|
|
امروز: جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳ - ۰۰:۰۴
کد خبر: ۲۱۲۰۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۳
معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیماری مالاریا در کشورهای ایران و عربستان باید تا سال ۲۰۲۰ حذف شود.
 معاون بهداشت وزیر بهداشت اعلام کرد: طبق اعلام سازمان بهداشت جهانی بیماری مالاریا در کشورهای ایران و عربستان باید تا سال ۲۰۲۰ حذف شود.

علیرضا رییسی در همایش روز جهانی مالاریا که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار کرد: طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی ایران و عربستان جزو کشورهایی هستند که تا سال ۲۰۲۰ باید بیماری مالاریا را در کشور خود حذف کنند. تنوع اقلیم در ایران و وسعت جفرافیایی آن کار را برای ما سخت می‌کند این در حالیست که افغانستان و پاکستان همسایه ما هستند و آمار شیوع بیماری درآنها بسیار بالا است. موقعیت ما نسبت به کشور عربستان که حدود ۳۰ میلیون جمعیت دارد، متفاوت است.

وی افزود: در سال ۲۰۰۰ ،۱۰ کشور در منطقه ما توانستند بیماری مالاریا را حذف کنند. این آمار در ۲۰۱۶ به ۱۴ کشور رسید و ایران و عربستان نیز در حال حذف بیماری هستند. ایران در دنیا تنها کشوری است که توانسته روند رو به کاهشی را از نظر آمار ابتلا به مالاریا طی کند.

رییسی در ادامه گفت: یکی از موارد مهم در مورد بیماری مالاریا تشخیص قطعی موارد مشکوک به بیماری است. در پاکستان ۸۰ درصد موارد مشکوک به بیماری به‌صورت قطعی تشخیص داده نمی شود اما ایران تنها کشوری است که تشخیص قطعی بیماری به صد در صد رسیده است. پیش‌بینی می شود تا سال ۲۰۲۰ بتوانیم بیش از ۴۰ درصد آمار ابتلا به این بیماری را در کشور کاهش دهیم.

معاون بهداشت وزیر بهداشت ادامه داد:‌ این امکان وجود دارد در برخی از کشورها که گواهی حذف مالاریا را گرفته‌اند مواردی از بیماری به صورت وارده مشاهده شود. ما باید میان انتقال محلی بیماری و موارد وارده تفاوت قائل شویم. از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ در حالی که انتقال محلی موارد مالاریا در ایران بسیار کاهش پیدا کرده اما موارد وارده افزایش پیدا کرده است.

رییسی درباره آخرین وضعیت مالاریا در کشور گفت: در سال ۹۶ ۸۹۱ مورد از این بیماری در نقاط مختلف کشور گزارش شده که از این تعداد فقط ۶۸ مورد بومی و بقیه موارد وارده بوده است. ترددهای مرزی کنترل نشده در مرزهای طولانی جنوب شرق، کاهش و در برخی موارد توقف کامل اختصاص منابع مالی به برنامه حذف مالاریا از جمله چالش‌های جدی پیش روی برنامه حذف مالاریا هستند. ما نیازی به کمک‌های مالی جهانی برنامه حذف مالاریا نداریم و با توجه به عزم جدی دولت و مجلس می توانیم صدها برابر این رقم را هزینه کنیم اما راه ارتباطی که این کمک‌های اقتصادی ایجاد می‌کردند باعث می‌شد که ما بتوانیم بسیاری از دستگاه و لوازم مورد نیاز برنامه را تامین کنیم. با توجه به این موضوع حذف کمک‌های مالی جهانی برای ریشه کنی مالاریا به ما آسیب می‌زند.

وی در ادامه اظهارکرد: با وجود حمایت‌های سیاسی از برنامه کنترل مالاریا در کشورهمچنین عملکرد صحیح کارکنان شاغل در سطوح مختلف نظام بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب شرقی می‌توان انتظار حذف بیماری را در آینده‌ای نه چندان دور داشته باشیم اما با توجه به تاثیر منفی بیماری مالاریای کشور پاکستان همچنین تاثیرپذیری استان سیستان و بلوچستان از ایالات‌های مرکزی بلوچستان پاکستان حذف بیماری به‌راحتی میسر نخواهد بود. این مشکل در خصوص بیماری سل نیز وجود دارد به همین دلیل ما در استان هرمزگان مجبور شدیم مراکز درمانی و بخش‌های ویژه درمان سل را توسعه دهیم و هزینه زیادی برای درمان رایگان این بیماری بپردازیم.

به گفته معاون بهداشت وزیر بهداشت راه‌اندازی ۱۶ پست تشخیص و درمان مالاریا در نقاط صفر مرزی ایران و پاکستان، راه‌اندازی نظام پایش برای تمام استان‌های جنوب و جنوب شرقی کشور، آموزش و درمان در میان جمعیت اتباع افغانستانی که آمار بیماری در آن‌ها بیش از دو درصد است همچنین راه‌اندازی سامانه برای جمع‌آوری داده‌های ده ساله بیماری مالاریا در ایران بخش دیگری از برنامه اجرا شده برای حذف این بیماری است.
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین