|
|
امروز: پنجشنبه ۲۰ دی ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۷
کد خبر: ۲۱۳۳۶۵
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۰
دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینکه در حال حاضر احزاب سراسری باید بیشترین نقش را در راستای افزایش حضور زنان در مدیریت ایفا کنند، اظهار داشت: حضور زنان مسئله‌‌ای است که به همه جامعه مربوط می‌‌‌شود و در تسریع روند توسعه نقش اساسی دارد، باید همه احزاب خود را در این زمینه موظف بدانند.
 دومین کنگره جمعیت زنان مسلمان نواندیش، صبح امروز به منظور اصلاح اساسنامه برگزار شد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی تدبیر و امید، فاطمه راکعی در این کنگره ضمن اشاره به دستاوردهای جمعیت در سال‌های گذشته گفت: دومین کنگره را در شرایطی آغاز می‌‌کنیم که وضعیت زنان در برخی زمینه‌‌ها نتیجه مثبت و برخی موارد نتیجه منفی داشته است. خوشبختانه شاهد افزایش میزان مشارکت سیاسی و اجرایی زنان و همچنین ارتقای سطح مدیریتی زنان هستیم.

وی ادامه داد: بر اساس تلاش‌‌‌های جمعیت و سایر احزاب همسو بود که توانستیم به سهم ۳۰ درصدی زنان در شورای شهر و مجلس دست پیدا کنیم. البته در دولت هم غیر از کابینه در سایر سطوح تا حدودی سهم زنان تحقق یافت. از سوی دیگر زنان توانستند در شهرداری تهران در امور اجرایی بیشتر گام بردارند. قصد ما این است که در انتخابات بعدی روی سهم ۵۰ درصدی زنان در لیست‌‌‌‌ها تلاش کنیم.

دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش با بیان اینکه در حال حاضر احزاب سراسری باید بیشترین نقش را در راستای افزایش حضور زنان در مدیریت ایفا کنند، اظهار داشت: حضور زنان مسئله‌‌ای است که به همه جامعه مربوط می‌‌‌شود و در تسریع روند توسعه نقش اساسی دارد، باید همه احزاب خود را در این زمینه موظف بدانند.

وی افزود: اما احزاب سیاسی در این رابطه گام موثری و مورد انتظار را برنداشته‌اند. متاسفانه شاهدیم در حال حاضر زنان در احزاب مهم و در سطوح بالای تشکیلاتی حضور کم‌‌‌‌رنگی دارند و در بسیاری از احزاب زنان حتی در سطح کمیته هم نقش ندارند. اگر هم کمیته‌ای وجود دارد، فاقد هرگونه ساختار و تشکیلاتی است. در همین راستا در پی آن هستیم که قبل از اولین انتخابات تحولات اساسی در این رابطه صورت دهیم و کمیته‌‌‌های زنان را در احزاب فعال کنیم. در کمیته زنان خانه احزاب به شدت در این خصوص فعال شدیم.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با اشاره به تلاش‌‌‌های جمعیت در زمینه ارتقای آموزش، سلامت، فرهنگ و بهداشت زنان در مناطق محروم و نتایج امیدوارکننده آن تصریح کرد: شوراهای جمعیت در شهرستان‌ها در حال شکل‌گیری است و در اکثر استان‌ها نمایندگی‌‌‌ها دایر شده است و دبیران پر تلاشی داریم. اما این تلاش‌‌‌ها باید گسترده‌‌تر شود و نیاز به یک شتاب فزاینده است. امیدواریم با افزایش تلاش‌ها و دقت نظر افق های گسترده تری در سراسر کشور پیش رو داشته باشیم.

راکعی در رابطه با مسایل منفی که جامعه زنان با آن روبه‌رو است، خاطرنظان کرد: اما در این میان با مسایل منفی سخت و کمر شکن هم روبه‌‌‌‌رو هستیم. آنچه هنوز با آن مواجه هستیم و حتی یک مورد از آن هم سخت و کمرشکن است، برخوردهای از بالا به پایین برخی آقایان است. حتی گاهی این برخوردها از سوی نهادهای انتظامی هم دیده شود، من ریشه این برخوردها و مواضع را در عقاید اقلیتی می‌‌‌‌دانم که تفکراتشان در رابطه با زنان با تفکرات اسلام و بنیانگذار جمهوری اسلامی اختلاف‌‌‌های بنیادی دارد.

وی با اشاره به برخوردهایی که اخیرا گشت ارشاد با زنان کرده است، ابراز داشت: در رابطه با بحث پوشش زنان برخی هنوز پس از چند دهه به رویکرد خود اصرار دارند با آنکه باید بعد از چند دهه اصرار از نتایج پند گرفته باشند چرا که روش‌ها جواب نداده است. باید اجازه دهند ما به عنوان زنان نواندیش در چارچوب اسلام در این زمینه کار کنیم، همان چیزی که امام بر آن تاکید داشتند و ما این همه در راه آن شهید دادیم تا استمرار پیدا کند. جمعیت باید در چارچوب اساسنامه به رغم همه مشکلات به وظایف خود در این زمینه پایبند باشد.

دبیرکل جمعیت زنان مسلمان نواندیش افزود: در رابطه با حجاب اجباری ما به هیچ اجباری معتقد نیستم در اسلام حتی در مورد نماز که جزوی از واجبات هست، هم اجباری وجود ندارد. به هر حال حجاب به هر دلیلی به صورت قانون درآمده است. اما این برخوردها مسایلی که در این زمینه وجود دارد را تشدید می‌‌‌کند. شیوه برخورد این چنینی به حل مسئله کمک نمی‌‌کند و باید مسئله به صورت قانونی حل شود و نباید این را به عنوان اجبار در قانون لحاظ کنند. ما به برخورد ضربتی با زنان اعتقاد نداریم.

راکعی با اشاره به پدیده اسیدپاشی زنان بیان کرد: مسئله بعدی بحران منزجرکننده اسیدپاشی است که در برخورد صریح و قانونی با آن اشکالات اساسی وجود دارد و جمعیت تلاش می‌‌‌کند از طریق مجلس این مسأله را پیگیری کند.

وی اضافه کرد: مسئله بعدی هم خشونت در خانواده و عدم امنیت زنان در محیط کاری، است که به واقع آزاردهنده بوده و باید فکری برای آن شود. اقدام فرهنگی و قانونی صورت گرفته و برای پایان این مسئله هم‌‌‌اندیشی شود. متاسفانه برخی می‌خواهند این گونه برخوردها با زنان تبدیل به هنجار شود.

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب مسئله بعدی را عدم باور به توانمندی زنان خواند و یادآور شد: جامعه این گونه فکر نمی‌‌کنند بلکه این همان نگرش مردسالار سنتی است که اعتقاد به خشونت در برخورد با مسایل زنان دارند. برخی سعی می‌کنند این ایده را همگانی کرده و گسترش دهد.

راکعی ادامه داد: برخی می‌‌‌خواهند توانمندی زنان را در حوزه اجرایی زیر سوال ببرند. از وقتی حضور ۳۰ درصدی زنان محقق شده است، زنان را در محیط کار زیر ذره‌بین می‌‌‌برند. این نباید هراسی در دل زنان ایجاد کند. توانمندی زنان باید به یک باور تبدیل شود و علی‌رغم اختلاف نظرها در جامعه زنان باید بتوانیم به عنوان خانواده و جمعی بزرگ این توانمندی‌های هم را بشناسانیم و پر رنگ نشان دهیم.

وی با بیان اینکه رتبه جهانی ایران در زمینه شکاف جنسیتی بسیار پایین است، عنوان کرد: ما از سایر کشورهای منطقه در این زمینه بسیار عقب هستیم و با وجود این همه زنان توانمند فرهیخته و اندیشمند باز هم شرایط اینگونه است و باید این روند تغییر کند.

این نماینده اسبق مجلس معضل بعدی را عدم ارتباط تعریف شده و تشکلات سیاسی زنان با مراکز و جامعه بین‌‌‌المللی خواند و گفت: این یکی از مواردی است که به شدت در اساسنامه روی آن تاکید شده است و نباید از این مسئله غافل شویم و لازم است فعالیت‌‌‌های خود را در این زمینه گسترش دهیم، اما به علت مسایل داخلی از آن غافل شدیم.

راکعی به اهمیت تلاش جمعیت در حوزه آموزش اشاره کرد و اظهار داشت: باید با مسائل اجتماعی و سیاسی عمیق‌تر برخورد کنیم. تک‌‌‌تک کلماتی که در عنوان جمعیت آمده است، معنا دارد. ما جمعیتی هستیم متشکل از زنان که همه مسلمانان بوده و نواندیش هستند. باید برای جامعه این مفاهیم را مشخص کنیم. ما حزبی هستیم که در چهارچوب جمهوری اسلامی فعالیت می‌کند و حق داریم قوانین را نقد کرده و فعالیت کنیم و در همین راستا بر تلاش‌های خود خواهیم افزود.

وی با اشاره به برجام و اتفاقات اخیر در این زمینه تصریح کرد: باید با صدور بیانیه یا هر روش دیگری موضع خود را نسبت به مصالح مردم، برجام و مسائلی که در این زمینه وجود دارد، اعلام کنیم. همچنین در مورد فرهنگ تشکیلاتی، اخلاق سیاسی باید پیشگام و موثر باشیم و در نهادینه شدن اخلاق سیاسی در فضای سیاسی کشور نقش اساسی ایجاد کنیم.


ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین