کد خبر: ۲۱۳۵۶۲
تاریخ انتشار: ۲۳ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۷
اگر اتحادیه‌ها به استفاده این قبیل دارایی‌ها اقدام کنند، با توجه به روند رو به رشد استهلاک دارایی‌های غیرمولد، وضعیت اقتصادی اتحادیه‌ها در صورت‌های مالی و جریان نقدینگی ارتقا می‌یابد.
 مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران از تشکیل مجمع عالی تشکل‌های کشاورزی در این سازمان خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان مرکزی تعاون روستایی؛ حسین شیرزاد در دیدار با مدیران عامل اتحادیه‌های تعاونی‌های روستایی و کشاورزی ایران، به تبیین پارامترهای راهبردی، ماموریت‌ها و چشم‌انداز و همچنین نکات و توصیه‌هایی که می‌تواند منجر به توسعه اقتصادی شرکت‌های تعاونی زیرمجموعه شود، پرداخت.

وی سرمایه‌پذیر کردن اتحادیه‌ها را امری ضروری در این زمینه برشمرد و گفت: در واقع اتحادیه‌ها باید با اتخاذ تدابیر لازم در امور مدیریت مالی تشکل‌ها‌، ارتباط خود را با سیستم بانکی کشور افزایش دهند.

شیرزاد، پیگیری ایجاد شرکت‌های مدیریت واردات و صادرات بازرگانی مانند"بتکا" که به امر توسعه و تسهیل صادرات محصولات کشاورزی تولیدی کمک کنند را از جمله اولویت‌های دیگری برشمرد که باید در دستور کار برنامه‌ریزی اتحادیه‌ها قرار بگیرد.

رئیس هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در ادامه استفاده از بازتولید سرمایه اجتماعی در کنار دارایی‌های غیرمولد سازمان ‌را به عنوان یکی دیگر از راهکارها مورد توجه قرار داد و گفت: اگر اتحادیه‌ها به استفاده این قبیل دارایی‌ها اقدام کنند، با توجه به روند رو به رشد استهلاک دارایی‌های غیرمولد، وضعیت اقتصادی اتحادیه‌ها در صورت‌های مالی و جریان نقدینگی ارتقا می‌یابد.

وی در مورد راهکارهای استفاده از دارایی‌های غیر مولد، به شیوه‌هایی مانند استفاده از لیزینگ‌های مدت‌دار اشاره کرد و باز مهندسی ترازنامه با استفاده از تجدید ارزیابی داراییها را مورد بحث قرار داد.

شیرزاد در بخش دیگری از سخنان خود به سایر همکاری‌های عملیاتی در افزایش سرمایه‌پذیری اتحادیه‌ها و بکارگیری حسابرسان و حسابرسان خبره و افراد حرفه‌ای متخصص و جلب مشارکت سهامدار بخش خصوصی اشاره کرد.

مدیرعامل سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران، با اشاره به معضل هیات مدیره چرخشی در برخی از اتحادیه‌ها گفت: هیات مدیره چرخشی با نفی اصل حاکمیت شرکتی و کاستن از اعتماد بانک‌ها و حتی وزارتخانه و معاونت‌های تخصصی آن، توان خود اتحادیه‌ها را در رایزنی‌های صنفی و مجاری سازمانی مربوطه کاهش می‌دهد. کما اینکه تعدد در عضویت هیات مدیره شرکت‌های مختلف تبعات حقوقی و اقتصادی و اجتماعی نیز دارد.

شیرزاد در عین حال از مراعات ساختار سلسله مراتبی در تشکل‌ها و اتحادیه‌ها دفاع کرد و یادآور شد: اهمیت این مساله را در شورای مدیران سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران نیز متذکر خواهد شد.

وی در ادامه به مثالی از تجربه تعاونی‌های کشاورزی در ژاپن اشاره کرد و گفت: ژاپنی‌ها در این زمینه نظم آهنینی داشتند و در آن‌جا ارتباط با اتحادیه های استانی و محلی بدون کسب اجازه و هماهنگی روسای اتحادیه‌های مرکزی محال است.

رئیس هیات مدیره سازمان مرکزی تعاون روستایی ایران در این دیدار صمیمی مساله رویدادهای اخیر منطقه‌ای و رفتار خصمانه ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با برجام را نیز نادیده نگرفت و خواستار توجه مدیران عامل اتحادیه‌های مرکزی به حوزه بین‌الملل بازار کشاورزی و استفاده از تمام ظرفیت‌ها در این زمینه شد و گفت: به طور مثال از آنجا که برخی محصولات کشاورزی کشورمان از تعدادی کشورها وارد می‌شود که با آنها مراودات تجاری نزدیک و همچنین تعهدات تجاری فیمابین داریم. انتظار می‌رود اتحادیه‌ها در انعقاد تفاهم نامه‌های موثر در تبادل دوجانبه محصولات، مسوولانه و هوشمندانه عمل کنند.

شیرزاد در واکنش به نظرات و دیدگاه‌های مطرح شده از سوی مدیران تشکل‌های حاضر از تشکیل مجمع عالی تشکل‌های کشاورزی در سازمان تعاون روستایی خبر داد و افزود: این مجمع عالی می‌تواند به مانند کنفدراسیون بخش خصوصی کشاورزی عمل کند و در مقاطع زمانی تعریف شده مشاوره و دیدگاه‌های لازم را نیز با وزیر جهاد کشاورزی در میان گذارد.

وی در این دیدار به برخی اولویت‌های دیگر مانند ساماندهی استفاده از تسهیلات فایناس، یوزانس، و ریفاینانس و مشوق‌ها از مجرای اتحادیه‌های مرکزی همچنین استفاده تعاونی‌های کشاورزی دانش بنیان در زیر مجموعه اتحادیه ‌ها ازفرصت هایی که توسط بانک مرکزی برای وزارت جهاد کشاورزی فراهم شده است، اشاره کرد.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین