حسن رسولی به صحبتهای اخیر رئیسجمهور درباره فسادهای سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: من فکر میکنم آقای رئیسجمهور در تبیین صورت وضعیت و فصل مشترک وضعیت قوه مجریه که در سال 92 از سوی آقای احمدینژاد و جریان اصولگرا تحویل ایشان داده شد کوتاهی کردند؛ هرچند طی چند مورد از جمله سخنان اخیرشان اشاراتی به وضعیت کشور که حاصل عملکرد جریان اصولگرا و رئیسجمهور مورد حمایت آنهاست پرداختند.
وی با بیان اینکه "یکی از ابتداییترین قواعد دموکراسی و مردمسالاری، پاسخگویی احزاب، جریانات و شخصیتهای سیاسی به مردم است"، یادآور شد: آقای خاتمی پس از پایان دوره هشتساله طی چندین نشست تخصصی مبانی نظری و عملکرد دولت اصلاحات را به نقد گذاشتند و در هر دو حوزه گزارشاتی تنظیم شد که در حال حاضر موجود است و مثلاً اصلاحطلبان میتوانند بگویند که در حوزه سیاست داخلی که متولی آن وزیر کشور بود در هشت سال دولت خاتمی چه رویکردهایی اعمال و چه نتایجی حاصل شد و درواقع نقاط قوت و ضعف کدام است تا مردم بویژه پژوهشگران و کارشناسان بتوانند به عنوان یک سند، کارنامه اصلاحطلبان را مورد نقد قرار دهند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: جریان اصولگرا از سال 84 تا 92 طی هشت سال هر سه قوه کشور را در اختیار داشت. قوه مجریه در دست آنها بود، اکثریت قوه مقننه نیز در اختیار آنها بود و قوه قضائیه نیز بصورت سنتی طی دو دهه گذشته در اختیار آنها بوده است. امروز ملت ایران حق دارد از این جریان و رئیسجمهور مورد حمایت آنها یعنی آقای احمدینژاد بپرسد که شما که در طول هشت سال قریب به 800 میلیارد دلار نفت فروختید این درآمد افسانهای را در چه مواردی مصرف کردید و چه نتایجی به نفع منافع ملی از آن حاصل شده است؟
رسولی با بیان اینکه "آنها باید به صاحب اصلی کشور و انقلاب یعنی مردم، عملکرد خود را گزارش دهند و این خواسته بهحقی است"، گفت: البته چه این جریان سیاسی و آقای احمدینژاد این پاسخگویی را انجام دهند یا ندهند، نشانه عملکرد آنها در رشد منافع اقتصادی، تورم، بیکاری، افزایش تحریمهای بینالمللی علیه ایران، انزوای ایران طی هشت سال گذشته، بسته بودن فضای سیاسی و اجتماعی کشور و داشتن نگاه بسته امنیتی و نظامی به حوزههای سیاسی، فرهنگی و اجتماعی مشهود است.
این فعال سیاسی اصلاحطلب بررسی این شاخصها را موجب درک توان مدیریتی جریان اصولگرا در طول هشت سال گذشته دانست و اظهار کرد: خود این شاخصها، عملکردها و آثار و عواقب آنها نشاندهنده توان مملکتداری جریان اصولگرا و عُرضه و بنیه مدیریتی رئیسجمهور مورد حمایت آنها است.
رسولی ادامه داد: با کمال تأسف این جریان به جای ایستادن در جایگاه پاسخگویی، با فرار به جلو و استفاده از بسترها و ابزارهای گسترده سیاسی و رسانهای نه تنها به دادخواست عمومی ملت که گزارشدهی به آنهاست اقدام نمیکند بلکه به دور از انصاف در موضع طلبکاری قرار گرفته و هر روز در حوزههای مختلف در برابر دولت فعلی صفآرایی میکند؛ آن هم دولتی که در یک سال گذشته حداقل شعله تداوم خرابکاریهای گذشته را خاموش کرده، ثبات و آرامش را به کشور بازگردانده، در سطح بینالمللی تا حدودی منزلت سیاسی و بینالمللی کشور را اعاده کرده، در حوزههای اقتصادی و مدیریتی مبتنی بر تشخیصهای فنی و کارشناسی رفتار میکند و بر بکارگیری مدیران ارشد و استفاده از نخبگان و باتجربههای هر حوزه تاکید دارد.
این عضو بنیاد باران افزود: جریان آقای احمدینژاد و اصولگرایان به دلیل خالی بودن دستشان از حیث کارنامه عملکرد، یک روز با تابلوی دلواپسان، سیاستهای هستهای و بینالمللی دولت را که صدرصد مورد تأیید رهبری است، مورد آماج حمله قرار میدهند و از سویی دیگر در حوزههای فرهنگی و ارزشی یکباره به یاد تفکیک جنسیتی و مقابله با برهمزدگان عفاف و حجاب میافتند و با تمسک به مسائل مختلف روبروی دولت صفآرایی میکنند. مردم ایران و کارشناسان مربوطه، خود قضاوت میکنند که آیا همکاری زنان و مردان در نظام اداری طی هشت سال قبل از آقای روحانی خلاف شرع نبوده که یکباره این کشف مهم صورت گرفته و آنها با تبلیغات گسترده به عنوان سوژهای علیه دولت آن را مورد استفاده قرار میدهند.
رسولی بر لزوم ارائه گزارشهای درست از عملکرد دولت قبل تاکید کرد و گفت: پیشنهاد میکنم یکی از اتاقهای فکر و اندیشکدههای جریان اصولگرا و جبهه پایداری که تندترین بخش اصولگراست، همانند عملکرد جریان اصلاحات و آقای خاتمی کارگاههایی را تشکیل دهند و با دعوت از نخبگان و کارشناسان عملکرد هشت ساله خود را بصورت علمی و آماری مورد بررسی و به افکار عمومی عرضه کنند.
وی ادامه داد: بدین ترتیب هم میتوانند نقاط مثبت را احصا کنند و به آن ببالند و بنازند و هم سوءتدبیرها، قانونگریزیها، باندبازیها، دامن زدن به اختلافات بین سران کشور - چیزی که ما در طی هشت سال گذشته مشاهده کردیم و بگمبگمهایی که مردم یادشان هست - را بصورت واقعبینانه مورد تحلیل و پردازش قرار دهند تا مردم بتوانند برای انتخابات مجلس آینده به یک ارزیابی و قضاوت واقعبینانه از کارآمدی و اثربخشی دکترین کشورداری این آقایان و عملکردهایشان برسند و در تصمیمگیری رفتار انتخاباتیشان این ارزیابی را مورد استفاده قرار دهند. اگر این عملکرد مفید باشد قطعاً افکار عمومی به سوی این جریان مجدداً گرایش پیدا میکنند و اگر منفی باشد ملت حق دارد به دلیل ناتوانی این جریان فکری در اداره امور کشور آنها را انتخاب نکند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب در مورد انتظار از قوه قضائیه در برخورد با مفاسد سالهای اخیر نیز گفت: انتظار همیشگی فعالان سیاسی از قوه قضائیه این است که رفتار و عملکردی ملی، مستقل و فراجناحی داشته باشد، بهگونهای که در رسیدگی به مفاسد صرف نظر از اینکه متهمان به چه اردوگاه سیاسی وابسته هستند، مستقلانه عمل کند و اگر به اتهامات مهدی هاشمی رسیدگی میشود، به اتهامات نزدیکان احمدینژاد نیز رسیدگی شود و در همین حد نیز اطلاعرسانی شود.
این عضو بنیاد باران در همین راستا خاطرنشان کرد: اگر به شکایت اشخاص حقیقی و حقوقی از فعالان سیاسی اصلاحطلب از سوی قوه قضائیه رسیدگی میشود، به شکایت اصلاحطلبانی چون آقای تاجزاده، بهزاد نبوی و سایرین نیز رسیدگی شود. این انتظار، انتظار به حقی است که از سوی قوه قضائیه برآورده نشده است.
رسولی با بیان اینکه "بارها رئیس قوه قضائیه تاکید کرده که این قوه مستقل و قاطعانه حرکت میکند"، افزود: با توجه به این سخنان، این انتظار وجود دارد که در آینده نزدیک شاهد برگزاری دادگاههای مربوط به این مفاسد و اطلاعرسانی در ارتباط با سرانجام آنها چون بیمه ایران، اختلاس سه هزار میلیارد تومانی، تأمین اجتماعی و آقای مرتضوی باشیم و اگر این اتفاق بیفتد افکار عمومی قانع میشوند و اطمینان میکند که ادعای مستقل بودن و قاطعیت دستگاه قضا ادعایی است که با واقعیت همخوانی دارد ولی اگر این نشانهها دیده نشود افکار عمومی اعتمادی به ادعاهای کلامی نخواهند داشت.