کد خبر: ۲۱۵۸۹۹
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۱
تعرض به دانش آموزان یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران توسط یکی از نیروها که با انتشار اقرار معلم و اعتراض و شکایت خانواده ها همراه بود، واکنش های متعددی از سوی والدین وعموم مردم را به همراه داشت.
 تعرض به دانش آموزان یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران توسط یکی از نیروها که با انتشار اقرار معلم و اعتراض و شکایت خانواده ها همراه بود، واکنش های متعددی از سوی والدین وعموم مردم را به همراه داشت.

هرچند خانواده ها پرونده شکایت خود را در مراجع قضایی باز کردند، وزیر آموزش و پرورش نیز بازرس ویژه خود را مسئول رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان مدرسه منطقه ۲ تهران کرد. گزارشات اولیه حاکی از آن بود که گروهی از دانش آموزان پسر یک دبیرستان غیردولتی در مقطع متوسطه اول در منطقه ۲ تهران توسط یکی از مسئولان مدرسه مورد تعرض قرار گرفته اند که موجب شکایت والدین این دانش آموزان شده است. این خبر واکنش های متعددی از مسوولان تا مردم به همراه داشته است که در ادامه آخرین پیگیری ها و اخبار در این خصوص می آید:دولت بطحائی را مامور پیگیری حادثه تعرض به دانش آموزان کرد.

سخنگوی دولت با اشاره به طرح موضوع حادثه تعرض به تعدادی از دانش آموزان در یکی از مدارس تهران در جلسه امروز هیات دولت، اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش از سوی هیات وزیران برای پیگیری هر چه سریعتر موضوع مامور شد.

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در حاشیه جلسه صبح چهارشنبه هیات وزیران در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوال درباره اقدامات انچام شده از سوی هسات دولت برای پی گیری حادثه تعرض به تعدادی از دانش آموزان پسر در یکی از مدارس تهران، گفت: این موضوع در جلسه امروز هیات دولت مطرح شد و باعث تاسف و نگرانی دولت بود به همین جهت علاوه بر مسئولیتی که وزیر آموزش و پرورش بر عهده دارد، به او از سوی هیات وزیران ماموریت داده شد که با قاطعیت و دقت مساله را با سرعت دنبال کند.

تشریح حادثه مدرسه غیرانتفاعی منطقه ۲ تهران

حمایت میرزاده عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (چهارشنبه) پارلمان طی تذکری شفاهی، اظهار داشت: با توجه به اینکه موضوع آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران مطرح شده است و نمایندگان هم در این موارد تذکراتی داده اند باید بگویم روز گذشته کمیسیون آموزش جلسه ویژه ای برای بررسی این موضوع تشکیل داد.

وی افزود: باید بگوییم این مساله در یکی از مدارس غیرانتفاعی تهران صورت گرفته است که یک جوان ۲۶ ساله که به صورت قراردادی در این مدرسه فعالیت می کرد که البته معلم هم نبوده است مرتکب خطا شده است.

میرزاده ادامه داد: البته موضوع پخش فیلم غیراخلاقی برای ۶ نفر از دانش آموزان بوده است که با خاطی برخورد شده و مدیر این مدرسه هم عزل شده است.

عضو کمیسیون آموزش مجلس یادآور شد: قرار شده است این موضوع در شورای نظارت آموزش و پرورش هم رسیدگی شود و پرونده انحلال این مدرسه مورد بررسی قرار گیرد.

وی در خاتمه گفت: با توجه به ایام امتحانات نباید مجموعه آموزش و پرورش تحت الشعاع قرار بگیرد و نوعی بدبینی نسبت به فرهنگیان اتفاق بیفتد.

حق شناس خواستار اعلام ابعاد حادثه تعرض به تعدادی از دانش آموزان شد

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران از مسئولان آموزش و پرورش خواست که ابعاد حادثه تعرض به تعدادی از دانش آموزان در یکی از مدارس منطقه ۲ را شفاف برای افکار عمومی بیان کنند.

محمدجواد حق شناس ، با ابراز تأسف از تعرض به تعدادی از دانش آموزان در یکی از مدارس منطقه ۲ ، گفت: این اتفاقات منجر به اعتراضات والدین دانش آموزان شده و قطعا این خبر مهمی است.

وی اظهار کرد: مسیر رسیدگی به این خبر و ماجرا نشان می دهد که به لطف خدا آموزش و پرورش ورود جدی داشته است و دیدم که مسئولان منطقه ای آموزش و پرورش در این زمینه موضع گیری داشتند و گویا فرد خاطی که مسئولیت انضباطی را نیز بر عهده داشته از کار تعلیق شده و حتی در مورد چگونگی کار مدرسه نیز تصمیماتی گرفته شده است.

حق شناس گفت: حساسیت آموزش و پرورش اقدام درستی است که نسبت به سرنوشت فرزندان مان دارد و بر این باور هستم که شایسته است مسئولان آموزش و پرورش حتی در سطوح بالاتر و حداقل در مقامات استانی وارد شده و برای افکار عمومی شفاف سازی کنند و توضیح بدهند که ماجرا چه بوده است.

وی با تأکید بر اینکه مسئولان آموزش و پرورش باید اعلام کنند که چه تمهیداتی برای آینده دارند تا چنین اتفاقات تلخی در مدرسه رخ ندهد؟، گفت: قبول کنید که بسیاری از والدین مدرسه را حتی امن تر از خانه می دانند. چرا که بخش زیادی از ساعات فعال دانش آموزان در مدرسه است و درخواست دارم هر چه سریعتر ابعاد این حادثه بطور روشن برای افکار عمومی بیان شود.

آگاهی دهی جنسی به دانش آموزان «تابو» است/ لزوم اصلاح روند گزینش نیرو در آموزش و پرورش

یک کارشناس آموزش وپرورش با اشاره به موضوع حادثه تعرض و آزار جنسی چند دانش آموز در یک مدرسه بر لزوم آموزش های جنسی در مدارس و آگاهی دهی به خانواده ها تاکید کرد.

محمدرضا نیک نژاد ، با بیان اینکه در تمام جهان آمار تجاوز به کودکان خردسال با میانگین سنی ۹ سال وجود دارد و بسیار تکان دهنده است اظهار کرد: آمارها حاکی از آن است که از هر چهار دختر و از هر ۶ پسر ، یک نفر مورد تجاوز قرار می گیرد، اما جایگاه مدرسه در این میان کجاست؟.

وی افزود: مسئله مهم آن است که با وقوع چنین اتفاقاتی امنیت روانی، جسمی و فیزیکی که دانش آموز باید در مدرسه داشته باشد خدشه دار می شود. هرچند ۱۰۸ هزار مدرسه در سراسر کشور داریم که ۱۳.۵ میلیون نفر دانش آموز را در خود جای داده اند و یک میلیون معلم و همکار فرهنگی در آن فعالیت می کنند و نظارت بر این ها کار بسیار دشواری است.

این کارشناس آموزش و پرورش با طرح این پرسش که چگونه باید بر این حجم دانش آموزان در مدارس نظارت و فرهنگیان را بررسی و پایش کرد؟ گفت: انسان ها پیچیدگی های خود را دارند و نمی شود از ظاهرشان قضاوت کرد که چه در درونشان می گذرد، به همین خاطر لازم است به روند گزینش ها به صورت جدی توجه شود.

وی با بیان اینکه تا موقعی که ندانیم در پیکره جامعه این اشکالات و دردها وجود دارد و تخلفاتی صورت می گیرد نمی توانیم هوشیاری لازم را حفظ و برای آن چاره اندیشی کنیم گفت: باید این مسائل انقدر بازگو شود که خانواده ها هوشیار شوند و رسانه ها پیگیر باشند. رسانه باید حداقل در مواردی که امکان آن وجود دارد پیگیری کند.

نیک نژاد افزود: البته یک ضعف عمومی در جامعه وجود دارد. چند سال گذشته در جلسه ای با موضوع آموزش های جنسی به مدارس شرکت کردم، یکی از مسئولان آموزش و پرورش معتقد بود قصد داشته اند آموزش های سلامت جنسی را وارد کتب درسی کنند اما اولین کسانی که اعتراض کرده اند خود خانواده ها بودند. در واقع مسائل جنسی یک تابو در جامعه است که خانواده ها بیش از مسئولان نسبت به آن دغدغه دارند و مایل نیستند فرزندشان تحت آموزش قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در واقع پدر و مادرها هم آموزش لازم را در این باره ندیده اند که بتوانند به فرزندشان به صورت صحیح راهنمایی کنند. خاطرم هست در سال های دور که دانش آموز بودم اولیاء را به مدرسه فرامی خواندند و آموزش های رایگان به آنها ارائه می کردند و آن ساختار دقیق تر و کارامدتر بود. امروز هر جلسه ای هم که بخواهند در مدرسه بگذارند برای گرفتن پول از اولیاء است و آموزش جایی ندارد.

این کارشناس آموزش و پرورش با اشاره به اینکه امروز خانواده ها و والدین از آگاهی های لازم برخوردار نیستند و تصور می کنند فرزندانشان از هیچ چیز خبر ندارند و از مسائل جنسی مطلع نیستند اظهار کرد: از سوی دیگر بعضا فاصله هایی وجود دارد و اگر هم موضوعی مطرح باشد فرزند با پدر و مادرش در میان نمی گذارد. والدین هم حد و حدود را نمی دانند و آگاه نیستند که باید تا چه حدی و چگونه به موضوعات تربیتی از این دست ورود کنند.در ادامه باید در قالب یک همکاری دو سویه یا چند سویه، خانواده و مدرسه دست به دست هم بدهند تا آموزش های جنسی وارد مدرسه شوند.

این کارشناس آموزش و پرورش با بیان اینکه تا اطلاعات لازم در خور سن کودک را به وی ندهیم او نمی تواند از خود دفاع کند عنوان کرد: اگر تجارب کشورهای دیگر بومی سازی شود و آموزش های لازم را به کودکان منتقل کنیم می توانیم در این حیطه اثرگذار باشیم. البته برخی والدین نگرانی دارند که ممکن است این آموزش ها فرزندانشان را از موضوعاتی که نباید آگاه کند. هرچند اگر تذکرات و آموزش هایی را به آنها بدهیم مبنی بر اینکه «اگر احساس کردی فردی می خواهد به تو بیش از حد معمول نزدیک شود و بدنت را لمس کند خطرناک است و حتما والدینش را در جریان بگذارد» بسیار کمک کننده است و به این معنا نیست که حریم ها خدشه دار می شوند و کودک وارد فضاهای نامناسب خواهد شد.

نیک نژاد تاکید کرد: سن مناسب شروع آموزش های آگاه ساز به کودکان دوره پیش از دبستان است.

وی در ادامه با بیان اینکه نمی توان از چهره و ظاهر فردی دریافت که در درونش چه می گذرد اما می توان بررسی و پایش های دقیق تری برای ورود افراد به مدارس به کار بست اظهار کرد: نباید نظارت به گونه ای باشد که فرد بیماری به عنوان معاون مدرسه فعالیت کند. اتفاقا پرس و جو کردم مدرسه ای که این اتفاق در آن افتاده وجهه خوبی دارد، یکی از مدارس خوب منطقه ۲ است، مناسک مذهبی اش سرجای خود برگزار می شود و سطح آموزشی اش بالاست؛ چرا باید یک فرد مریض وارد این مدرسه شود و جایگاه اداری بالایی هم داشته باشد و دانش آموز جرات نکند اعتراض کند؟. این آموزش های جنسی باید از پیش دبستانی شروع شود و در هر دوره ای متناسب با سن کودک باشد.

تذکر ۱۴ نماینده درباره وقایع خلاف اخلاق در منطقه ۲ آموزش وپرورش تهران

یک عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

متن این تذکرات که توسط علی اکبر رنجبرزاده قرائت شد به شرح زیر است:بابایی صالح نماینده بوئین زهرا به اتفاق ۱۲ نفر از نمایندگان به وزیر آموزش و پرورش و وزیر دادگستری: در خصوص وقایع خلاف اخلاق و شرع در منطقه ۲ آموزش و پرورش تهران در یکی از مدارس غیرانتفاعی انتظار برخورد جدی و مجازات متناسب در اسرع وقت و اطلاع به نمایندگان مجلس را داریم.

سیدقاسم جاسمی نماینده کرمانشاه به وزیر آموزش و پرورش: عدم نظارت شما باعث فاجعه ناگوار و غیراخلاقی در یکی از مدارس تهران شده که هیچ وقت قابل جبران نیست.
اولاد قباد: شاهد آسیب های اجتماعی در مدارس هستیم

یک عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، گفت: در رابطه با آسیب های اجتماعی که در مدارس اتفاق می افتد ما با کسری نیرو در آموزش و پرورش مواجه هستیم و به دنبال آن شاهد آسیب های اجتماعی در مدارس هستیم.

فریده اولاد قباد در تذکری شفاهی به رییس جمهور در پایان جلسه علنی امروز، بیان کرد: آقای رییس جمهور تا کی ما باید آموزش و پرورش را در اولویت دهم قرار دهیم؟ تا کی آموزش و پرورش با توجه به شرایط و معیشت و منزلت اجتماعی همکاران فرهنگی ما، سهم آن در بودجه عمومی کشور ۱۰.۲ درصد باشد در صورتی که در سال گذشته سهم آموزش و پرورش در بودجه عمومی ۹ درصد بوده، بودجه سال ۹۶، بودجه آموزش و پرورش ۳۶ میلیارد تومان و در سال ۹۷، ۴۲ هزار میلیارد تومان است که حدود ۱۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه دارد.

وی در ادامه گفت: هنوز وزارت آموزش و پرورش نتوانسته پرداخت مطالبات بحق فرهنگیان اعم از امتحانات، حق التدریسان و سرباز فرهنگیان را پرداخت کند. اعتباربخشی به بیمه درمانی فرهنگیان، پرداخت به موقع پاداش پایان خدمت و برابر قرار دادن آن با سایر ارگان های دیگر، بازنگری در میزان پرداخت حقوق بازنشستگان و تامین نیازهای آنان چه زمانی قرار است اتفاق افتد.

نماینده مردم تهران در مجلس ادامه داد: وزارت آموزش و پرورش باید در اولویت اول دولت قرار گیرد. در رابطه با آسیب های اجتماعی که در مدارس اتفاق می افتد ما با کسری نیرو در آموزش و پرورش مواجه هستیم. با توجه به شاخص های محاسبه نیروی مورد نیاز در مدارس، ما با کسری نیرو و مشاور در مدارس مواجه هستیم. به ازای ۲۸۸ دانش آموز در مقطع ابتدایی، ما باید مشاور داشته باشیم اما امروز میزان مشاور ما صفر است. به ازای ۹۶ دانش آموز، ما باید مربی پرورشی داشته باشیم، مربی پرورشی نداریم. به دنبال این امر شاهد آسیب های اجتماعی در مدارس هستیم.

حکم بازرس ویژه وزارتی برای رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان تهرانی

وزیر آموزش و پرورش به بازرس ویژه وزارتی در مورد رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان مدرسه ی در منطقه ۲ تهران، دستور فوری داد.

سید محمد بطحایی در حکمی حسین بزرگی زاده، مشاور و بازرس ویژه خود را مسئول رسیدگی به ماجرای آزار و اذیت دانش آموزان مدرسه ای در منطقه ۲ تهران کرد.

وزیر آموزش و پرورش در ابلاغ این حکم به بزرگی زاده با اشاره به اتفاق بسیار شنیع انجام شده در یکی از واحدهای آموزشی منطقه ۲ تهران از وی خواست تا ضمن مراقبت در تسریع پیگیری ها، با فوریت و اولویت، تمامی عوامل مرتبط با اتفاق مذکور از ابتدا تاکنون را با گروهی از صاحب نظران موضوع مورد بررسی دقیق قرار داده و هرگونه مسامحه احتمالی در هریک از واحدهای سازمانی متبوع که موجب بروز آن شده است را سریعاً گزارش نماید.

سید محمد بطحایی در ادامه نامه افزود: ازآنجایی که فرد متخلف، نیروی غیررسمی بوده است لازم است نسبت به بررسی نحوه به کارگیری مشارالیه و رعایت ضوابط مقرر، دقت مضاعف به عمل آورید.

جای خالی نظام سنجش سلامت جنسی و روان در گزینش

رئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران بر لزوم ایجاد نظام ارزیابی سلامت روان و جنسی برای افرادی که نزدیکترین و زیادترین ارتباط را با کودکان دارند، تأکید کرد.

الهام فخاری ، در خصوص تعرض به چند دانش آموز در یکی از مدارس غیر دولتی در منطقه ۲ گفت: این حادثه از نظر اجتماعی مسئله ای است که از بعد شهروندی و نمایندگی در شورا متوجه ما نیز هست اما مجلس و دولت می بایست در خصوص این حادثه نظارت داشته باشد.

وی با بیان اینکه این اتفاق نشان داد که نیازمند یک بازنگری جدی هستیم، افزود: با همه گزینش های سیاسی و عقیدتی که در سازمان های مختلف همچون آموزش و پرورش برای جذب نیرو انجام می شود چطور یک ارزیابی دقیق، علمی و کارشناسی در مورد سلامت روان و جنسی افرادی که نزدیکترین و زیادترین ارتباط را با کودکان دارند، صورت نمی گیرد؟.

فخاری با بیان اینکه ارزیابی سلامت روان و جنسی اصلا در دستور کار نیست، گفت: پیش زمینه چنین اتفاقاتی این است که نظام گزینش سلامت روان و جنسی نداریم و این علاوه بر مابقی چالش های اجتماعی است که می تواند به این موضوع دامن بزند.

وی با اشاره به اینکه حادثه مدرسه ای در منطقه ۲ علامت خطر بزرگ است، یادآور شد: این تعداد دانش آموز از سوی مسئول نظم شان ضربه خوردند و در این شرایط چطور می توان در مورد شهر امن و دوستدار کودک صحبت کرد. وقتی که اولیه ترین اصول را نمی توان رعایت کرد.

عضو شورای شهر تهران اظهارکرد: در مواردی از این دست که دانش آموزان، کودکان و حتی بزرگسالان مورد سوء رفتار قرار می گیرند به دلیل حجم مسئله نمی توانند در مورد حادثه صحبت کرده و کشف مسئله طول می کشد، این مسئله بحران بزرگ اخلاقی را متذکر می شود که به نظر می رسد بار دیگر لزوم ایجاد ارزیابی سلامت روان و جنسی افراد را مورد تاکید قرار می دهد.

تشکیل پرونده قضایی برای آزار جنسی گروهی از دانش آموزان/حکم مدیر مدرسه تعلیق شد

روز گذشته خبری در فضای مجازی مبنی بر آزار و اذیت گروهی از دانش آموزان توسط یکی از مسئولان مدرسه ای در غرب تهران منتشر شد که مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ شهر تهران ضمن تأیید این خبر از پیگیری موضوع از سوی آموزش و پرورش خبر داد و گفت: در صورت اثبات جرم انتظار می رود که مراجع قضایی با نامبرده به شدت برخورد کند.

گزارشات اولیه حاکی از آن بود که گروهی از دانش آموزان پسر یک دبیرستان غیردولتی در مقطع متوسطه اول در منطقه ۲ تهران توسط یکی از مسئولان مدرسه مورد تعرض قرار گرفته اند که موجب شکایت والدین این دانش آموزان شده بود.

کوهستانی، مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ شهر تهران ضمن تأیید این خبر اظهار کرد: با اطلاع از موضوع عمل غیراخلاقی توسط احدی از نیروهای یکی از مدارس غیردولتی غرب تهران، هیئتی توسط آموزش و پرورش جهت رسیدگی تشکیل گردید.

وی افزود: در پی ادعای مطرح شده مبنی بر تحریک تعدادی از دانش آموزان توسط یکی از نیروهای آزاد واحدآموزشی مذکور به عمل غیراخلاقی، پرونده ای در مراجع قضایی با شکایت والدین و پیگیری مسئولین منطقه تشکیل شده است.

مدیر آموزش و پرورش منطقه ۲ تهران گفت: در گذشته هیچ گونه شکایت و مراجعه ای از سوی دانش آموز یا خانواده به آموزش و پرورش در این خصوص واصل نشده است. این نیروی آزاد شاغل در مدرسه به عنوان معاون انضباطی جذب شده و عمل غیر اخلاقی وی در همان ابتدای اعلام خبر با حضور بازرسین، رسیدگی و منجر به تشکیل پرونده قضایی شده و از حضور وی در مدرسه جلوگیری گردیده و همچنین حکم مدیر آموزشگاه غیردولتی به حالت تعلیق درآمده است.

وی ادامه داد: درضمن مقرر شد با تکمیل پرونده این آموزشگاه در شورای نظارت منطقه، تصمیم گیری نهایی برای توقف فعالیت این آموزشگاه به عمل آید. آموزش و پرورش موضوع را به طور جدی پیگیری نموده و در صورت اثبات جرم، از مراجع قضایی انتظار دارد با نامبرده به شدت برخورد شود.
دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری پرونده تعرض به چند دانش آموز

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش از صدور دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری پرونده تعرض به تعدادی از دانش آموزان خبر داد.

مرتضی نظری ، پیرامون اخبار منتشره درباره آزار و اذیت چند دانش آموز پسر در یک مدرسه غیردولتی در غرب تهران اظهار کرد: وزارت آموزش و پرورش از تمام ظرفیت های حقوقی و قانونی خود برای پیگیری این پرونده استفاده می کند.

وی افزود: پیرو این خبر تأسف آور ما تمام قد از حقوق دانش آموزانی که مورد تعرض قرار گرفته اند حمایت می کنیم.

رئیس مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش وپرورش با بیان اینکه آموزش وپرورش با حساسیت ویژه موضوع را پیگیری و بررسی خواهد کرد، گفت: قطعا وزارت آموزش و پرورش در بالاترین سطح ممکن به این پرونده ورود می کند و با این تخلف قاطعانه برخورد می کنیم.

نظری تاکید کرد: فرد خاطی نیروی آزاد بوده که به عنوان معاون انضباطی جذب شده است. در حال حاضر حکم مدیر آموزشگاه به حالت تعلیق درآمده و پرونده این مدرسه ضمن ارسال به مراجع قضایی به شورای نظارت مدارس غیردولتی نیز ارسال شده است.

وی با تاکید بر اینکه بابت آرامش خانواده هایی که به علت تخطی یک فرد لاابالی به هم خورده کوتاه نمی آییم گفت: وزیر آموزش و پرورش دستور ویژه برای پیگیری این پرونده صادر کرده و در دفاع از حقوق دانش آموزان کوتاه نمی آید.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین