|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۳:۵۱
کد خبر: ۲۱۹۸۵۳
تاریخ انتشار: ۰۸ تير ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۰
زبان انسان مانند آیینه‌ای است که بیان‌کننده سلامت بدن است و تغییرات روی زبان از جمله تغییر رنگ یا وجود خال می‌تواند نشان از بروز بیماری باشد. امروزه متأسفانه میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به انواع سرطان‌ها آمار چشمگیری پیدا کرده‌اند.
 زبان انسان مانند آیینه‌ای است که بیان‌کننده سلامت بدن است و تغییرات روی زبان از جمله تغییر رنگ یا وجود خال می‌تواند نشان از بروز بیماری باشد. امروزه متأسفانه میزان مرگ و میر در اثر ابتلا به انواع سرطان‌ها آمار چشمگیری پیدا کرده‌اند.

قطعاً با آگاهی از نشانه‌های سرطان‌های مختلف می‌توان از ابتدای ابتلا به این بیماری، درمان‌ها را آغاز کرد؛ شروع زودهنگام درمان همه بیماری‌ها علاوه بر کمتر شدن هزینه‌ها، درد و مشکلات ناشی از پیشرفت بیماری را هم کاهش می‌دهد. سرطان زبان یکی از همین بیماری‌ها است که با شناخت علائم‌اش می‌توان در جهت درمان سریع آن اقدام کرد. البته وجود هر زخم و حالت غیرطبیعی زبان هم دلیل قطعی ابتلا به سرطان زبان نیست.

عوامل ابتلا به سرطان زبان
عوامل مختلفی می‌توانند در ابتلا به سرطان زبان تأثیر داشته باشند.
یک فلوشیپ تومورهای سروگردن درباره علل بروز این نوع سرطان توضیح می‌دهد: رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان، مصرف موادمخدر دهانی مانند ناس (پامپراک یا ناس ماده‌ای اعتیادآور و سبزرنگ است که در ظاهر گیاهی به‌نظر می‌رسد، اما افزودنی‌های خطرناک زیاد دیگری نیز داشته وعوارض بلندمدتی چون سرطان دارد.)

، عفونت‌های ویروسی مثل «HPV» که عبارت است از ابتلا به زگیل‌های تناسلی که از طریق رابطه دهانی این زگیل‌ها قابل انتقال هستند و موادغذایی نیترات دار مانند غذاهای حاوی نگهدارنده‌های غیرمجاز می‌توانند زمینه ساز بروز سرطان زبان باشند.

زخم زبان را جدی بگیریم
سرطان زبان مانند سرطان‌های دیگر در صورت شناسایی زودهنگام قابل درمان است اما در صورتی که فرد با علائم آن آشنا نباشد یا آنها را نادیده بگیرد می‌تواند مشکلات جبران‌ناپذیری را به‌دنبال داشته باشد.
دکتررضا بدیعی در زمینه علائم سرطان زبان توضیح می‌دهد: مهم‌ترین علامت سرطان زبان زخمی است که در کناره‌های زبان ایجاد می‌شود و به مرور زمان بهبود پیدا نمی‌کند، چنانچه بیش از یک ماه فردی زخمی روی زبان داشته باشد که خوب نشده حتماً باید برای بررسی‌های لازم به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کند.

تکنیکی برای درمان سرطان زبان
تومورهای زبانی مانند سایر سرطان‌ها در مراحل مختلف درمان‌های متفاوتی دارد و طبیعتاً در مراحل ابتدایی درمان‌های ساده تری صورت می‌گیرد.

دکتر بدیعی با اشاره به اینکه امروزه در حوزه درمان این دسته از سرطان‌ها پیشرفت بسیار چشمگیری داشته ایم، می‌افزاید: در سرطان‌های بدخیم زبان، تومورهای زبانی دیگر به رادیوتراپی پاسخ نمی‌دهند و کل زبان و کف دهان درگیر می‌شود؛ در گذشته در این مرحله امکان درمان بیمار وجود نداشت اما در حال حاضر با استفاده از تکنیک بافت آزاد (free flape) سرطان زبان قابل درمان است.

در این روش پوست و عضله همراه با شریان و ورید آن از اندام‌های تحتانی یا فوقانی مانند دست و پا برداشته می‌شود و در نهایت رگ‌ها به عروق گردن پیوند زده می‌شوند، یعنی زبانی جدید از پوست و عضله جایگزین می‌شود.

او در ادامه در زمینه کارکرد اندام‌ها بعد از جراحی می‌گوید: برداشت پوست و عضله باعث اختلال در کارکرد اندام مورد نظر نمی‌شود. در جراحی تومورهای سرطان زبان با وجود سنگین بودن عمل جراحی و نیاز به مراقبت‌های خاص بعد از عمل، بیمار کمتر از یک هفته ترخیص می‌شود و از یک هفته تا یک ماه بعد هم می‌تواند صحبت کند.

فردی که این عمل جراحی را انجام داده است می‌تواند از دو هفته تا سه ماه بعد از جراحی از راه دهان شروع به غذا خوردن کند.

این بیماری معمولاً بعد از سنین 50 سالگی به سراغ افراد می‌آید، برای اینکه بتوانید این بیماری را در همان مراحل آغازین ابتلا، مهار و درمان کنید نباید براحتی از کنار زخم‌های دهانی که به مدتی طولانی در دهان باقی مانده‌اند بگذرید، مراجعه به متخصص را به تعویق نیندازید تا دچار عوارض وخیم و خطرناک این بیماری نشوید، این بیماری با مراجعه به پزشک به آسانی قابل تشخیص و شناسایی است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین