|
|
امروز: شنبه ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۸
کد خبر: ۲۱۴۰۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۵:۰۰
تحقیقات جدید پرده از این راز که چرا فشار خون برخی افراد نسبت به نمک حساس است، برداشت. در مطالعه‌ی قبلی، گروهی تحقیقاتی کشف کرده بود که تغییرات ژنتیکی طبیعی که در ۴۸ درصد از افراد اتفاق می‌افتد، شانس ابتلای این افراد را به فشار خون حساس به نمک، افزایش می‌دهد.
 تحقیقات جدید پرده از این راز که چرا فشار خون برخی افراد نسبت به نمک حساس است، برداشت. در مطالعه‌ی قبلی، گروهی تحقیقاتی کشف کرده بود که تغییرات ژنتیکی طبیعی که در ۴۸ درصد از افراد اتفاق می‌افتد، شانس ابتلای این افراد را به فشار خون حساس به نمک، افزایش می‌دهد.

اما هم اکنون مطالعه‌ی جدید این گروه، نشان داده است که چگونه این ژن مانع از حذف نمک اضافی از بدن می‌شود. این ژن سبب می‌شود که انتقال‌دهنده‌ی سدیم یا همان نمک که «NBCe2» نام دارد، از کار بیفتد و لذا مقدار زیادی از سدیم منتقل شده به کلیه مجدداً به بدن باز گردد. این امر، به ویژه پس از خوردن غذاهای پُرنمک و شور رخ می‌دهد. لذا این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف بیش از حد نمک ممکن است برای افرادی که دارای این نوع ژن هستند، خطرناک باشد.

به گفته‌ی برخی محققان، تشخیص و درمان فشار خون حساس به نمک می‌تواند دشوار باشد، زیرا حدود ۱۴ درصد از افراد می‌توانند فشار خون طبیعی داشته باشند و در عین حال نسبت به نمک نیز حساس باشند. بنا بر گزارش نویسنده‌ی اصلی این مطالعه، «رابین فلدر»، از بخش آسیب‌شناسی مدرسه‌ی پزشکی ویرجینیا و همکارانش، از هر ۱۰ نفر حدود سه نفر به نمک حساس هستند و ناتوانی بدن این افراد در حذف نمک اضافی، آن‌ها را در معرض خطر افزایش حمله قلبی، سکته مغزی، نارسایی کلیه و نابینایی قرار می‌دهد.

وی در ادامه‌ی سخنانش افزود: «دفع سدیم اضافی از بدن امری حیاتی تلقی می‌شود، زیرا وجود سدیم مازاد در بدن سبب می‌شود که بدن آب خود را حفظ کند و این امر می‌تواند فشار خون را افزایش داده و به‌طور قابل توجهی طول عمر انسان را کاهش دهد.»
این مطالعه در مجله‌ی PlusOne منتشر شده است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین