|
|
امروز: شنبه ۰۳ آذر ۱۴۰۳ - ۲۰:۲۴
کد خبر: ۲۱۱۸۲۳
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۷
کره جنوبی از سال 1963 تا کنون در 11 نقطه از مرز خود با کره شمالی بلندگوهای تبلیغاتی نصب کرده است که در مواقع تنش میان دو کشور از این ابزار برای اطلاع رسانی علیه دولت و حکومت کره شمالی استفاده می کند.
تنها 4 روز بعد از برگزاری اجلاس سران دو کره و امضای بیانیه صلح 'پانمونجوم' میان دو کشور، کره جنوبی امروز دوشنبه اعلام کرد تمام بلندگوهای تبلیغاتی نصب شده در نوار مرزی با همسایه شمالی خود را جمع آوری می کند.

 کره جنوبی از سال 1963 تا کنون در 11 نقطه از مرز خود با کره شمالی بلندگوهای تبلیغاتی نصب کرده است که در مواقع تنش میان دو کشور از این ابزار برای اطلاع رسانی علیه دولت و حکومت کره شمالی استفاده می کند.

در سال های اخیر، بارها این کشور از این بلندگوها استفاده کرده است و مطالبی علیه 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی و دعوت مردم این کشور به پناهنده شده به کره جنوبی پخش کرده است.
کره شمالی نیز در واکنشی به این اقدام و برای خنثی کردن این تبلیغات، در بسیاری از مکان های مشابه بلندگو نصب کرده بود.

اگرچه کره جنوبی مدعی بود صدای این بلندگوها چندان واضح نیست اما تاکید کرده است که شعارهای انقلابی و آهنگ هایی در وصف «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی از آنها پخش می شود.
وزارت دفاع کره جنوبی امروز دوشنبه اعلام کرد در اولین گام برای پیاده سازی توافقنامه اجلاس دوجانبه 'پانمونجوم' کار جمع آوری این بلندگوها را از فردا سه شنبه آغاز می کند.

'مون جائه این' و 'کیم جونگ اون' سران دو کره، در نشست اجلاس سران در جمعه گذشته موافقت کردند «تمام اقدامات خصمانه علیه یکدیگر را در هر زمینه ای متوقف کنند».

کره جنوبی قبل از نشست اجلاس سران نیز در اقدامی که آشکارا نشان از بهبود روابط دو کره داشت پخش برنامه های تبلیغاتی علیه پیونگ یانگ را از بلندگوهای مرزی متوقف کرد.

رهبران دو کره در بیانیه پایانی اجلاس سران موسوم به بیانیه 'پانمونجوم' که روز جمعه 7 اردیبهشت در روستایی مرزی به همین نام امضا شد در مورد «خلع سلاح کامل شبه جزیره کره» به توافق رسیده و موافقت کردند «توافق متارکه جنگ به معاهده صلح تبدیل شود و هر اقدام خصمانه علیه یکدیگر را از این به بعد خاتمه دهند».

'مون جائه این' رییس جمهوری کره جنوبی و 'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی همچنین در بیانیه 'پانمونجوم' به صورت مشترک موافقت کردند، خلع سلاح هسته ای را محقق و برای این هدف با جامعه بین المللی همکاری کنند.

همچنین در پایان این اجلاس مقرر شد برای رسیدن به «معاهده صلح»، گفت و گو های سه جانبه با حضور آمریکا و چهارجانبه با حضور چین برگزار شود.

بر اساس «بیانیه صلح پانمونجوم» دو طرف موافقت کردند که به «دوران خصم و اقدامات مسلحانه در آبهای دریای زرد خاتمه داده شده» و این آب ها به «آبهای صلح» تبدیل شود.

طبق بیانیه پایانی نشست سران دو کره، مذاکرات نظامی در سطح ژنرال ها در ماه می (خرداد) بین طرفین برگزار خواهد شد.

قرار است در اجلاس سران آمریکا و کره شمالی در مورد این موضوع که کره شمالی دقیقا چگونه تسلیحات هسته ای اش را کنار خواهد گذاشت و چطور غیرهسته ای خواهد شد، بحث و گفت و گو شود.

کره شمالی در همین راستا روز گذشته اعلام کرد ماه آینده سایت هسته ای ' پیونگ ری' را تعطیل کند.

'کیم جونگ اون' رهبر کره شمالی گفته است از کارشناسان هسته ای و همچنین خبرنگاران برای بازدید از این سایت دعوت خواهد کرد.

نشست سران آمریکا و کره شمالی نیز قرار است تا کمتر از 4 هفته دیگر برگزار شود.
منبع: ایرنا
ارسال نظر
نام:
ایمیل:
* نظر:
اخبار روز
ببینید و بشنوید
آخرین عناوین