|
|
امروز: جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳ - ۱۵:۲۸
کد خبر: ۲۱۵۶۹۷
تاریخ انتشار: ۰۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۴۷
شب گذشته تاریک ترین شب دموکراسی ایتالیا بود و رئیس جمهوری با زیرپاگذاشتن قانون اساسی و عبور از محدوده اختیارات خود، مانع ورود یک نیروی سیاسی با 11 میلیون رای به دولت شد.
'لوئیجی دی مایو' رهبر سیاسی جنبش '5 ستاره' ایتالیا در اعتراض به تصمیم رئیس جمهوری این کشور که مانع تشکیل دولت ائتلافی شد، ضمن تهدید به استیضاح وی، برای برگزاری تظاهرات اعتراضی با شعار 'رای من مهم است' فراخوان داد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، پس از گذشت 3 ماه از انتخابات پارلمانی و تصمیم رئیس جمهوری ایتالیا مبنی بر عدم تایید گزینه مورد نظر دولت ائتلافی حزب 'اتحاد' و جنبش 5 ستاره' برای تصدی وزارت اقتصاد که در نهایت منجر به انصراف 'جوزپه کونته' نامزد احزاب برنده در انتخابات برای مقام نخست وزیری شد ، 'دی مایو' رهبر سیاسی جنبش 5 ستاره برای برگزاری تظاهرات اعتراضی علیه رئیس جمهوری در شهر رم فراخوان داد.

وی در پیامی ویدیویی اعلام کرد: شب گذشته تاریک ترین شب دموکراسی ایتالیا بود و رئیس جمهوری با زیرپاگذاشتن قانون اساسی و عبور از محدوده اختیارات خود، مانع ورود یک نیروی سیاسی با 11 میلیون رای به دولت شد.

وی گفت: رئیس جمهور تصمیم به وارد کردن افرادی به دولت به رهبری 'کارلو کوتارلی' گرفت که حتی یک رای نیز دریافت نکرده و می داند که در پارلمان نیز هیچ اکثریتی ندارند. این دولت منتخب ملت و پارلمان نیست. این یک مورد منحصر به فرد و شرم آور در تاریخ جمهوری ایتالیا محسوب می شود. ما برای استیضاح رئیس جمهوری ، نیاز به اکثریت قاطع در پارلمان داریم و اگر حزب 'اتحاد' در این زمینه گام به عقب برندارد، یقینا رئیس جمهوری را استیضاح خواهیم کرد.

رهبر سیاسی جنبش 5 ستاره با دعوت از ایتالیایی ها به یک کمپین اجتماعی با شعار 'رای من مهم است ' افزود: ما نمی توانیم ساکت بمانیم بلکه باید به سرعت و با قاطعیت واکنش نشان دهیم. امروز پرچم ایتالیا را به نشان اعتراض پشت پنجره خود نصب می کنم و از مردم نیز می خواهم تا پرچم کشور را پشت پنجره هایشان نصب کنند.

دی مایو از مردم دعوت کرد تا در تظاهرات اعتراضی که روز شنبه دوم ژوئن، مصادف با روز جمهوری ایتالیا در رم برگزار می شود، شرکت کنند.

وی با تاکید بر برگزاری هر چه سریعتر انتخابات گفت: ما در روزهای اینده پس از اینکه دولت جدید برای کسب رای اعتماد به پارلمان می رود، یقینا سرجو ماتارلا رئیس جمهوری را استیضاح می کنیم.

این چهره سیاسی ایتالی با بیان اینکه از رفتار رئیس جمهوری مایوس شده است افزود: دولت ائتلافی ما آماده کار بود. جلوگیری از تشکیل این دولت یک اقدام نادرست بود.

رهبر سیاسی جنبش 5 ستاره ضمن ابراز نارضایتی از اوضاع جاری افزود: نام 'پائولو ساوونا' به عنوان وزیر اقتصادی مورد رضایت رئیس جمهور واقع نشد و هیچ فرد دیگری همانند ساوونا مورد قبول او نبود چرا که در گذشته مواضع انتقادی در قبال اروپا داشت. آیا وزرای ایتالیا را مردم انتخاب می کنند و یا آژانس های مالی و بانک ها و سایر کشورها؟ آیا تصمیمات سیاسی را ما ایتالیایی ها اتخاذ می کنیم و یا فایناس بین المللی؟

در پی ناتوانی احزاب برنده در انتخابات پارلمانی برای تشکیل دولت و عقب نشینی 'جوزپه کونته' ، رئیس جمهور ایتالیا یک اقتصاددان بنام 'کارلو کوتارلی' که کمیسر سابق بازنگری در هزینه های دولتی بود را مامور تشکیل دولت کرد.

کوتارلی اظهار داشت: من در صورت کسب رای اعتماد از پارلمان با یک برنامه کاری به مجلس خواهم رفت که شامل قانون بودجه برای سال 2019 و انتخابات جدید در اوایل سال آینده خواهد بود اما در صورت عدم کسب رای اعتماد دولت بلافاصله استعفا خواهم داد و انتخابات نیز پس از ماه اگوست برگزار می شود.

وی افزود: در روزهای اخیر تنش در بازارهای مالی افزایش یافته است البته اقتصاد ایتالیا رو به رشد است و حساب های دولتی نیز تحت کنترل هستند. دولت من مدیریت محتاطانه حساب های دولتی را تضمین می کند.گفت وگو با اتحادیه اروپا در دفاع از منافع ملی ضروری است .

در انتخابات 4 مارس گذشته، حزب اتحاد موفق به کسب تنها 17درصد از آراء در قالب ائتلاف راست گرایان میانه شده بود. ائتلاف راست گرایان میانه شامل حزب 'فورتسا ایتالیا'متعلق به 'سیلویو برلوسکونی'، حزب 'اتحاد' و حزب 'برادران ایتالیا' مجموعا 37 درصد آراء را بدست آورده بود. در حالی که میان احزاب، جنبش پنج ستاره به رهبری 'لوئیجی دی مایو' با کسب 32.5 درصد آراء برای مجلس نمایندگان و 32.1 درصد برای سنا، بیشترین آراء را به خود اختصاص داد.

ائتلاف راست میانه به ریاست 'متئو سالوینی' طی انتخابات 36 درصد آرا برای مجلس نمایندگان و 37.48 درصد برای سنا بدست آورد و ائتلاف چپگرای میانه به ریاست 'متئو رنتزی' 23.03 درصد آراء برای مجلس نمایندگان و 23.10 درصد برای سنا را کسب کرد و در نهایت هیچ یک از احزاب و ائتلاف های سیاسی موفق به کسب حد نصاب لازم برای تشکیل دولت نشد.

با توجه به ناتوانی احزاب و ائتلاف های سیاسی در انتخابات پارلمانی برای کسب حد نصاب آرا (40 درصد) برای داشتن اکثریت لازم جهت تشکیل دولت، این کشور وارد بحران سیاسی شد که 3 ماه از آن می گذرد.

منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین