|
|
امروز: سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۷:۰۴
کد خبر: ۲۱۹۰۴۹
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۳
نمایش فیلم‌های سه فیلم‌ساز زن در رم،جدیدترین خبر از نمایش «ریچارد» و وضعیت سالن‌سازی در اردبیل و... از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.
 نمایش فیلم‌های سه فیلم‌ساز زن در رم،جدیدترین خبر از نمایش «ریچارد» و وضعیت سالن‌سازی در اردبیل و... از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.

رخشان بنی‌اعتماد، نرگس آبیار و آیدا پناهنده در برنامه «سه زن، سینمای دیگری از ایران» در موزه معتبر ماکسی رم حضور پیدا می‌کنند.

به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی فیلم «شبی که ماه کامل شد»، سه زن سینماگر ایرانی برای حضور در برنامه «سه زن، سینمای دیگری از ایران» و نمایش فیلم‌هایشان به ایتالیا سفر کرده‌اند.

موزه معتبر ماکسی رم با دعوت از رخشان بنی‌اعتماد، نرگس آبیار و آیدا پناهنده و مرور آثار این کارگردانان، 2 تا 4 تیرماه برنامه‌ای را با عنوان «سه زن، سینمای دیگر از ایران» با حمایت جشنواره فیلم‌های آسیایی رم، سیتی فست و بنیاد سینمای شهر رم و با طراحی ایتالو اسپینلی و ماریو سستی برگزار می‌کند.

در روز اول این برنامه، فیلم‌های «نرگس» و «نفس»، در روز دوم «زیر پوست شهر»، «شیار ۱۴۳» و «اسرافیل» و در روز سوم «بانوی اردیبهشت» و «قصه‌ها» با زیرنویس ایتالیایی به نمایش در می‌آیند.

بر اساس این گزارش، موزه ماکسی شهر رم، موزه ملی هنر قرن بیست و یکم ایتالیاست که با طراحی معمار معروف و فقید، خانم زاها حدید از سال ۲۰۱۰آغاز به کار کرده است. این موزه در ماه مارس ۲۰۱۵نیز برنامه «قصه‌های هزار و یک شب: تاریخ تدوین نشده» را درباره ایران برپا کرده بود.

جدیدترین خبر از «ریچارد»

چهره های شناخته شده هنری به عنوان طراح و آهنگساز به نمایش «ریچارد» به کارگردانی حمیدرضا نعیمی پیوستند.

در این اثر نمایشی که از تیرماه سال جاری در تالار وحدت روی صحنه می رود، رضا مهدی زاده طراح صحنه، ادنا زینلیان طراح لباس، ماریا حاجی ها طراح گریم، رضا حیدری طراح نور، حبیب شیبانی و پردیس خسروی طراح حرکت، محمدصادق زرجویان طراح پوستر و بروشور، سینا کوایی صدا و افکت و استاد مهرداد پازوکی با عنوان آهنگساز حضور دارند.

نمایش «ریچارد» اقتباسی از نمایشنامه «ریچارد سوم» اثر ویلیام شکسپیر است که توسط حمیدرضا نعیمی انجام شده است.

این اثر شرح حال مردی است که برای رسیدن به قدرت، تمام مرزهای اخلاق، دین و سیاست را پشت سر می گذارد.

سینما در اردبیل چه وضعیتی دارد؟

در سال های اخیر سینماهای استان اردبیل شاهد رشد و ارتقای سطح کمی و کیفی مناسبی بوده و اقدامات بسیار خوبی هم از طرف مالکین و  هم از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام گرفته است.

به گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی،سمعی و بصری، سید ناصر اسحاقی،مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل گفت : این استان مرزی با جمعیتی بالغ بر ۳ میلیون نفر از نظر بهره مندی از سالن های  سینما در محرومیت به سر می‌برد، البته با توجه به افزایش نسبی تعداد سینماها در سالهای اخیر  اوضاع کمی بهتر شده است .

 وی افزود: ۵ سینمای فعال در شهرستانهای اردبیل، پارس آباد، خلخال و مشکین شهر و یک سینمای سیار در استان که در اختیار انجمن سینمای جوانان مشکین شهر هست بدنه سینمای استان اردبیل را تشکیل می دهد. از نظر کیفیت سینماها با توجه به تاسیس یک سالن سینما و بروزرسانی و بهسازی که در سال های اخیر اتفاق افتاده، می توان گفت این بهبود تجهیزات توانسته است تماشاگران بیشتری به سوی سینما بکشاند.

اسحاقی با اشاره به برگزاری جشنواره فیلم فجر و نمایش فیلمهای سینما تجربه، و تاثیرآن در بهبود وضعیت سینماهای استان اردبیل گفت:برگزاری جشنواره‌های مختلف در استانها، هم در جذب مخاطب هم در ارتقای سطح دانش سینمایی هنرمندان، کارشناسان، منتقدین وحتی عموم مردم نقش بسیار خوبی داشته است . برگزاری بخش استانی جشنواره فجر بهانه ای شد تا در بخش‌های کودک و نوجوان و همچنین تولیدات بومی استان در کنار این جشنواره اکران های ویژه ای داشته باشیم و اینها در آینده به نفع سینمایی استان خواهد بود. وی ادامه داد :اکران فیلم های گروه هنر و تجربه که به صورت مستمر در یکی از سینماهای مرکز استان انجام می گیرد به طور خاص مورد توجه علاقه مندان به سینما قرار گرفته و همین اکران ها باعث شده است حضور برخی از عوامل فیلم ها و برگزاری نشست ها و نقد و بررسی ها در حاشیه این اکرانها انجام گیرد و خود این موضوع بسیار مثمر ثمر و مفید بوده است

این مدیر فرهنگی بیان کرد: ایجاد و راه‌اندازی یک مورد سینما در بخش خصوصی در مجموعه گردشگری پل معلق شهرستان مشکین شهر، راه اندازی سینما سیار با همکاری انجمن سینمای جوانان ایران و تعویض و تجهیز دو سینمای فعال در مرکز استان که به همت موسسه سینما شهر و با مشارکت مالکین سینما انجام گرفت و نیز تجهیز یکی از مجتمع های فرهنگی هنری استان در شهرستان خلخال به سیستم نمایش دیجیتال و بازگشایی و فعال نمودن سینمای شهرستان مرزی پارس آباد پس از ده سال رکود، از اهم اقدامات صورت گرفته در سال های اخیر است. وی افزود: در بخش جذب مخاطب نیز با رایزنیها و فعالیتهایی که از سوی موسسات علاقه مند به فرهنگ و هنر و سازمانهای مردم نهاد انجام گرفته و راهاندازی کمپینهای مردمی و تشویق آنها به حضور در سینماها برای تماشای فیلم موجب شده است که کیفیت حضور مردم و کمیت مخاطبان افزایش یابد.

اسحاقی در ادامه تاکید کرد: من بارها عرض کردم که حال سینمای امروز کشور و استان خوب است و این خوب بودن به معنای این است که نسبت به سال های قبل وضعیت ساختمان سینماها، سیستم پخش اکران فیلمها و تماشاگران خوب است اما هنوز برای بهتر شدن باید تلاش کرد و همت جمعی دولتمردان و مسئولین را میطلبد.

وی در ادامه گفت: پیشنهاد بنده در جلسات مکرر با مسئولین وزارتی و سازمان سینمایی، بهبود صنعت سینما در استانها در بعد تمرکز زدایی ساخت فیلمهای سینمایی دور از مرکز است، بدین معنی که سازمان سینمایی برای هر یک از استان ها سهمیه تولید قائل شود، به طور مثال می توان هر سال یک فیلم سینمایی تولیدی در یکی از استان ها داشته باشیم به این شکل که یا عوامل تولید فیلم از استان متقاضی اعلام آمادگی کنند و فیلم در استان با حمایت بنیاد فارابی و سازمان سینمایی تولید شود یا تولیدکنندگان فیلم سینمایی متقاضی در تهران به سمت استان ها هدایت شوند.

اسحاقی تاکید کرد: این تولیدات در شهرستانها باعث ارتقاء سطح دانش و تجربه هنرمندان در استان ها خواهد بود و همچنین موجب خواهد شد که هنرمندان از شهرستانها به تهران مهاجرت نکنند و استانها از این سرمایه‌های اجتماعی خالی نشوند. در خصوص سینماها و سیستم اکران نیز شهرستانهای استان به سیستم نمایش دیجیتال در سالن های مجتمع فرهنگی و هنری و سایر ساختمان های متقاضی مجهز شوند و افزایش تعداد سینما سیار در شهرستانهای متقاضی باعث خواهد شد که بخش های مختلف شهرستان و اقشار مختلف جامعه بتوانند از نعمت تماشای فیلم های سینمایی بهره مند شوند.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل در پایان ضمن تقدیر و تشکر از زحمتکشان عرصه هنر هفتم در کلیه دستگاه ها بویژه سازمان سینمایی اظهار کرد: انتظار می رود با افزایش ناوگان سینماها در استان های محروم و مرزی به توسعه عدالت و تمرکز زدایی در کشور کمک کنیم، همچنین با دقت درانتخاب و تایید فیلمنامه هایی که دغدغه بومی و ملی و محلی دارند و حضور اساتید فیلم سازی در قالب کارگاههای تولید فیلم در استان به صورت نشستهای تخصصی، به بهبود دانش و جذب علاقه مندان به سینما کمک کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین