کد خبر: ۲۱۳۸۹۳
تاریخ انتشار: ۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۳۱
نشست واکاوی عملیات الی بیت‌المقدس برگزار شد و سرلشکر صفوی در آن گفت: مردم از عوامل قدرت ملی ما هستند.
 نشست واکاوی عملیات الی بیت‌المقدس برگزار شد و سرلشکر صفوی در آن گفت: مردم از عوامل قدرت ملی ما هستند.

به گزارش ایسنا، سرلشکر سیدیحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرماندهی کل قوا که در نشست واکاوی عملیات الی بیت‌المقدس در مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس سخن می‌گفت، اظهار کرد: هدف اساسی هر حکومتی حفظ بقای ملی، استقلال، سرزمین، ارزش، منافع و امنیت ملی است بنابراین هرگاه جنگی شکل می‌گیرد این هدف‌ها را مورد تهاجم قرار می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: حمله صدام برای سقوط نظام جمهوری اسلامی ایران بود و تصمیم داشت که نظام سیاسی ایران را ساقط کند اما امام (ره) و ملت ایران و فرماندهان با تمام توان خود با صدام مقابله کردند.

این فرمانده دوران دفاع مقدس با اشاره به آماری مربوط به ذخایر مالی ایران و عراق در دوران جنگ تحمیلی توضیح داد: عراق در سال 1972، 75 میلیون دلار درآمد نفتی داشت. این درآمد در سال 1975 به هشت میلیارد دلار رسید و هنگامی که به ایران حمله کرد 35 میلیارد دلار ذخیره ارزی داشت. در نهایت 65 میلیارد دلار هزینه جنگ کرد. ما در آن زمان 12 درصد از درآمد ناخالصی خود را به جنگ اختصاص داده بودیم و عراق نیز 57 درصد از درآمد ناخالص خود را در طول هشت سال جنگ به این موضوع اختصاص داده بود.

وی ادامه داد: همچنین کشورهای خارجی به عراق در این جنگ از نظر نیروی انسانی کمک می‌کردند و این کشور 85 تا 95 میلیارد دلار وام یا کمک بلاعوض دریافت کرد.

سرلشکر صفوی یادآور شد: صدام کسی بود که در دوره حکومت پهلوی خودش از نخستین پیشقدمان برای امضای قرارداد 1975 الجزایر بود. اما شاهدیم که در فروردین سال 59 با برآوردهایی که از ایران داشتند ابتدا شهید صدر و خواهرش بنت‌الهدی را به شهادت رساندند و پس از آن کودتای نوژه شکل گرفت. در ادامه پنجم اردیبهشت 59 حمله نظامی آمریکا به طبس روی داد.همچنین شاپور بختیار و غلامعلی اویسی اطلاعات سیاسی و نظامی ما را در اختیار این کشور قرار دادند.

سرلشکر صفوی بیان کرد:بیشتر تجهیزات نظامی عراق از روسیه تامین می‌شد و تقریبا از اواخر سال 63 بود که تجهیزات غربی نیز در اختیار عراق قرار گرفت. اما بزرگترین اشتباهی که حکومت صدام انجام داد این بود که قدرت امام (ره)، ملت ایران و ارتش ما را دست‌کم گرفته بود برای همین شکست خورد. تقریبا 2000 میلیارد دلار هزینه و خسارت جنگ عراق علیه ایران شد و سه میلیون نفر نیز آواره شدند. صدام یک آدم جنایتکار بود.

وی افزود: تفکر ما در دورانی که جنگ آغاز شد تا زمان اجرای عملیات الی بیت‌المقدس این بود که با انجام حملات پی در پی فرصت به عراق ندهیم و نیروهای نظامی‌اش را به مرزهای بین‌المللی بازگردانیم. پس از آن آموزش نیروها و توسعه سازمان رزم کار اصلی ما شد. عملیات‌های ما کاملا با اصول نظامی و عقلانیت همراه بود و در این جنگ از برتری فکری برخوردار بودیم. اگرچه آنها تجهیزات بیشتری داشتند. وحدت ارتش و سپاه و عامل ایمان نیز از دیگر مولفه‌های پیروزی ما بود.

این فرمانده دوران دفاع مقدس یادآور شد:ما برای اجرای عملیات الی بیت‌المقدس دو تاکتیک و یک هدف داشتیم. تاکتیک نخست ما این بود که از شمال به جنوب در منطقه حمله کنیم و طرح دوم نیز این بود که با عبور از کارون به قلب دشمن حمله ببریم که باید در یک شب انجام می‌شد. هدف نهایی ما نیز آزادسازی خرمشهر بود چرا که در آن زمان برای عبور از مرزهای بین‌المللی نیاز به مجوز از امام (ره) و فرمانده کل قوا داشتیم بنابراین هدف ما بصره نبود.

دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به اینکه تهدیدها علیه ایران در آینده چگونه خواهد بود، توضیح داد: هم‌اکنون تهدید علیه جمهوری اسلامی ایران فرامنطقه‌ای است. هیچ کشور همسایه‌ای ما را نمی‌تواند به تنهایی تهدید کند و این قدرت‌های بزرگ همچون آمریکا است که می‌خواهد ما را تهدید کند. تحولات آینده نشان می‌دهد تهدیدها هواپایه یا دریاپایه خواهند بود. آمریکا می‌داند اگر روی زمین بجنگد بسیجی‌ها آنها را تکه پاره می‌کنند بنابراین ماهیت جنگ‌ها در آینده دورایستا، نابرابر، کوتاه‌مدت و پرشدت خواهد بود.

سرلشکر صفوی در بخش دیگر سخنان خود یادآور شد: عوامل و قدرت ملی ما و اقتدار ملت ایران در ابعاد مختلف به سطحی رسیده است که به عنوان یک عامل بازدارنده مطرح می‌شود. ما از نظر ژئوپلتیک افزایش وزن داشته‌ایم. اگر مردم در صحنه بیایند در تمامی ابعاد حتی اقتصاد مقاومت حماسه ایجاد خواهیم کرد. نظام سیاسی و انقلاب ما با مشارکت مردم و دخالت دادن آنها پیشرفت و اقتدار داشته است.

به گزارش ایسنا، در بخش دیگر این نشست امیر سرتیپ عبدالحسین مفید از افسران اطلاعات عملیات ارتش در سخنانی بیان کرد:عراق تا زمانی از ما شکست خورد که روش جنگیدن ما را نمی‌دانست. شیوه جنگیدن ما به این صورت بود که شب اول و در تاریکی خودمان را به یکی از مواضع اصلی دشمن می‌رساندیم و با این روش دشمن غافل‌گیر می‌شد.عملیات بیت‌المقدس نیز ویژگی خاص خودش را داشت چرا که توانستیم پس از اجرای موفق سه عملیات این عملیات را به پیروزی برسانیم. یکی از مهمترین عوامل پیروزی‌های ما، وحدت، انسجام و یکدلی بین سپاه و ارتش بود. اکنون هم نیروهای تاثیرگذار نیز این اصل را دارند.

این فرمانده ارتشی یادآور شد: از تیرماه سال 61 شرایط در جبهه تغییر کرد به این صورت که پشتیبانی‌ها از عراق آغاز شد. همچنین اجماع جهانی بر این بود که عراق نباید شکست بخورد و همانطور که گفتم عراق شیوه جنگیدن‌مان را متوجه شده بود.

وی گفت: ما توانستیم با طرح‌ریزی دقیق اطلاعاتی و عملیاتی در شب به جاده اهواز و خرمشهر برسیم و همین زمان را از عراق گرفت و ما توانستیم دشمن را غافلگیر کنیم.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین