|
|
امروز: دوشنبه ۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۲۱:۲۹
کد خبر: ۲۱۲۸۲۰
تاریخ انتشار: ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۵
واکنش فرماندار اشنویه و نماینده اشنویه در مجلس به ابهامات کشته شدن اسب های کوله بران در این شهرستان اضافه کرده است.
 واکنش فرماندار اشنویه و نماینده اشنویه در مجلس به ابهامات کشته شدن اسب های کوله بران در این شهرستان اضافه کرده است.

به گزارش خبرآنلاین، دو روز قبل فیلمی در شبکه‌های اجتماعی مبنی بر کشتار نزدیک به ۹۰ اسب باربر در جنگل‌های امیرآباد شهرستان اشنویه واکنش‌های مختلفی را ازسوی کاربران در فضای مجازی به‌دنبال داشته است.

شروع ماجرا

کریم علی‌زاده فعال محیط زیست آذربایجان‌غربی در این مورد به روزنامه ایران گفت: این تعداد اسب، در طول یک ماه گذشته و در سه نوبت معدوم شده‌اند.
عبدالکریم حسین‌زاده عضو مجمع نمایندگان استان آذربایجان‌غربی نیز در توئیتر خود نوشت: «مسئولان باید هر چه سریع‌تر از کشتن اسب‌های کولبران دست بردارند.»

فرماندار تکذیب می کند

اسعد خضری فرماندار اشنویه در گفت و گو با خبرگزاری ایرنا با تکذیب این ماجرا و اینکه با اشاره به اینکه اسب های کشته شده به قاچاقچیان تعلق دارد، می گوید: قاچاقچیان در برخی از مناطق کوهستانی این شهرستان با بکارگیری افراد غیر بومی به دنبال سودجویی هستند.
وی اضافه می کند: این افراد با استفاده از اسب و سایر دواب موارد ممنوعه را جا به جا می کنند و در حقیقت قاچاقچیان مشربات الکلی هستند.
فرماندار اشنویه با تاکید بر اینکه در برخی از موارد به این اسب ها نیز مشروبات الکلی خورانده می شود، افزود: در تیراندازی های بازدارنده برای مقابله با قاچاقچیان مشروبات الکلی آنان اسب های خود را رم می دهند و این حیوانات به صورت اتفاقی تلف می شوند.
وی افزود: استاندار آذربایجان غربی و سایر مسئولان ذیربط نیز نسبت به آسیب نرساندن به چهارپایان قاچاقچیان تاکید دارند.

نماینده مجلس: اسب‌ها را نکشید

عبدالکریم حسین‌زاده نماینده مردم نقده و اشنویه در مجلس با انتقاد از این رفتار به روزنامه شرق می گوید: «حتي اگر مسئله ما برخورد با قاچاق هم باشد، نبايد اسب‌کشي وسط بيايد. اين اتفاق چه از منظر رواني، چه از منظر اخلاقي و چه از منظر امنيتي مردود است».

شهرداري «نالوس» لاشه‌ها را دفن کرد

نماینده اشنویه ادامه می دهد: لاشه اسب‌هاي کشته‌شده، اين‌سو و آن‌سوي مناطق مرزي رها شده است، آن‌هم با انواع آلودگي‌هاي زيست‌محيطي براي آب و خاک منطقه. پيگيري‌هاي حسين‌زاده نشان از آن دارد که در نهايت لاشه اسب‌ها توسط شهرداري «نالوس»- شهري در ۱۰ كيلومتري جنوب‌شرقي اروميه- زير خاک دفن شده است. بااين‌حال او اقدام مسئولان ذي‌ربط در کشتن اسب‌ها را با هيچ منطقي و درست نمي‌داند. حتي وقتي در جلسه‌هاي مفصل برخي مسئله مبارزه با قاچاق را مطرح کرده‌اند.
او به «شرق» گفته «وقتي به اسب شليک مي‌کنيم، حتي اگر همه آن اسب‌ها متعلق به يک قاچاقچي باشد، يعني ما خودمان اسباب پراکندگي خشونت شده‌ايم. روح و روان مردم اين منطقه از اين خبر بسيار آسيب ديده است. اگر مسئولان کمي با محيط اينجا آشنا بودند، قطعا چنين کاري نمي‌کردند. اگر وضعيت به جايي رسيده که حالا برخي دنبال کولبري افتاده‌اند، بدون شک ايراد از ما بوده که نتوانسته‌ايم عدالت را بايسته و شايسته در ميان مردم مناطق مختلف توزيع کنيم. اسب‌کشي راه چاره نيست».

شناسايي قاچاقچيان کار سختي نيست

اسب و قاطر بخشي از موجوديت اقتصادي مناطق مرزي به شمار مي‌آيد. خبر کشتار نزديک به ۹۰ اسب دهان به دهان چرخيده و مردم را عصباني کرده است. پيامک‌ها به گوشي آقاي نماينده سرريز شده. مردم بيش از هر زمان ديگري خواهان پايان اسب‌کشي‌ها هستند.
اسب‌کشي در مناطق مرزي اشنويه در شرايطي اتفاق افتاده که به گفته حسين‌زاده شناسايي قاچاقچيان [که به گفته مسئولان به‌صورت گله‌اي و قاچاق اسب نگه مي‌دارند] کار سختي نيست. نخست بايد به اين افراد تذکر داده شود و بعدتر اسب‌ها ضبط شوند نه اينکه هم گردشگري آسيب ببيند و هم امنيت و هم آب‌هاي زيرزميني و هم خاک‌هاي مرزي کشور.

اسب‌ها را به پيست‌ها بدهيد

حسين‌زاده همچنين به موضوع تبادل گاو شيرده با اسب و قاطر اشاره می‌کند و اينکه «حتي اسب و قاطرها [اگر طبق شناسايي در اختيار افراد سودجو قرار گرفته‌اند] به‌جاي کشته‌شدن، شناسايي شوند. چه دليلي دارد که ما حيوان بي‌گناه را بکشيم. ما همه‌جا به امربه‌معروف و نهي‌ازمنکر توصيه مي‌کنيم، اما وقتي پاي يک مسئله ساده به ميان مي‌آيد، راهنمايي نمي‌کنيم و شليک مي‌کنيم. با چنين اقداماتي مردم را سرخورده و عصباني مي‌کنيم. خيلي از همين اسب‌ها را مي‌توان به پيست‌هاي اسب‌سواري برد يا در خدمت توسعه گردشگري منطقه به کار بست».
نماينده نقده و اشنويه همچنين از مسئولان خواسته چنين کاري تکرار نشود و درعين‌حال به در دستور کار بودن لايحه مقابله با حيوان‌آزاري در مجلس اشاره می‌کند. لايحه منع حيوان‌آزاري در قالب اصلاحيه قانون مجازات اسلامي و الحاق ۵ تبصره به ماده ۶۷۹ قانون مجازات اسلامي آماده شده است.

سفر وزير صنعت و استاندار به اقليم کردستان

حسين‌زاده همچنين خبر داده که با بالاگرفتن اعتراض مرزنشينان از بانه تا سردشت و پيرانشهر، رئيس‌جمهوري، وزير صنعت، معدن و تجارت را راهي اقليم کردستان عراق کرده تا در قالب قراردادهايي شرايط اقتصادي مرزنشينان تسهيل شود.
استاندار آذربایجان غربي نيز در اين سفر همراه وزير بوده و به‌زودي جزئيات بيشتري از اين ديدار رسانه‌اي خواهد شد. ديداري که شايد بتواند در قالب رويه‌هاي قانوني، وضعيت معيشتي مرزنشينان را بهبود بخشد.
حسين‌زاده در نقده و اشنويه با مردم ديدار داشته است؛ همان‌جا فعالان مدني و محيط زيست و کولبران هم مسائلشان را با او در ميان گذاشته‌اند.
حسين‌زاده مي‌گويد: «يک دست صدا ندارد. شليک گلوله پاک‌کردن صورت مسئله است. ناشيانه‌ترين تصميمي که از قضا مي‌تواند تبعات جبران‌ناپذيري در منطقه حساس مرزي داشته باشد. مرزنشينان خود همواره مرزبانان اين خاک بوده‌‌اند و شايسته نيست وضعيت زندگي‌شان اين‌طور باشد. هيچ مديريت عقلاني‌ای شليک را تشويق نمي‌کند. اينکه در رسانه‌هاي بيگانه بگويند فلان نقطه ايران ۹۰ اسب را کشته‌اند، براي ما زيبنده نيست».
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین