|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۱۷:۲۳
کد خبر: ۲۱۷۴۷۰
تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۹
اکنون شرایط موجود ابهاماتی را با خود به همراه داشته مبنی بر اینکه اگر بانک مرکزی دستورالعمل در مورد محدود کردن خرید شارژ و سایر خدمات را از طریق کارت‌های بانکی صادر و ابلاغ نکرده است، چرا این محدودیت پابرجاست و امکان استفاده قبلی وجود ندارد.
در جریان محدودیت فعالیت کدهای USSD اخیرا پیامکی برای کاربران در رابطه با محدود شدن برای خرید شارژ، بسته و یا پرداخت قبض از کارت‌های بانکی برای یک بار در روز ارسال شد. بانک مرکزی گر چه این موضوع را تکذیب کرد، ولی ارسال پیامک‌ها همچنان ادامه دارد!

 چندی پیش  پیامکی برای مشترکان تلفن همراه ارسال شد مبنی بر اینکه با توجه به محدودیت جدید بانکی اعمال شده تا اطلاع ثانونی فقط می‌توانید از هر کارت بانکی در هر روز یک بار  شارژ و یا بسته خریده و یا پرداخت قبض را انجام دهید. در ادامه این پیامک پیشنهادات دیگری برای تکرار خرید شارژ اعلام می‌شود.

این پیام که نشان می‌داد بانک مرکزی دست به محدود کردن خرید شارژ و یا سایر خدمات از طریق کدهای USSD با کارت‌های بانکی زده است، با واکنش معاون فناوری و اطلاعات این بانک همراه شد و ناصر حکیمی اعلام کرد  که بانک مرکزی هیچ بخشنامه‌ای برای محدودیت تراکنش USSD صادر نکرده و حتی شاپرک هم بخشنامه‌ای در این زمینه نداشته است.

گر چه به نظر می‌رسید با این اعلام بانک مرکزی و به هر ترتیب اقدامی که در این زمینه انجام خواهد شد، دیگر چنین پیامکی برای کاربران ارسال نشده و آنها می‌توانند در هر روز به هر تعداد که می‌خواهند با کارت بانکی خود شارژ تلفن همراه بگیرند و یا سایر خدمات را دریافت کنند، اما ارسال این پیامک‌ها همچنان ادامه دارد. کاربران عنوان می‌کنند که در حال حاضر نمی‌توانند  در یک روز بیش از یک بار از طریق کارت بانکی خود شارژ و یا بسته اینترنتی خریده و یا قبض موبایل خود را پرداخت کنند و با ارسال پیامک محدودیت مواجه می‌شوند.

اکنون شرایط موجود ابهاماتی را با خود به همراه داشته مبنی بر اینکه اگر بانک مرکزی دستورالعمل در مورد محدود کردن خرید شارژ و سایر خدمات را از طریق کارت‌های بانکی صادر و ابلاغ نکرده است، چرا این محدودیت پابرجاست و امکان استفاده قبلی وجود ندارد.

ماجرای حذف کدهای USSD و به عبارتی محدود شدن اپراتورها به بخشنامه بانک مرکزی در بهمن ماه سال گذشته برمی‌گردد که دست به محدود کردن دسترسی‌ها به حساب‌های بانکی زد. بانک مرکزی معتقد بود که نباید اطلاعات حساس کارت‌های بانکی مشتریان از جمله رمز دوم آنها از مسیرهایی که فاقد رمزنگاری مناسب بوده و امکانات ذخیره سازی یا مشاوره آن توسط عواملی غیر از بانک یا ارائه دهنده خدمات وجود دارد، مبادله شود. از این رو اعلام کرد که تراکنش‌های فاقد رمزنگاری از مبدا تا مقصد باید حذف شده مگر اینکه برای چند مورد خاص.

اما این دستورالعمل با واکنش‌هایی از سوی وزارت ارتباطات و شخص وزیر مواجه شد و رایزنی‌هایی در رابطه با به تاخیر انداختن اجرای آن با شرایط متفاوت صورت گرفت، اما با وجود گذشت چند ماه تاکنون نتایج نهایی آن اعلام و اجرایی نشده است.
منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین