مصطفی دارایی نژاد درپاسخ به این سوال که به گفته رییس اتحادیه میوه و ترهبار برخی از مغازه دارن که قیمت میوهها را گران تر میفروشند دلیل آن را وجود دلالان و واسطه ها در این بخش عنوان میکنند گفت: به اعتقاد من حدود 20 تا 30 درصد مغازههای میوه فروشی در تهران مجوز قانونی ندارند و اتحادیه مربوطه نظارت کافی بر آن ها ندارد.
وی تاکید کرد: مغازه داران دلیل گرانفروشی میوهها را پرداخت مالیات و اجاره بیشتر در برخی از مناطق تهران عنوان می کنند و این در حالی است که این موضوع نباید در قیمت نهایی برای مصرف کنندگان تاثیری داشته باشد و میوه گرانتر به فروش برسد.
وی سخنان رییس اتحادیه میوه و سبزی فروشان را درباره روند فعالیت دلالان و واسطههای میادین کذب محض دانسته و بیان کرد: طبق قانون نظام صنفی که به ما و اتحادیه میوه وسبزی فروشان ابلاغ شده مغازه داران موظف هستند 30 درصد بر روی فاکتورهای میادین میوه و تره بار اضافه کرده و میوه ها را به مردم بفروشند.
گرانی 100تا200درصدی میوهها در برخی مغازههای تهران!
وی با بیان اینکه شنبه هرهفته قیمت گذاری میوهها با حضور بازرسان وزارت صنعت و سازمان تعزیرات انجام میشود و سقف و کف قیمت میوهها اعلام میشود گفت: مغازه داران میتوانند حداکثر تا 30درصد درصد بیشتر از فاکتور میادین میوه ها را به فروش برسانند این درحالی است که درحال حاضربرخی از مغازهها 100تا 200 درصد بیشتر از قیمت واقعی میوهها را می فروشند!
رییس اتحادیه بارفروشان تهران با بیان اینکه حدود 150 میدان اقماری داریم که وابسته به شهرداری هستند، گفت: اتحادیه ما در میدان مادر قرار دارد که تنها جایی است که میوهها را به میادین سراسر کشور ارسال میکند؛ تمامی کسانی که به صورت غیرقانونی فعالیت میکردند را به حجرههای قانونی در میدان وارد کردیم و با آن هایی که خلاف این موضوع عمل کنند برخوردهای قانونی لازم را انجام می دهیم.
پلمپ 11 حجره دردو هفته گذشته
دارایینژاد با بیان اینکه در دو هفته گذشته حدود 11 حجره را پلمپ کردیم گفت: میدان اصلی میوهوتره بار هشت در ورودی و خروجی دارد و کاملا محصور شده است و نظارت کامل بر آن انجام میشود، دلالان نیز براساس فاکتورهای متحدالشکلی که طراحی کردیم فعالیت می کنند و کار غیرقانونی انجام نمیدهند.
80 درصد مغازههای میوه فروشی تهران گرانفروشی می کنند
به گفته وی 80 درصد مغازههای میوه فروشی تهران گرانفروشی می کنند و تعیین جریمههای 50 هزار تومانی نمی تواند مانعی برای فعالیت آنها باشد و این وظیف سازمان حمایت است که از حقوق مصرفکنندگان حمایت کند.
به اعتقاد دارایینژاد، اتحادیه میوه فروشان حریف فعالیت مغازههای غیرقاونی در این بخش نیست.