کد خبر: ۲۱۳۳۱۹
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۲
رحیمی جهان آبادی ادامه داد: ما شاهد حمایت آژانس بین المللی انرژی اتمی و دبیر کل سازمان ملل از ایران و همچنین تفاوت مواضع اروپایی‌ها با آمریکا بودیم که این دستاورد بزرگی به حساب می‌آید.
 مسئول کمیته بین الملل کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با تاکید بر ضرورت اجماع ارکان مختلف حاکمیت در دوران پس از خروج آمریکا از برجام، شکاف عمیق در مواضع اروپایی‌ها با آمریکا در قبال برجام را دستاورد بزرگی برای ایران عنوان کرد.

جلیل رحیمی جهان آبادی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: واقعیت این است زمانی که ما برجام را امضا کردیم شرایطی را برای منطقه و خودمان رقم زدیم که ایده‌آل ترین شرایط بود و آرامش در منطقه و کشور حکمفرما شد اما اقدام اخیر آمریکا هم خلاف مقررات بین‌المللی است و هم به صلح و امنیت منطقه و جهان کمکی نمی‌کند و بی‌اعتمادی را در فضای بین‌المللی گسترش می‌دهد.

وی افزود: کشورهای بزرگ اروپایی، آلمان، فرانسه، بریتانیا و حتی چین و روسیه از ایران اعلام حمایت کردند اما واقعیت این است اگر تحریم آمریکا باعث شود ضرر و زیان زیادی متوجه آنها شود ممکن است کم کم روابطشان را با ما محدود کنند چراکه اقتصاد خیلی از این کشورها به جز روسیه و چین اقتصاد بخش خصوصی است و دولت نقشی ندارد که بخواهد اجباری در این زمینه ایجاد کند.

این نماینده مجلس ادامه داد: بخش عمده‌ای از تحریم‌ها پیش از این وجود داشته و تنگناهایی را برای ایران ایجاد کرده بود، همچنان که قبل از برجام شاهد بودیم علاوه بر تنگناها ایران متهم بود که فعالیت‌هایش غیر صلح آمیز است. در شرایط کنونی هم درست است ما بخش عمده ای از حقوق خود را در ارتباط با برجام از دست می‌دهیم و تنها تکالیف بر دوش ما باقی می‌ماند اما الان این آمریکاست که در مقابل افکار عمومی قرار گرفته و در مظان از بین بردن صلح و امنیت جهانی است.

رحیمی جهان آبادی ادامه داد: ما شاهد حمایت آژانس بین المللی انرژی اتمی و دبیر کل سازمان ملل از ایران و همچنین تفاوت مواضع اروپایی‌ها با آمریکا بودیم که این دستاورد بزرگی به حساب می‌آید.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس در ادامه با بیان اینکه ایران در برجامِ بدون آمریکا، تنها نیست، خاطرنشان کرد: شورای امنیت، آژانس و کشورهای اروپایی دیگر علیه ما نیستند و این پیروزی است که ایران به دست آورده است بنابراین باید با چین، روسیه و کشورهای اروپایی پیوند اقتصادی برقرار کنیم چرا که این اقدام در عرصه سیاست آنها نیز اثرگذار است و باید علاوه بر گسترش روابط اقتصادی، رایزنی‌های دیپلماتیک خود را انجام دهیم و در داخل نیز بر اجماع داخلی تمرکز کنیم.

این عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی یادآور شد: ما باید ببینیم در منطقه و جهان چه سیاستی را می‌خواهیم در پیش بگیریم. لازم است مجلس، دولت و بخش‌های مختلف حاکمیت دیدگاههای کارشناسی خود را با یکدیگر در میان بگذارند تا در نهایت در این زمینه به اجماع دست پیدا کنیم. اگر دولت بخواهد راسا سیاستی را در پیش بگیرد هزینه آن برای دولت کمرشکن خواهد بود و ممکن است دولت را دچار مشکل کند.

وی با تاکید بر اینکه رئیس‌جمهوری نباید با عجله تصمیم گیری کند، اضافه کرد: انتظار می‌رود آقای روحانی بعد از مشورت بین مجلس و دولت و ارائه پیشنهادات مختلف به مقام معظم رهبری اجماعی در این زمینه ایجاد کند چرا که در این صورت هر مشکلی ایجاد شود حاکمیت آن را تحمل خواهد کرد. اگر ما سیاست واحدی را دنبال نکنیم فشارها بر ما تشدید خواهد شد و این آثار مخرب در داخل و خارج دارد.

رحیمی جهان آبادی در پایان گفت‌: دستگاه دیپلماسی ما در مراحل مختلف قرارداد برجام یک شاهکار دیپلماسی را هدایت کرد و الان این آمریکاست که به زانو درآمده و به نحو مفتضحانه‌ای از برجام بیرون آمده که نقض آشکار حقوق بین‌الملل است؛ اما آنچه در این مرحله برای ایران ضروری به نظر می رسد این است که در ادامه با اجماع ارکان مختلف حاکمیت، سیاست‌های خود را دنبال کند و دولت از هر تصمیم بدون اجماع با رهبری و مجلس پرهیز کند.


منبع: ایسنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین