و تحمیل هم نداریم . تعیین با امت آگاه و مومن است. پذیرش با امت همراه با ارمان‌های انقلابی و اسلامی است.

*آقای بهشتی رئیس دیوان عالی کشور بود، امروز بیاید و ببیند 16 میلیون پرونده در نظام قضایی ما در چرخش است. کدام نظام قضایی زیر 16 میلیون پرونده دوام می‌آورد و می‌تواند کارش را درست انجام دهد؟ حتما عیب‌های جدی داریم در رفتار مدنی، نه فقط در قوه قضاییه، در مناسبات دیوان سالاری‌مان، در فرهنگ عمومی‌مان و باید به همه این‌ها بپردازیم. آقای بهشتی در اهداف رفتاری حتما ما را توبیخ می‌کرد من در ساختار می‌گویم نقد جدی داشت، در رفتار می‌گویم آقای بهشتی ما را توبیخ می‌کرد.

*در رفتار مدنی‌مان، در رفتار اجتماعی‌مان حتما ما در بخش‌هایی، با آن سلوک آقای بهشتی تفاوت‌های زیادی داریم. به نظر من الان اگر آقای بهشتی بودند، هم ما را یک توبیخ می‌کردند و هم تحسین می‌کردند. می‌گفتند دنبال تجدیدنظر و بازسازی و اصلاح و تحول در خودتان رفتید، الحمدلله، ولی چرا آنقدر دیر؟ چرا با تاخیر؟ چرا اینقدر زمان‌گذشته؟ باید با شخصیت‌هایمان و قهرمان‌های تاریخی‌مان و با تاریخ‌سازانمان زنده برخورد کنیم، چون این‌ها شخصیت‌های زنده ما هستند و حتما ما همچنان به شناخت بهشتی نیاز داریم. ما امروز نیاز داریم بیش از هر زمان دیگر بهشتی را بشناسانیم.

منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین