کد خبر: ۲۱۶۳۵۱
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۹
وزیر امور خارجه کشورمان در نامه خود، خروج آمریکا از برجام را نقطه اوج تلاش های مسبوق به سابقه آمریکا در نقض و تضعیف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست.
 در ادامه رایزنی‌های وزارت امور خارجه ایران، با سایر کشورها در خصوص اقدام غیرقانونی و یکجانبه دولت آمریکا از جمله در خروج از برجام، وزیر امور خارجه طی نامه‌ای به همتایان خود، ضمن تشریح پیامدهای خطرناک این اقدام ایالات متحده، خواستار محکومیت زیاده‌خواهی و اقدامات غیرقانونی آمریکا از سوی این کشورها و تداوم اجرای برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت از سوی آنها شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی «تدبیر و امید»؛وزیر امور خارجه کشورمان در نامه خود، خروج آمریکا از برجام را نقطه اوج تلاش های مسبوق به سابقه آمریکا در نقض و تضعیف برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد دانست و با اشاره به اینکه برجام همانند هر توافق بین المللی دیگری، تابع قاعده وفای به عهد و مبتنی بر تعهدات متقابل کلیه طرف‌هاست، تاکید کرد که گستره، مقررات و چارچوب زمانی این توافق، نتیجه مذاکرات دقیق، حساس و متوازن چندجانبه است که افزایش، تغییر و یا مذاکره مجدد در باره آنها ممکن نیست، بهره حاصل از این توافق برای ملت ایران نیز نمی‌تواند به هیچ شرطی به غیر از اقدامات داوطلبانه مرتبط به موضوع هسته‌ای - که به طور مشخص و منحصراً در برجام و ضمائم آن درج شده‌اند - مشروط شود.

وی متذکر شد که خروج نامشروع دولت آمریکا از برجام و خصوصاً روش‌های قلدرمآبانه‌ای که این دولت برای همراه کردن سایر دولت ها استفاده می‌کند، اصل وفای به عهد را نقض، حاکمیت قانون و حقوق بین‌الملل را در سطح بین‌المللی بی‌اعتبار، و اهداف و اصول منشور ملل متحد و کارآیی نهادهای بین‌المللی را به چالش می کشد.

وزیر خارجه در این نامه با تأکید بر این موضوع که برجام بحرانی غیرضروری که بیش از یک دهه به درازا کشیده بود را خاتمه بخشید، خاطرنشان ساخت: برجام به قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد ضمیمه و به موجب آن تائید شده است. لذا برجام فقط به امضاء کنندگان آن تعلق ندارد تا یک طرف بتواند بر اساس سیاست داخلی و یا اختلافات سیاسی با هیأت حاکمه سابقش، دل خواهانه و غیرمسئولانه آن را رد کند.

وی با اشاره به این که جمهوری اسلامی ایران، علیرغم کارشکنی های مداوم و اجرای معیوب تعهدات آمریکا از ابتدای اجرای این توافق، به تعهدات خود وفق برجام کاملاً پایبند مانده است، تأکید کرد: اگر قرار باشد برجام ادامه یابد، اعضای باقی‌مانده در برجام و سایر شرکای تجاری باید به کشورمان اطمینان دهند خسارات ایران ناشی از خروج آمریکا از برجام، بی قید و شرط از طریق اقدامات ملی، منطقه‌ای و جهانی جبران می‌شوند.

وزیر خارجه کشورمان در این نامه همچنین تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران تصمیم گرفته است تا با حسن نیت از سازوکارهای برجام برای یافتن راه حل مناسب و تعیین امکان و چگونگی تضمینِ بهره برداری کامل مردم ایران از برجام از سوی طرف‌های باقی مانده در این توافق و سایر شرکای اقتصادی استفاده کند، ولی چنانچه پس از به کار بستن راهکارهای موجود، حقوق و بهره مندی مردم ایران جبران نشود، ایران همانگونه که در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت نیز آمده، حق دارد تا اقدامات متناسب در پاسخ به اقدامات غیرقانونی مستمر و متعدد آمریکا، به ویژه خروج این کشور از توافق هسته ای و اعمال مجدد تمامی تحریم‌های یکجانبه علیه ایران انجام دهد.

 ظریف با اشاره به سخنان اخیر پمپئو مبنی بر این که در صورت عدم تسلیم ایران به خواسته های غیرقانونی ایالات متحده، کشورمان را "هدف شدیدترین تحریم های تاریخ" قرار خواهند داد، متذکر شد که این سخنان نه تنها برجام، قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت و قواعد حقوق بین الملل را نقض می کند، بلکه با تعهد صریح آمریکا در بیانیه الجزایر در سال ۱۹۸۱ نیز تعارض آشکار دارد. ایالات متحده در بیانیه مذکور متعهد شده است که از مداخله در امور داخلی ایران خودداری ورزد.

وزیر امور خارجه در پایان یادآور شد: تک تک اعضای جامعه بین المللی موظف هستند تا در برابر قانون گریزی، روش های قلدرمآبانه و بی اعتنایی آمریکا به حکومت قانون بایستند. نباید به ایالات متحده اجازه داد تا دیگر کشورها را تهدید کند یا خلاف مفاد قطعنامه شورای امینت گام بردارد. آمریکا نمی تواند سایر کشور را به نقض قطعنامه ای وادار کند که بر اساس ماده ۲۵ منشور ملل متحد صادر شده است. این ماده از همه دولت ها می خواهد که «اقدامات مناسب برای حمایت از اجرای برجام را انجام دهند، از جمله انجام اقدامات متناسب با برنامه اجرایی در برجام و این قطعنامه، و اجتناب از اقداماتی که اجرای تعهدات بر اساس برجام را تضعیف می‌کند.»
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین