کد خبر: ۲۱۳۲۴۱
تاریخ انتشار: ۲۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۲۳
لاشه پوسیده یک پلنگ شش ساله در منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو در استان کردستان توسط محیط‌بانان کشف شد. پوسیدگی لاشه این پلنگ که حدود ۵ ماه از مرگش می‌گذرد مانع از آن شد که دامپزشکان بتوانند علت مرگ را تشخیص دهند.
 روز دوشنبه، به دنبال گزارش همیاران محیط زیست، لاشه یک پلنگ بالغ در منطقه حفاظت شده کوسالان و شاهو در استان کردستان توسط محیط‌بانان کشف شد.

حیدر ویسی رئیس اداره حیات وحش محیط زیست کردستان، درباره علت مرگ این پلنگ به تسنیم می‌گوید: از مرگ این پلنگِ حدودا 6 ساله، مدت زیادی می‌گذرد و متاسفانه آنچه از لاشه باقی مانده کمکی به دامپزشکان در تشخیص علت مرگ نکرد.



صبح امروز، روابط عمومی اداره کل محیط زیست کردستان به نقل از مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اعلام کرد: در پی گشت و پایش محیط بانان در منطقه حفاظت شده کوسالان، لاشه یک قلاده پلنگ در حواشی روستای عباس آباد کشف شد.

رضایی گفت: در پی وصول گزارش مذکور، یگان حفاظت محیط زیست سروآباد، مستقر در پاسگاه سرپیر به همراه سه تن از افراد محلی دوستدار محیط زیست، عازم محل شدند و پس از پایش و جستجوی محل، لاشه جانداری که متعلق به یک قلاده پلنگ بود را کشف نمودند و پس از بررسی کامل محل، اثری مبنی بر استفاده از اسلحه ، تله و یا هر وسیله دیگر، یافت نشد. با عنایت به بررسیهای بهعمل آمده توسط دامپزشک، وضعیت لاشه که بخش زیادی از بافتهای آن تجزیه شده بود وهمچنین گذشت حدود 4 الی 5 ماه از مرگ این پلنگ، امکان تشخیص جنسیت آن وجود نداشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان یادآور شد : نتایج بیومتری صفات مورفولوژیکی این نمونه شامل (طول بدن: 135سانتیمتر، طول دم: 87 سانتیمتر، طول دست: 45سانتیمتر، طول پا: 86 سانتیمتر، طول سر: 35سانتیمتر، طول کف دست:20 سانتیمتر، طول کف پا: 15سانتیمتر) بود. نمونه بافت پوست و مو از این گونه جانوری جهت انجام مطالعات مولکولی برداشت گردید. مشاهده لاشه پلنگ در منطقه حفاظت شده کوهسالان، اولین مورد مستند از حضور گونه ی مذکور در منطقه بوده و طی سالیان گذشته آثار و نمایه های مستقیم و غیرمستیقم (رد پا، خراش بر روی درختان، حمله به دامهای اهلی) حضور پلنگ در منطقه مشاهده و گزارش شده بود. ثبت حضور این گونه در منطقه حفاظت شده کوهسالان سروآباد، دلیلی است برای توجه ویژه و حضور مداوم و سازنده مامورین اجرایی در منطقه، آموزش افراد محلی ، کاهش تخریب زیستگاه و جلوگیری از احداث برخی راههای ارتباطی و مواصلاتی در منطقه بخصوص در مسیر مشاهده این لاشه در منطقه جهت حفظ یکپارچگی هر چه بیشتر زیستگاه می¬باشد. این گونه یکی از مهمترین پستاندارن گوشتخوار منطقه بوده که با توجه به قرارگیری در بالای هرم چرخه غذایی حیات وحش، از اهمیت بالایی برخوردار است و به دلیل رفتار خاص قلمرو طلبی آنها، معمولا در تراکم بسیار پایین یافت می شوند. از منابع اصلی غذایی این گونه جانوری، کل و بز و گراز وحشی می باشد که در منطقه یافت می شوند.

منبع: تسنیم
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین